back to top
12.9 C
Athens
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Όμιλος Interamerican: 5 ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας

Έναν χρόνο μετά το φαινόμενο «Daniel», 5 ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας αναδεικνύονται μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, και υπογραμμίζουν την αλληλεγγύη και την ελπίδα, με την υπογραφή της Interamerican και της Anytime.

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση της νέας καμπάνιας του Ομίλου Interamerican, με τίτλο «Χτίζοντας Ξανά την Ελπίδα». Η νέα 360° καμπάνια αναδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης σε σοβαρές προκλήσεις, όπως οι αυξανόμενες φυσικές καταστροφές. Την εκδήλωση συντόνισε η Ευρυδίκη Κατσουλάκη, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου, η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους, δίνοντας τον λόγο στους επίτιμους καλεσμένους και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γιάννη Καντώρο.

- Advertisement -

«Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή του φαινομένου Daniel, κινητοποιήσαμε τον στόλο μας, διαθέσαμε πάνω από 70 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και στείλαμε πάνω από 30 εμπειρογνώμονες στην περιοχή. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελπίδα και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, διότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι οι αξίες που μας καθοδηγούν», τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γιάννης Καντώρος.

κ. Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον panel υπό την καθοδήγηση του Μάρκου Φραγκουλόπουλου, Corporate Relations & Partnership Leader, με κεντρικούς άξονες την πρόληψη, τη διαχείριση και την επίπτωση στην κοινωνία και την υγεία. Ο Πάνος Κούβαλης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου Interamerican, ανέφερε πως η ασφαλιστική εταιρεία αντιδρά σε περιόδους κρίσης, αναλύοντας τους μηχανισμούς που ενεργοποιεί για να υποστηρίξει τους πελάτες της. Ο Φώτης Σαρηγιάννης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, εστίασε στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τονίζοντας τη συνεργασία μεταξύ φορέων. Η Μαίρη Κουτσιούμπα, Διευθύντρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας, παρουσίασε τις επιπτώσεις των κρίσεων στην υγεία και την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση. Τέλος, ο Δρ. Θοδωρής Γιάνναρος, Εκπρόσωπος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέδειξε τη σημασία της επιστημονικής γνώσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

- Advertisement -
κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Corporate Relations & Partnership Leader του Ομίλου Interamerican, κ. Φώτης Σαρηγιάννης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Δρ. Θοδωρής Γιάνναρος, Εκπρόσωπος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Πάνος Κούβαλης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών, κ. Μαίρη Κουτσιούμπα, Διευθύντρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους Στέφανο Φαλκονάκη, Group Marketing Leader του Ομίλου Interamerican, Μπάμπη Μπαμπίλη, Επικεφαλής Χαρτοφυλακίου Πελατών του Ομίλου Interamerican και τον Σπύρο Οικονόμου, Mobility & Convenience Tribe Leader & Head of Anytime. Στην ομιλία τους, τόνισαν τη σημασία της καμπάνιας «Χτίζοντας Ξανά την Ελπίδα», η οποία αναδεικνύει την ανάγκη για πρόληψη και αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, προβάλλοντας το όραμα του Ομίλου για ένα ασφαλέστερο μέλλον γεμάτο ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το μήνυμα «Κάθε στιγμή δίπλα σου» στοχεύει να εμπνεύσει δράσεις και να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο γεμάτο ελπίδα.

κ. Σπύρος Οικονόμου, Mobility & Convenience Tribe Leader & Head of Anytime, κ. Ευρυδίκη Κατσουλάκη, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Interamerican, κ. Μαίρη Κουτσιούμπα, Διευθύντρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας, κ. Πάνος Κούβαλης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών, κ. Μαρία – Αθανασία Γιαννούλη, Brand Growth Lead Anytime, κ. Στέφανος Φαλκονάκης, Group Marketing Leader του Ομίλου Interamerican, κ. Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση «Rebuilding Hope» στο Foyer του Μουσείου, όπου, μέσω του φακού του Νίκου Ζήκου (@NikZik), αποτυπώνονται οι συγκινητικές στιγμές και οι εμπειρίες των πρωταγωνιστών, αναδεικνύοντας την ελπίδα και την ανθρωπιά στα χωριά της Θεσσαλίας.

Δείτε τις ιστορίες στο interamerican.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican: Open Day στη Θεσσαλονίκη για νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στο Διοικητικό Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας

Τα πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική εντάσσονται στο «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

Οργανωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους ΟΤΑ

Η ενίσχυση των Δήμων αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το αυξανόμενο δημοσιονομικό βάρος των φυσικών καταστροφών

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Νέο Ταμείο για φυσικές καταστροφές προτείνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς

Το Ταμείο, σύμφωνα με τον κ. Αυτιά, θα διασφαλίζει άμεσες αποζημιώσεις σε κάθε πληγείσα περιοχή, ενώ παράλληλα θα επενδύει σε ανθεκτικές υποδομές

Μήνυμα στρατηγικής κατεύθυνσης από τη GAMA Global για την τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο της ηγεσίας

Σαφής προτροπή της CEO Bonnie Godsman προς τα μέλη να διατηρήσουν στο επίκεντρο την ανθρώπινη διάσταση της δουλειάς τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους ΟΤΑ

Η ενίσχυση των Δήμων αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το αυξανόμενο δημοσιονομικό βάρος των φυσικών καταστροφών

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Νέο Ταμείο για φυσικές καταστροφές προτείνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς

Το Ταμείο, σύμφωνα με τον κ. Αυτιά, θα διασφαλίζει άμεσες αποζημιώσεις σε κάθε πληγείσα περιοχή, ενώ παράλληλα θα επενδύει σε ανθεκτικές υποδομές

Μήνυμα στρατηγικής κατεύθυνσης από τη GAMA Global για την τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο της ηγεσίας

Σαφής προτροπή της CEO Bonnie Godsman προς τα μέλη να διατηρήσουν στο επίκεντρο την ανθρώπινη διάσταση της δουλειάς τους

Τα κρίσιμα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης στην ατζέντα του 4oυ Greek Corporate Governance Summit

Το συνέδριο #gcgs26 θα πραγματοποιηθεί στις 26/2 στο Divani Caravel, με δυνατότητα online παρακολούθησης μέσα από την πλατφόρμα LiveOn Events+