back to top
2.6 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δυναμική συμμετοχή στο European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018

Συνεπής στη στρατηγική ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με τη CIGNA συμμετείχε ως «Πλατινένιος Χορηγός» (Platinum Sponsor) του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 που διοργανώθηκε από το Global Healthcare Resources και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Πρόκειται για μια διήμερη ετήσια διοργάνωση, η οποία για μια ακόμη φορά συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου.

Το European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 διεξήχθη με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων από όλον τον κόσμο, κυβερνητικών και θεσμικών φορέων αρμόδιων για θέματα ιατρικού τουρισμού, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε πλήθος B2B και Β2C συναντήσεων, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα case studies και συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, τάσεις, προοπτικές και προκλήσεις όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Advertisement -

Ενδεικτικά, η ενότητα «Public Private Partnership Summit» ανέδειξε τους τρόπους με τους οποίους τα κράτη, οι κύριοι ασφαλιστικοί πάροχοι και οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών μπορούν να συνεργαστούν, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε ανταγωνιστικό κόστος, προς όφελος του ασθενούς ταξιδιώτη εκτός της χώρας του, ενώ στην ενότητα «Accreditation in Medical Travel Driving Patient Excellence» αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η πρωτοπορία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε ό, τι αφορά την εξυπηρέτηση των Διεθνών Ασθενών.

Αντίστοιχα, στην ενότητα «European Medical Director’s Summit» αναπτύχθηκε η σημασία που έχει η ψηφιακή στρατηγική, το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Υγείας και τα Κέντρα Αριστείας στη διευκόλυνση του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Τουρισμού, καθώς επίσης οι βασικές αρχές της νέας οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) και η σημασία του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς,  τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του Ιατρικού Τουρισμού.

- Advertisement -
Tο περίπτερο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Από πλευράς Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, συμμετείχαν με ομιλίες στις ενότητες του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, η κα Χριστίνα Δουμπαλή, MD, Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Ασθενών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και ο κ.  Μιχάλης Σπανός, Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η ηγετική παρουσία του Ομίλου σε μια από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις του είδους εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας, αλλά και στην προσέγγιση με συντεταγμένες ενέργειες του κλάδου του ιατρικού τουρισμού, που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική.

Την έναρξη του European Medical Tourism and Global Healthcare Congress 2018, για το οποίο επιλέχθηκε η χώρα μας, κήρυξε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος τόνισε: «Καλωσορίζουμε το European Medical Tourism and Global Healthcare Congress στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η σύγχρονη ιατρική επιστήμη και όπου τα ιατρικά θαύματα, σε ένα ευρύτατο επιστημονικό φάσμα, συνεχίζονται καθημερινά. Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική βρίσκονται, πλέον, σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» αλλαγών και λήψης σημαντικών αποφάσεων: στην κατεύθυνση του να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις μετασχηματισμού και εξέλιξης στην υγειονομική περίθαλψη, που επιτάσσουν την προσφορά υψηλού επιπέδου και “value for money” υπηρεσιών υγείας από κέντρα αριστείας.

»Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία μετασχηματισμού του κλάδου. Σας προσκαλούμε να παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις σε αυτό το μέρος του κόσμου, μιας και ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τη συντεταγμένη πορεία του για να «ταράξει τα νερά» στον Ευρωπαϊκό χώρο της Υγείας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μιλάμε για σύστημα υγείας όταν το κράτος δεν βάζει βάσεις και τάξη

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο της καθολικά ιδιωτικής περίθαλψης υγείας, όπως για παράδειγμα είναι στο Ντουμπάϊ, το κράτος οφείλει να καταργήσει τις εισφορές των εργαζομένων και να περιοριστεί στον έλεγχο των νοσοκομείων.

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2023: Οι εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά

Ασφαλής κρουαζιέρα, με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ένα βραβείο!

Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού» έλαβε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, για τις υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην Κρουαζιέρα.  

Έρχεται το 5th Aufo Forum στις 25 Μαΐου

“Είναι η Αθήνα βιώσιμη πόλη;” Με αυτό το κεντρικό θέμα, το φετινό 5th  Aufo Forum φέρνει στο προσκήνιο τις δράσεις που απαιτούνται

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Eurolife FFH: Απόδοση 3.18% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου

Και το 2024, η Eurolife FFH πρόσφερε σημαντικές αποδόσεις στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου στους ασφαλισμένους της

Νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και άμεσες αποζημιώσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου