back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δυναμική συμμετοχή στο European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018

Συνεπής στη στρατηγική ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με τη CIGNA συμμετείχε ως «Πλατινένιος Χορηγός» (Platinum Sponsor) του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 που διοργανώθηκε από το Global Healthcare Resources και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Πρόκειται για μια διήμερη ετήσια διοργάνωση, η οποία για μια ακόμη φορά συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου.

Το European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 διεξήχθη με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων από όλον τον κόσμο, κυβερνητικών και θεσμικών φορέων αρμόδιων για θέματα ιατρικού τουρισμού, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε πλήθος B2B και Β2C συναντήσεων, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα case studies και συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, τάσεις, προοπτικές και προκλήσεις όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Advertisement -

Ενδεικτικά, η ενότητα «Public Private Partnership Summit» ανέδειξε τους τρόπους με τους οποίους τα κράτη, οι κύριοι ασφαλιστικοί πάροχοι και οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών μπορούν να συνεργαστούν, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε ανταγωνιστικό κόστος, προς όφελος του ασθενούς ταξιδιώτη εκτός της χώρας του, ενώ στην ενότητα «Accreditation in Medical Travel Driving Patient Excellence» αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η πρωτοπορία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε ό, τι αφορά την εξυπηρέτηση των Διεθνών Ασθενών.

Αντίστοιχα, στην ενότητα «European Medical Director’s Summit» αναπτύχθηκε η σημασία που έχει η ψηφιακή στρατηγική, το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Υγείας και τα Κέντρα Αριστείας στη διευκόλυνση του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Τουρισμού, καθώς επίσης οι βασικές αρχές της νέας οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) και η σημασία του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς,  τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του Ιατρικού Τουρισμού.

- Advertisement -
Tο περίπτερο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Από πλευράς Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, συμμετείχαν με ομιλίες στις ενότητες του European Medical Tourism & Global Healthcare Congress 2018 ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, η κα Χριστίνα Δουμπαλή, MD, Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Ασθενών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και ο κ.  Μιχάλης Σπανός, Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η ηγετική παρουσία του Ομίλου σε μια από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις του είδους εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας, αλλά και στην προσέγγιση με συντεταγμένες ενέργειες του κλάδου του ιατρικού τουρισμού, που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική.

Την έναρξη του European Medical Tourism and Global Healthcare Congress 2018, για το οποίο επιλέχθηκε η χώρα μας, κήρυξε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος τόνισε: «Καλωσορίζουμε το European Medical Tourism and Global Healthcare Congress στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η σύγχρονη ιατρική επιστήμη και όπου τα ιατρικά θαύματα, σε ένα ευρύτατο επιστημονικό φάσμα, συνεχίζονται καθημερινά. Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική βρίσκονται, πλέον, σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» αλλαγών και λήψης σημαντικών αποφάσεων: στην κατεύθυνση του να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις μετασχηματισμού και εξέλιξης στην υγειονομική περίθαλψη, που επιτάσσουν την προσφορά υψηλού επιπέδου και “value for money” υπηρεσιών υγείας από κέντρα αριστείας.

»Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία μετασχηματισμού του κλάδου. Σας προσκαλούμε να παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις σε αυτό το μέρος του κόσμου, μιας και ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τη συντεταγμένη πορεία του για να «ταράξει τα νερά» στον Ευρωπαϊκό χώρο της Υγείας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Από τον διάλογο στη συλλογική δράση: Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στην Αθήνα – Βίντεο

Η εκδήλωση του Εθνικού Συντονιστή ΙΝΖΕΒ αποτέλεσε πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ θεσμικών φορέων, επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπων της ΚτΠ και της αγοράς

Εκδήλωση στο Europa Experience για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ημερίδα με θέμα «Η βία κατά των γυναικών στη δημοκρατία του σήμερα: από τα στερεότυπα στην ψηφιακή βία» θα πραγματοποιηθεί 8/3 στο Cinema 360°

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σ. Σικοτάκη: Στρατηγική μας είναι να αναπτυχθούμε με σύνεση, σταθερά και ισορροπημένα

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο

Νέα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου από την NP Ασφαλιστική

Ο Κλάδος Ασφάλισης Οχημάτων εξελίσσεται συνεχώς και η ΝP Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)