back to top
26.3 C
Athens
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026

Εκδήλωση στο Europa Experience για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η ομάδα του Europa Experience Αthens προσκαλεί στην εκδήλωση «Η βία κατά των γυναικών στη δημοκρατία του σήμερα: από τα στερεότυπα στην ψηφιακή βία» («Combatting Violence Against Women: Stereotypes, Disinformation & Digital Violence»).

Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2026 και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα του Cinema 360°, Σταδίου 44-46, τοποθετείται συνειδητά υπέρ της ανάδειξης των συστημικών μορφών βίας κατά των γυναικών. Η έμφαση δίνεται στη σύγχρονη ψηφιακή διάσταση και στη σύνδεσή τους με τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τη θεσμική ευθύνη, δεδομένου του σχεδιασμού της επιτροπής FEMM και της επικοινωνιακής καμπάνιας του IUST (Interinstitutional Steering Group) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

- Advertisement -

Στόχος των διοργανωτών, να αναδείξουν τη σύνδεση μεταξύ δικαιωμάτων των γυναικών και δημοκρατίας, ενισχύοντας την κατανόηση των κοινωνικών και νομικών διαστάσεων της έμφυλης βίας, ιδιαίτερα στη σύγχρονη ψηφιακή μορφή της, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, επιδιώκουν να δώσουν βήμα σε επιστήμονες, εκπροσώπους οργανώσεων και επαγγελματίες πρώτης γραμμής, που εργάζονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας, προκειμένου να αναδειχθεί τόσο η θεσμική ευθύνη όσο και οι μηχανισμοί προστασίας.

«Μέσα από την οπτικοακουστική εισαγωγή και τον ανοιχτό διάλογο, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο τεκμηριωμένης συζήτησης και ουσιαστικής συνειδητοποίησης, όπου η βία κατά των γυναικών δεν αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ως ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας και κράτους δικαίου.

- Advertisement -

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Έλενα Παπαδημητρίου, Head Of Editorial fyi.news, ενώ ομιλήτριες η Ελένη Ζενάκου, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΙ, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Εμμανουέλα Μουσαμά, Ιδρύτρια της οργάνωσης DynameΑσπίδα κατά της Βίας, η Σοφία Τρυπιδάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια, Δημιουργός @SexismProject.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνήσουν στο athens@europa-experience.eu ή στο 2103271001.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Περισσότερα από 400 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς συγκέντρωσε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Η μεγάλη ανταπόκριση ανέδειξε τον διαχρονικό ρόλο του ΣΕΣΑΕ ως σταθερού σημείου συνάντησης, διαλόγου και συνεργασίας

Πολιτικό ραντεβού στο ΕΕΑ για την ιδιωτική ασφάλιση – Ο Χατζηθεοδοσίου φέρνει στο ίδιο τραπέζι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωποι των κομμάτων θα παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για τον χώρο της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς

Η Interamerican συνάντησε το MDRT σε μια ημερίδα αφιερωμένη στους νέους συμβούλους

Η εκδήλωση «Interamerican meets MDRT» ανέδειξε ότι η νέα γενιά αναζητά ουσιαστική εκπαίδευση, διεθνή πρότυπα και κοινότητες που εμπνέουν

Η NUVIA χορηγός στην εκδήλωση του Fortune Greece Network «The Art of Negotiation, Talent & Influence»

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν τη γνώση, την καινοτομία και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα από 400 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς συγκέντρωσε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Η μεγάλη ανταπόκριση ανέδειξε τον διαχρονικό ρόλο του ΣΕΣΑΕ ως σταθερού σημείου συνάντησης, διαλόγου και συνεργασίας

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοιχτά ΤΕΑ

Μεταξύ άλλων θεσπίζεται το Ομαδικό Ασφαλιστικό Προϊόν Επαγγελματικής Συνταξιοδότησης, που θα εκδίδεται από ασφαλιστικές εταιρείες

Πολιτικό ραντεβού στο ΕΕΑ για την ιδιωτική ασφάλιση – Ο Χατζηθεοδοσίου φέρνει στο ίδιο τραπέζι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωποι των κομμάτων θα παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για τον χώρο της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς

ΕΙΑΣ: Φροντιστηριακό Πρόγραμμα για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Σε περιβάλλον webinar στις 22, 24, 29 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2026

Ποιες ασφαλιστικές (δεν) ασφαλίζουν αυτοκίνητα μεγάλης αξίας;

Ναυτιλιακή πρόσθεσε κάποια πολύ ακριβά εξαρτήματα στα αυτοκίνητά της, από αυτά που... επαινούν οι ασφαλιστικές