back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

“Οι καιροί αλλάζουν” για την ασφαλιστική αγορά και το Insurance world 

“Oι καιροί αλλάζουν” τραγούδησε δύο φορές ο Bob Dylan μία το 1964 και μία το 1992 σε κρίσιμες περιόδους του 20ου αιώνα. 

Για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2024 είναι σίγουρα μία χρονιά που μπορεί να πουν οι επαγγελματίες ότι “οι καιροί αλλάζουν”. Είναι σίγουρα η καλύτερη χρονιά των τελευταίων 15 ετών, αλλά είναι και θεσμικά μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων 50 ετών.

- Advertisement -

Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ δείχνουν ότι πλέον το ελληνικό κράτος εμπιστεύεται πολύ περισσότερο την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα και ότι ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες και μεγαλύτερες αποστολές όπως είναι η προστασία και η αποζημίωση των κατοικιών και επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές. Μία εξέλιξη που ωρίμασε μέσα στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων φυσικών καταστροφών. 

Την μεγάλη αυτή αλλαγή, ακολουθεί και το νέο Insurance World που αλλάζει πρόσωπο. 

Το Insurance World ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και ακολουθώντας την ελληνική ασφαλιστική αγορά, μετεξελίσσεται και αυτό αισθητικά και οργανωτικά. Το νέο site είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον αναγνώστη και ταυτόχρονα του δίνει την δυνατότητα να πάρει πολλές πληροφορίες για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Insurance World στάθηκε έντιμα απέναντι στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς λειτουργώντας χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς “δεύτερες σκέψεις”.

- Advertisement -

Ανταποκρίθηκε στις δύσκολες περιόδους της ελληνικής κρίσης, αλλά και μετά, στέκοντας δίπλα και στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, στη Διαμεσολάβηση, στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και βέβαια στους ασφαλισμένους όταν χρειάστηκε να “φωνάξει” όπως για παράδειγμα με τις ανατιμήσεις των συμβολαίων υγείας.   

Το νέο Insurance World φιλοδοξεί και υπόσχεται να παραμείνει ένα φιλικό στην ανάγνωση site που θα δίνει έγκυρη και άμεση πληροφόρηση. Οι δυσκολίες στην ασφαλιστική αγορά παραμένουν μεγάλες. Όμως ακόμη μεγαλύτερες είναι οι προκλήσεις για την ανάπτυξη, επιτέλους, της αγοράς αυτής μέσα σε μία ανασφάλιστη κοινωνία. Το Κράτος δείχνει να καταλαβαίνει την χρησιμότητα της αγοράς, κάνει κινήσεις και πλέον θα πρέπει η ασφαλιστική αγορά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Να πάψει “το 2,5% επί του ΑΕΠ” να αποτελεί το συντομότερο ανέκδοτο της ασφαλιστικής αγοράς. 

Το νέο Insurance World, θα είναι δίπλα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση γιατί θεωρεί ότι έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφάλισης στην Ελλάδα. Όμως θα παρακολουθεί και όλα τα βήματα εξέλιξης των επιχειρήσεων προς τα νέα τεχνολογικά βοηθήματα όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες πλατφόρμες πωλήσεων. Το Insurance World θα είναι δίπλα σε κάθε εξέλιξη και απέναντι σε κάθε κακή συμπεριφορά που μπορεί να πάει πίσω την ασφαλιστική αγορά. Προπαντός θα είναι δίπλα σε κάθε αναγνώστη που θα θελήσει να ορθώσει λόγο, συμβουλευτικό ή επικριτικό και να δώσει τις απόψεις του. 

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ LAYOUT | NEEΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ | PREMIUM VIDEOS | WEB TV | TRENDS |

EYKOΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ | COMPANY INDEX | IW TALKS | ΣΥΝΕΔΡΙΑ | ΝΕWSLETTER | Ε-ΒΟΟΚS

Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που προσθέσαμε στο νέο, σύγχρονο και αισθητά αναβαθμισμένο site μας, το οποίο συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, με την εγγύηση της νέας δημοσιογραφικής ομάδας, θα παραμείνει στην κορυφή.

Σας ευχαριστούμε για τα 15 χρόνια και σας περιμένουμε στο ανανεωμένο site.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δίκτυα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων: Τάσεις, προκλήσεις, προοπτικές

Παράγοντες αλλαγής της αγοράς και της συνεργασίας τους με τις ασφαλιστικές

«αν ήξερες!»: Σε λιγότερο από έναν μήνα έγινε σημείο αναφοράς!

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του ΙW συνεχίζεται δυναμικά με νέα επεισόδια, διατηρώντας το ύφος που την έκανε εξαρχής να ξεχωρίσει

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

EAEE: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023-2024

Τα νούμερα αποτυπώνουν τη συνεχή αναβάθμιση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης – Πώς διαμορφώνονται ανά κλάδο

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Θ. Μυλωνάς: International institutional investment management and pension funds

Ομιλία του Επικεφαλής Wealth Management, Eurobank, και CEO, Eurobank Private Bank Luxembourg στο #ocin26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νόσος Alzheimer: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η πρώτη εξέταση αίματος για τον αποκλεισμό της νόσου

Η Elecsys® pTau181 της Roche Diagnostics Hellas αποτελεί ένα νέο, λιγότερο επεμβατικό εργαλείο που μπορεί να επιταχύνει τη διαγνωστική διαδικασία

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Η Επαγγελματική Ασφάλιση στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Αποταμιεύσεις και τις Επενδύσεις

Το #ocin26 επιβεβαίωσε ότι η Επαγγελματική Ασφάλιση αποτελεί πλέον κρίσιμο πυλώνα για τη συνταξιοδοτική επάρκεια, την αποταμίευση, τις επενδύσεις και, τελικά, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

NN Volunteer Week 2026: Με ευρεία συμμετοχή των εργαζομένων η εβδομάδα εθελοντικής προσφοράς της NN Hellas

Οι φετινές δράσεις επιβεβαίωσαν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας

Τα τελευταία πολεμικά νέα από τα Lloyd’s

Κοινοπρακτικό σχήμα με την Chubb επικεφαλής για την αύξηση των καλύψεων θαλασσίων πολεμικών κινδύνων επί των διερχομένων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ