back to top
19.2 C
Athens
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

“Οι καιροί αλλάζουν” για την ασφαλιστική αγορά και το Insurance world 

“Oι καιροί αλλάζουν” τραγούδησε δύο φορές ο Bob Dylan μία το 1964 και μία το 1992 σε κρίσιμες περιόδους του 20ου αιώνα. 

Για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2024 είναι σίγουρα μία χρονιά που μπορεί να πουν οι επαγγελματίες ότι “οι καιροί αλλάζουν”. Είναι σίγουρα η καλύτερη χρονιά των τελευταίων 15 ετών, αλλά είναι και θεσμικά μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων 50 ετών.

- Advertisement -

Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ δείχνουν ότι πλέον το ελληνικό κράτος εμπιστεύεται πολύ περισσότερο την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα και ότι ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες και μεγαλύτερες αποστολές όπως είναι η προστασία και η αποζημίωση των κατοικιών και επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές. Μία εξέλιξη που ωρίμασε μέσα στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων φυσικών καταστροφών. 

Την μεγάλη αυτή αλλαγή, ακολουθεί και το νέο Insurance World που αλλάζει πρόσωπο. 

Το Insurance World ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και ακολουθώντας την ελληνική ασφαλιστική αγορά, μετεξελίσσεται και αυτό αισθητικά και οργανωτικά. Το νέο site είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον αναγνώστη και ταυτόχρονα του δίνει την δυνατότητα να πάρει πολλές πληροφορίες για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Insurance World στάθηκε έντιμα απέναντι στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς λειτουργώντας χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς “δεύτερες σκέψεις”.

- Advertisement -

Ανταποκρίθηκε στις δύσκολες περιόδους της ελληνικής κρίσης, αλλά και μετά, στέκοντας δίπλα και στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, στη Διαμεσολάβηση, στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και βέβαια στους ασφαλισμένους όταν χρειάστηκε να “φωνάξει” όπως για παράδειγμα με τις ανατιμήσεις των συμβολαίων υγείας.   

Το νέο Insurance World φιλοδοξεί και υπόσχεται να παραμείνει ένα φιλικό στην ανάγνωση site που θα δίνει έγκυρη και άμεση πληροφόρηση. Οι δυσκολίες στην ασφαλιστική αγορά παραμένουν μεγάλες. Όμως ακόμη μεγαλύτερες είναι οι προκλήσεις για την ανάπτυξη, επιτέλους, της αγοράς αυτής μέσα σε μία ανασφάλιστη κοινωνία. Το Κράτος δείχνει να καταλαβαίνει την χρησιμότητα της αγοράς, κάνει κινήσεις και πλέον θα πρέπει η ασφαλιστική αγορά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Να πάψει “το 2,5% επί του ΑΕΠ” να αποτελεί το συντομότερο ανέκδοτο της ασφαλιστικής αγοράς. 

Το νέο Insurance World, θα είναι δίπλα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση γιατί θεωρεί ότι έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφάλισης στην Ελλάδα. Όμως θα παρακολουθεί και όλα τα βήματα εξέλιξης των επιχειρήσεων προς τα νέα τεχνολογικά βοηθήματα όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες πλατφόρμες πωλήσεων. Το Insurance World θα είναι δίπλα σε κάθε εξέλιξη και απέναντι σε κάθε κακή συμπεριφορά που μπορεί να πάει πίσω την ασφαλιστική αγορά. Προπαντός θα είναι δίπλα σε κάθε αναγνώστη που θα θελήσει να ορθώσει λόγο, συμβουλευτικό ή επικριτικό και να δώσει τις απόψεις του. 

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ LAYOUT | NEEΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ | PREMIUM VIDEOS | WEB TV | TRENDS |

EYKOΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ | COMPANY INDEX | IW TALKS | ΣΥΝΕΔΡΙΑ | ΝΕWSLETTER | Ε-ΒΟΟΚS

Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που προσθέσαμε στο νέο, σύγχρονο και αισθητά αναβαθμισμένο site μας, το οποίο συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, με την εγγύηση της νέας δημοσιογραφικής ομάδας, θα παραμείνει στην κορυφή.

Σας ευχαριστούμε για τα 15 χρόνια και σας περιμένουμε στο ανανεωμένο site.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ελισάβετ Νίκα της Covariance στο AIForum25: «Βρισκόμαστε ήδη πέρα από την καινοτομία»

Η Co-Founder & Managing Director της εταιρείας μίλησε για τις εφαρμογές ΤΝ στους κλάδους υγείας και ασφάλισης

4ο Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος: Ένα σημείο συνάντησης για την καινοτομία στον κλάδο

Υψηλού επιπέδου ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα

Η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές στο επίκεντρο του νέου workshop του ΣΕΤΕ

Η εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στην τουριστική βιομηχανία και στην ασφαλιστική αγορά

Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες του το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της GAMA στην Ελλάδα

Το Insurance World, ως χορηγός επικοινωνίας, θα μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες ενός κορυφαίου συνεδρίου για τον κλάδο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο μήνες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους

Allianz Trade: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε

Οι κίνδυνοι των κυκλικών συμφωνιών στην ΤΝ και τα ανέφικτα σχέδια για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στα Mega Brokers Sales Awards 2025: «Όποιος αγαπά πραγματικά αυτή τη δουλειά, δεν μπορεί να μην πετύχει»

O Πρόεδρος της Mega Brokers παρέσυρε το ακροατήριο σε ένα ταξίδι 37 χρόνων επιχειρηματικής και προσωπικής διαδρομής

Η Ελισάβετ Νίκα της Covariance στο AIForum25: «Βρισκόμαστε ήδη πέρα από την καινοτομία»

Η Co-Founder & Managing Director της εταιρείας μίλησε για τις εφαρμογές ΤΝ στους κλάδους υγείας και ασφάλισης

Τα Sales Awards 2025 της Mega Brokers γιόρτασαν την επιτυχία και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η φετινή βραδιά είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς η Mega Brokers διανύει μια νέα εποχή ανάπτυξης και διεθνοποίησης

Νέα μελέτη του ΕΕΑ για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Ο αριθμός των επαγγελματιών, τα εισοδήματα, και οι μορφές άσκησης του επαγγέλματος

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη σταδιακή ενίσχυση του επαγγέλματος και τη συνολική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του κλάδου

Για πού τραβάει η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Τι παίζει;

Κάποιοι στρατιώτες στη σκακιέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ήδη έχουν αρχίσει να μετακινούνται αθόρυβα από μεγάλα μαγαζιά...