back to top
22.3 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Οι ασφάλειες γίνονται μαγαζιά ( ; ) τεχνολογίας

της Ελενας Ερμείδου

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις γίνονται μαγαζιά τεχνολογίας.

- Advertisement -

Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλές εκδηλώσεις, πολλές δηλώσεις και πολλές παρουσιάσεις. Κάτι συνταρακτικό (disrupt), δεν έγινε, πέραν των όσων αναμένονταν με την πρόοδο των ετών, της τεχνολογίας, των αναγκών των ασφαλιστικών και των αναγκών της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι ασφαλιστικές είναι πολύ προσεκτικές, συντηρητικές και προχωράνε προς την νέα τεχνολογία, με αργούς ρυθμούς. Και καλά κάνουν. Αλλωστε λένε ότι βάζουν στο επίκεντρο τον πελάτη και για αυτό χρειάζεται περισσότερη μελέτη των βημάτων τους.

- Advertisement -

Μαθαίνουμε μιλώντας με ξένους μεγάλους (αντ)ασφαλιστές και οίκους αξιολόγησης ότι μεγάλη ‘ταραχή’ στα νερά των (αντ)ασφαλιστών δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Τα πράγματα μας λένε βαίνουν ομαλά και σύμφωνα με τις εξελίξεις, όπως κάθε πράγμα,  άλλο αν ή νοοτροπία στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση ήταν πίσω και χρειάζεται ο κλάδος να βγει λίγο έξω από τα μέχρι σήμερα ήρεμα νερά του.

Το disrupt, όπως κάποιοι συνηθίζουν να λένε θα γίνει άλλα σταδιακά και σε ορισμένους τομείς. Ενας εξ’ αυτών είναι ο τομέας της περιουσίας, όπου κάποιες εταιρείες insurtech θα συνεχίσουν να συνάπτουν νέες συνεργασίες με ασφαλιστικές ή να παίρνουν για κάποιο διάστημα χρηματοδοτήσεις.

Επίσης ξεκαθαρίζουν ότι το disrupt δεν είναι τίποτα άλλο από καινοτομία, απλά η λέξη αυτή επινοήθηκε για να κάνει κάπως πιο αισθητή την διαφορά. Και μην ξεχνάμε ότι η καινοτομία πρέπει να αποδεικνύεται στις πράξεις, όχι στα λόγια. Καινοτομία επίσης δεν είναι η αντιγραφή. 

Τα λόγια, είναι λόγια και εύκολα διατυπώνονται, τα έργα είναι αυτά που μένουν.

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να μπει το 2019. Οι ευχές πάμπολλες.

Ας ευχηθούμε και εμείς στην ασφαλιστική αγορά πραγματικές επιτυχίες, καινοτομία, σύνεση, και είθε το 2019 να ξεκαθαρίσει για όλους τις προσδοκίες, τους στόχους. Είθε ο πήχυς σταδιακά να ανεβαίνει για να καταρρίπτεται. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ilia Forum 2026: «Η Ηλεία στη Νέα Εποχή»

Το αναπτυξιακό συνέδριο που συνδιοργανώνει η ethosEVENTS με το Επιμελητήριο Ηλείας θα πραγματοποιηθεί 5-6 Ιουνίου στο Ilis Congress Center

Η ασφάλιση χρειάζεται ανθρώπους, όχι μόνο πλατφόρμες

Η τηλεοπτική παρέμβαση του Χ. Αλεξόπουλου, ΕΕΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εξίσωση της τεχνολογίας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

Δωρεάν webinar από το Panormos Business Center

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026, με θέμα την ανθρώπινη επικοινωνία στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή