back to top
23.3 C
Athens
Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης στο inco25: Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Tο φετινό Insurance Conference αναδεικνύει και αναλύει όλα όσα συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Το 18th Insurance Conference #inco25, θα διοργανωθεί στις 26 Ιουνίου 2025, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

- Advertisement -

O Kώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας χαιρέτισε θεσμικά το συνέδριο τονίζοντας:

Η χώρα μας όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε, γιατί ανήκετε σε ένα νευραλγικό οικονομικό κλάδο στο κλάδο των ασφαλίσεων, των ιδιωτικών ασφαλίσεων πέρασε μία πάρα πολύ μεγάλη κρίση και αυτή η οικονομική κρίση την οποία περάσαμε την προηγούμενη δεκαετία είναι μια κρίση η οποία είχε ένα βαρύ αποτύπωμα στον χώρο σας, στο κλάδο σας.

- Advertisement -

Σίγουρα σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μιλάμε για μια Ελλάδα η οποία πλέον έχει μια ισχυρή οικονομία, μια σταθερή οικονομία αλλά δυστυχώς είμαστε σε ένα ιδιαίτερα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον. Αυτό λοιπόν δημιουργεί ανάγκες για αναπροσαρμογή σε σχέδια, σε πλάνα αλλά ακόμα και σε ασφαλιστικά προϊόντα καθώς όλοι καταλαβαίνουμε τους κινδύνους τους οποίους βιώνουμε σε αυτό το ιδιαίτερο γεωπολιτικό περιβάλλον και φυσικά στις αλλαγές οι οποίες υπάρχουν στην κοινωνία, στην οικονομία.

Εγώ από πλευράς μου αυτό το οποίο θα ήθελα να πω και να στηριχθώ είναι στα νέα ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία καλείστε να δημιουργήσετε και να παρουσιάσετε στο αγοραστικό κοινό, στους Έλληνες πολίτες γύρω από την κλιματική κρίση τις οποίες τις συνέπειες της τις βιώνουμε σήμερα.

Έχουμε μια κλιματική κρίση, μια κλιματική κρίση που το αποτύπωμά της δυστυχώς φαίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναγνώρισης προσπάθησε και νομοθέτησε κάποια εργαλεία ούτως ώστε να κατευθυνθεί ο κόσμος και να καταλάβει ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης μπορούν να γιατρευτούν και να βελτιωθούν μέσα από μια συνεργασία με τον ασφαλιστικό κλάδο.

Οπότε, όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε από 1η Ιουνίου υποχρεούνται όλοι οι πολίτες τα οχήματά τους να ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Όπως επίσης και από 1η Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις, τζίρου άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατοικίες σε ό,τι έχει να κάνει με τα κτήρια όποιο κτίριο έχει αξία άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ είναι και αυτό υποχρεωμένο να ασφαλίζεται για φυσικές καταστροφές.

Για τις επιχειρήσεις έχει θεσμοθετηθεί ότι θα υπάρχει και πρόστιμο της τάξης των 10.000 ευρώ, σε περίπτωση που δεν προχωρούν στην ασφάλιση της επιχείρησής τους γύρω από φυσικές καταστροφές. Είναι μια αρχή.

Και σε αυτή την αρχή και στα νέα ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία θα πρέπει να διαμορφώσετε και να παρουσιάσετε στο αγοραστικό κοινό, εμείς οφείλουμε και πρέπει θέλουμε να συνεργαστούμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Υπάρχει το Ασφαλιστικό Παρατηρητήριο το οποίο έχουμε θεσμοθετήσει και θα αρχίσει να λειτουργεί.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Κεφαλογιάννης: Συνεχής η μάχη με την κλιματική κρίση, τα στελέχη της Πυροσβεστικής υπερβαίνουν εαυτόν

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα ενίσχυσης των πυροσβεστών και στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εκρηκτικό μείγμα κλιματικής κρίσης, αμέλειας και εγκληματικής δράσης»

Για το κλιματικά δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Κ. Κατσαφάδος στo I.W.: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ, εξετάζουμε σχήμα συνασφάλισης»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αύξηση 4,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο επτάμηνο του 2025

Στα 3,5 δισ. ευρώ το σύνολο της παραγωγής - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα ανά κλάδο

Στρατηγική συνεργασία ΠΟΞ – Howden Hellas

Η Howden Hellas έχει ήδη δημιουργήσει ειδικό hospitality insurance τμήμα - Ποια εργαλεία προσφέρει στους ξενοδόχους

Η Euroins για άλλη μια χρονιά Μέγας Χορηγός του Kallithea Half Marathon

Η εταιρεία στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον υγιή τρόπο ζωής, ενώνουν τις κοινότητες και αναδεικνύουν την ομορφιά της Αθήνας διεθνώς

Ασφαλιστικές ώρα μηδέν, πόσοι μένουν, πόσοι φεύγουν

Ο Ανασφάλιστος βάζει στην εξίσωση πολλούς αγνώστους και ξέρει ότι δύσκολο θα είναι να βρει τη λύση με την πρώτη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση 4,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο επτάμηνο του 2025

Στα 3,5 δισ. ευρώ το σύνολο της παραγωγής - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα ανά κλάδο

Στρατηγική συνεργασία ΠΟΞ – Howden Hellas

Η Howden Hellas έχει ήδη δημιουργήσει ειδικό hospitality insurance τμήμα - Ποια εργαλεία προσφέρει στους ξενοδόχους

Η Euroins για άλλη μια χρονιά Μέγας Χορηγός του Kallithea Half Marathon

Η εταιρεία στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον υγιή τρόπο ζωής, ενώνουν τις κοινότητες και αναδεικνύουν την ομορφιά της Αθήνας διεθνώς

Τσουνάμι αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Trump για το Tylenol και τον αυτισμό

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε τη χρήση του παυσίπονου κατά την εγκυμοσύνη με την εμφάνιση αυτισμού - Τι απαντά η επιστημονική κοινότητα

Πέντε σωματεία εργαζομένων διαμορφώνουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων

Περιθώρια για ανασφάλιστη εργασία, καθυστερήσεις στις πληρωμές και δύσκολες συνθήκες εργασίας εμφανίζει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλειας