back to top
14.6 C
Athens
Τρίτη 1 Απριλίου 2025

O Θ. Κοκκάλας πρόεδρος της ERGO Γερμανίας

H Διοίκηση του Ομίλου ERGO ανακοίνωσε ότι ο Θεόδωρος Κοκκάλας από την 1η Μαΐου 2020 θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Γερμανίας (ERGO Deutschland AG) Achim Kassow, ο οποίος θα αναλάβει νέα καθήκοντα ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας “Munich Re”. Η ERGO Γερμανίας έχει περισσότερους από 10 εκατ. πελάτες, 14.500 εργαζομένους και στο 2018 ασφάλιστρα ύψους 12 δις ευρώ.

Από το 2004, ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας κατέχει τη θέση του CEO στην ERGO Ελλάδας και από το 2018 είναι ταυτόχρονα και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDFC ERGO στην Ινδία. Έχει σπουδάσει οικονομικά και νομικά, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου Γερμανίας, ενώ διαθέτει και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο των ασφαλειών.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Markus Riess, δήλωσε:

  • Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Achim Kassow για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς εφάρμοσε το στρατηγικό πρόγραμμα της ERGO στη Γερμανία με επιτυχία και να τον συγχαρώ για το διορισμό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Munich Re.
  • Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας είναι ένα διακεκριμένο και αναγνωρισμένο πλέον στέλεχος του Ομίλου μας και ένας από τους πιο άξιους, ικανούς και επιτυχημένους CEOs. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την ERGO στην Ελλάδα ως μια από τις πιο κερδοφόρες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη χώρα, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης και πιο σύνθετης συγχώνευσης ασφαλιστικών εταιρειών που έγινε στην Ελλάδα. Χαίρομαι που στο πρόσωπο του Θεόδωρου Κοκκάλα έχουμε βρει το σωστό διάδοχο στον όμιλο ERGO για το δύσκολο έργο στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας.”

Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε:

  • “Η εξέλιξη αυτή με τιμά ιδιαίτερα, αλλά και μου δημιουργεί σημαντικά αυξημένες ευθύνες, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές σε μια αγορά πολύ μεγαλύτερη και διαφορετική από την ελληνική, όπου η ERGO Γερμανίας κατέχει κυρίαρχη θέση. Είμαι βέβαιος ότι η ERGO Ελλάδος έχει λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσει την κερδοφόρα αναπτυξιακή πορεία της, καθώς διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο αφοσιωμένων και επαγγελματιών συνεργατών, μία εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα διοικητικών στελεχών, αλλά και προσωπικό έμπειρο, καταρτισμένο και με πελατοκεντρικό προσανατολισμό.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz-Trade, Γερμανία: Στροφή σε αμυντικές επενδύσεις με αύξηση χρέους

Η πλειοψηφία των δύο τρίτων στην Bundestag εξαίρεσε τις αμυντικές δαπάνες από τον κανονικό προϋπολογισμό, επιτρέποντας νέο χρέος άνω

H ERGO σε νέους διαύλους με νέες εξαγορές

Συμφωνία για την εξαγορά της NEXT Insurance υπέγραψε η Munich Re η οποία θα ενταχθεί στoν κύριο της βραχίοντα την ERGO.

Δημήτρης Σπανός, ERGO: Πλέγμα προτάσεων για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Ένα πλέγμα προτάσεων συστήνει ο κ. Δημήτρης Σπανός, Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ζωής και Υγείας της ERGO

Η ERGO, Μέγας Χορηγός του 13ου Ημιμαραθωνίου

Η ERGO, ως Μέγας Χορηγός του 13ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ήταν εκεί με δυναμική παρουσία για να στηρίξει κάθε δρομέα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συνεργατών της MEGA Brokers στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση συνεργατών της MEGA Brokers στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η Εθνική Ασφαλιστική

H Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

HDI Global: Τα ετήσια αποτελέσματα υπογραμμίζουν, διαχρονικά, την αξιοπιστία της

Η HDI Global SE, ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2024, με ανάπτυξη τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη. Κύριοι παράγοντες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τριπλή διάκριση για την ERGO Ασφαλιστική

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ERGO Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards 2025, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συνεργατών της MEGA Brokers στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση συνεργατών της MEGA Brokers στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

«ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τα μέλη του ΣΠΑΤΕ

Την Τετάρτη 19/3/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΤΕ

12th Digital Banking Forum/GenAI & embedded finance: Οι νέες προκλήσεις για τις ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Οι αλλαγές που φέρνει το GenAI, αλλά και το embedded finance, αποτέλεσαν το επίκεντρο του 12th Digital Banking Forum

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)