back to top
23.9 C
Athens
Σάββατο 24 Μαΐου 2025

O κόσμος του ελληνικού εφοπλισμού συνδράμει στην αποκατάσταση σχολείων

Παραδόθηκαν σε λειτουργία τα δύο πρώτα σχολεία που αποκαταστάθηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel», με αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πρόκειται για το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας, που επισκευάστηκαν με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και παραδόθηκαν δύο μήνες νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, προσφέροντας έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

- Advertisement -

Το έργο υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», φορέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ τα σχολεία που φιλοξενούν, σήμερα, τους μικρούς μαθητές του Παλαμά είναι καλύτερα από αυτά που υπήρχαν πριν από την καταστροφή.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, «όταν πριν από έναν χρόνο έπληξαν και τον Παλαμά οι φυσικές καταστροφές, τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να επανέλθει η καθημερινότητα στις τοπικές κοινωνίες, ξεκινώντας από τα σχολεία».

- Advertisement -

Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία καλύπτει με δωρεά άνω των 30 εκατ. ευρώ τις παρεμβάσεις αποκατάστασης σε 33 σχολεία σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, όπως επίσης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση των εργασιών στα δύο νηπιαγωγεία, δύο μήνες νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε η σύμβαση.

«Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, καταρτίσαμε σχέδιο δράσης για τη στήριξη της Θεσσαλίας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ονομάστηκε τιμής ένεκεν “Άγιος Νικόλαος” και αγκαλιάζει τρία πεδία προσφοράς: Παιδεία, Πολιτισμός, Υγεία» τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

Πρόσθεσε ότι η Ένωση, απόλυτα συνειδητά, ξεκίνησε με την Παιδεία και συγκεκριμένα με την αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σχολεία, συνολικά 33, που επλήγησαν, καθώς και την αναβάθμισή τους, όπου χρειάζεται.

«Ως ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά θέτουμε -τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά- την Παιδεία και τη νέα γενιά στο επίκεντρο της προσφοράς μας στην πατρίδα» ανέφερε η ίδια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φάκελος Jumbo: Αποζημιώσεις άνω των 11 εκ. από την Penco

Η PENCO SA, από τους πιο αξιόπιστους συμβούλους - μεσίτες ασφαλίσεων στην αγορά που αποδεικνύεται από το έργο της στην πορεία του χρόνου ...

Ελάχιστα τα κονδύλια που θα δώσει η Ε.Ε για τις φυσικές καταστροφές του Daniel. Τεράστιο στο ασφαλιστικό κενό για την Ελλάδα

Η Ελλάδα είχε ζημιές 3,5 δις. ευρώ σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία και θα πάρει από το Ταμείο Αλληλεγγύης μόλις 101,5 εκατ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για συνδρομή της ιδιωτικής ασφάλισης στην ασφάλιση των περιουσιών

Όμιλος Interamerican: 5 ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας

Έναν χρόνο μετά το φαινόμενο «Daniel», 5 ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας αναδεικνύονται μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Αυξημένες οι αποζημιώσεις των τεχνικών ασφαλίσεων για το 2023

Αυξημένες εμφανίζονται οι αποζημιώσεις των τεχνικών ασφαλίσεων για το 2023, λόγω της ιδιαίτερα έντονης επίδρασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφαλίζοντας το αύριο…

To 25ο Insurance & Reinsurance Meeting της EAEE στην Ύδρα φιλοξένησε το panel discussion με τίτλο “Insuring Tomorrow

Μέτρα ΤΩΡΑ για τον κλάδο Υγείας

Για όλες τις πτυχές του προβλήματος των ασφαλίστρων υγείας μίλησαν εκτενώς θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της αγοράς από την Ύδρα

Η ΦΙΛΗΣGlass® επεκτείνεται δυναμικά με εταιρικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Η ΦΙΛΗΣGlass®, σταθερός συνεργάτης της ασφαλιστικής αγοράς και σημείο αναφοράς στον τομέα των κρυστάλλων αυτοκινήτου

Σε ετοιμότητα η ΕΜΑΚ μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,1R

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Κρήτης και η 3η ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς οικονομική δικαιοσύνη»

Διαβάστε στο "IW" όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου, στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

Π. Δημητρίου, Υδρα: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλαφόν ξανά στα ασφάλιστρα

Με μονομερείς τακτικές η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Πράσινο φως στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από το gov.gr

Δύο ασφαλιστικές εταιρίες αξιοποιούν τη δυνατότητα στο GOV.gr με τη  διαδικασία συγκατάθεσης  να έχει ολοκληρωθεί 26.227 φορές.

Οι CEOs σε ένα ξεχωριστό πάνελ ηγεσίας

Mε ένα πάνελ που απαρτίζονταν από leaders της αγοράς ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι εργασίες του 25ου  Insurance & Reinsurance Meeting της ΕΑΕΕ.

Η GROUPAMA λαμβάνει την κορυφαία πιστοποίηση Ethos Platinum για 2η συνεχόμενη χρονιά

Η Groupama Ασφαλιστική, μέλος του γαλλικού Ομίλου Groupama και με ισχυρή παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έλαβε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά