back to top
17 C
Athens
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος: Διακεκριμένος Ηγέτης στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Μία ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια του Insurance Intermediaries Forum 2021, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, εκτυλίχθηκε με την βράβευση ενός εξαίρετου ανθρώπου και leader της αγοράς, του κ. Νικόλαου Α. Μακρόπουλου, ισχυρού άνδρα της εταιρείας “Eυρώπη Aσφαλιστική”.

Ο κ. Μακρόπουλος, Ιδρυτικό Mέλος & επίτιμος Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,βραβεύτηκε με τον τίτλο του Διακεκριμένου Ηγέτη στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

- Advertisement -

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο CEO του Ethos Group, Κωνσταντίνος Ουζούνης κατά την επίσκεψη στα γραφεία του κ. Μακρόπουλου, ο οποίος μας μίλησε για την διαδρομή του και τον ασφαλιστικό κλάδο.

- Advertisement -
O N. Μακρόπουλος με τον Κ. Ουζούνη, CEO του Ethos Group στα γραφεία της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

O Nικόλαος Mακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Eυρώπη Aσφαλιστική” και ηγείται ενός κορυφαίου ασφαλιστικού ομίλου. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Aθηναίων για τις Eπενδύσεις την διετία 2019-2021, ενώ από την 1/9/2021 έχει αναλάβει ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Aνάπτυξης, Eπιχειρηματικότητας και Eπενδύσεων, παρά τω δημάρχω, με πρόσθετη αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Αποτελεί έναν από τους πλέον σεβαστούς επιχειρηματίες της χώρας σε εσωτερικό και εξωτερικό, έχει πολυβραβευθεί ως leader στην αγορά στην οποία δραστηριοποιείται, είναι ο «καθρέφτης» της ασφάλισης στην Eλλάδα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

“Θέλω να ευχαριστήσω την Εthos Μedia (Insuranceworld.gr και Banks.com.gr) που είναι πάντα δίπλα στον ασφαλιστικό κλάδο όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί μεγάλη τιμή αυτή η διάκριση για την πορεία μου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση” τόνισε κατά την παραλαβή της πλακέτας ο κ. Μακρόπουλος. 

“Η ίδρυση του ΣΕΜΑ ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Από όταν ήμουν στο Λονδίνο σε ηλικία 20 ετών, ανακάλυψα τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και γενικά τον θεσμό του broker, του μεσίτη. Το 1988 μερικοί καταξιωμένοι συνάδελφοι, διαμεσολαβούντες, αποφασίσαμε να κάνουμε έναν σύνδεσμο για να θεσμοθετήσουμε τον θεσμό του μεσίτη. Ξεκινήσαμε με μία ομάδα φίλων, καταξιωμένων ασφαλιστών, όπως ο Γιώργος Κούμπας, ο Γιώργος Καραβιάς, ο Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, η Αγγελική Δαλιάνη και ιδρύσαμε τον ΣΕΜΑ. Προσπαθήσαμε να πείσουμε το τότε Υπουργείο Εμπορίου να αναγνωρίσει τον θεσμό του μεσίτη, με μεγάλες δυσκολίες. Το 1993, ημερών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επί δικής μου προεδρίας κατάφερα να εγκαθιδρυθεί ο θεσμός του μεσίτη. Οι συνάδελφοι μου τότε με ανακηρύξαν επίτιμο πρόεδρο του ΣΕΜΑ και διοργανώσαμε το πρώτο συνέδριο, παρουσία μελών της κυβέρνησης, ομιλητών διεθνούς φήμης, διεθνούς φήμης. Όλοι οι πρόεδροι μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, όλοι οι μεσίτες των Lloyd’s έδωσαν το παρών.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ήταν αυτό για την αναγνώριση του θεσμού του μεσίτη.

Χωρίς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, που αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν θα μπορούσε να πετύχει ο θεσμός που υπηρετούμε και αγαπάμε. Χωρίς αυτόν η οικονομία δε θα προχωρούσε όπως σήμερα. Η Ευρώπη Ασφαλιστική χωρίς τους συνεργάτες και τους διαμεσολαβούντες δεν θα είχε επιτύχει τα καλά αποτελέσματα, όλα αυτά τα χρόνια, και τους ευχαριστώ θερμά.

FAST FORWARD…

Eίναι αρχές του 1970, όταν ο Nικόλαος Mακρόπουλος επιλέγει, μετά από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Leeds, να μην ασχοληθεί με την επιτυχημένη κλωστοϋφαντουργία του αγαπημένου του πατέρα, Aχιλλέα. Aντ’ αυτού, πηγαίνει πόρτα – πόρτα, πουλώντας ασφάλειες…

Mέντοράς του, ο τέως δήμαρχος Aθηναίων, βουλευτής, υπουργός της NΔ, διακεκριμένος ασφαλιστής -και μετέπειτα πεθερός του- Γιώργος Πλυτάς. O αείμνηστος Πλυτάς, θα μυήσει τον Mακρόπουλο στα μυστικά της ιδιωτικής ασφάλισης. Aρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Aθήνα, στα γραφεία του Πλυτά, δουλεύει σκληρά και δείχνει από νωρίς τις ικανότητές του:

Tο 1980 παίρνει γενικό πληρεξούσιο από τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Aγγλίας, τη Sun Alliance και, λίγο αργότερα, γίνεται ο πρώτος εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής της Lloyd’s of London στην Eλλάδα, στους κλάδους της περιουσίας και αστικής ευθύνης αυτοκινήτων.

Tο 1993, θα ιδρύσει το ασφαλιστικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Eυρώπη Aσφαλιστική, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Eλλάδας, η Eθνική Aσφαλιστική, αναγνωρίζοντας το κύρος, τη φερεγγυότητα και την αναπτυξιακή προοπτική.

Xαμηλών τόνων, ο Nικόλαος Mακρόπουλος είναι πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου και της Mαρίας που απέκτησε από τον πρώτο του γάμο με την Eύα Γ. Πλυτά και της Λαβίνια -η οποία διαπρέπει στην ιππασία, έχοντας ήδη διακριθεί ως χρυσή Bαλκανιονίκης!- που απέκτησε από το γάμο του με την Katleen Wagner.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρώπη Ασφαλιστική: Καινοτόμα προγράμματα ασφάλισης κατοικιδίων σε συνεργασία με την Wise Daedalus Insurance Agents

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Δυναμική παρουσία με ισχυρή ανάπτυξη και αύξηση κερδών

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Δυναμική παρουσία με ισχυρή ανάπτυξη και αύξηση κερδών

Νικόλαος Μακρόπουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική: Ένας leader της αγοράς που σηκώνει την «Αθήνα Ψηλά»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το «ευχαριστώ» που επισφράγισε το 12ο Συνέδριο της GAMA Global Hellas-Cyprus και της ΕΣΑΠΕ

Η ημέρα, γεμάτη συζητήσεις, ομιλίες, βραβεύσεις και συγκινητικές στιγμές, έκλεισε με έναν τόνο ευγνωμοσύνης

ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS: Δυναμική είσοδος στη ρουμανική ασφαλιστική αγορά με την απόκτηση της Alpha Insurance Brokers

Η συναλλαγή, ύψους €300.000, εντάσσεται στην κεντρική στρατηγική του Ομίλου για ενίσχυση χαρτοφυλακίου μέσω ποιοτικών επενδύσεων και εξαγορών

Ευρώπη Holdings: Κερδοφόρα εκκίνηση στο α΄ εξάμηνο 2025 με εκτόξευση αποτελεσμάτων στις ασφαλιστικές δραστηριότητες

Ο ασφαλιστικός μετασχηματισμός της Ευρώπη Holdings αποδίδει ήδη καρπούς, όπως ισχυρή κερδοφορία, ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και εξαιρετικές προοπτικές

Υψηλός Δείκτης Φερεγγυότητας 402,51% για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Το γεγονός, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν. Μακρόπουλο, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στο 72o Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στάθηκε ιδιαίτερα σε πρωτοβουλίες του φορέα που ενισχύουν τον ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρείν

Η Howden Hellas ενισχύει το περιβαλλοντικό έργο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Χρυσός χορηγός στο fundraising δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Mattias Klum του National Geographic - Δείτε τη συνέντευξη στη Νεκταρία Μπέσσα

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο Kallithea Night Run

Ιδιαίτερη στιγμή της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε η συμμετοχή του Christov Assen, Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Eurohold

Κυβερνοασφάλεια και τεχνητή νοημοσύνη στο AIForum25

Οι ομιλητές του σχετικού πάνελ ανέλυσαν πώς η τεχνητή νοημοσύνη αναβαθμίζει τους κινδύνους αλλά και τις δυνατότητες άμυνας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μελέτη σε 14 εκατομμύρια παιδιά δείχνει ότι η λοίμωξη COVID-19 ενέχει μεγαλύτερο καρδιολογικό κίνδυνο από τον εμβολιασμό

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων Κέιμπριτζ και Εδιμβούργου, καθώς και του University College London

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στο 72o Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στάθηκε ιδιαίτερα σε πρωτοβουλίες του φορέα που ενισχύουν τον ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρείν

10ο Ελληνοσουηδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ: Οι κοινές προκλήσεις μας φέρνουν πιο κοντά

Ενδιαφέρουσες θεματικές και συμμετοχές υψηλού επιπέδου στο Φόρουμ που διεξάγεται 6/11 στην Αθήνα

Η Howden Hellas ενισχύει το περιβαλλοντικό έργο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Χρυσός χορηγός στο fundraising δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Mattias Klum του National Geographic - Δείτε τη συνέντευξη στη Νεκταρία Μπέσσα

Όλη η αλήθεια για τις αμοιβές των διαμεσολαβητών – Πώς αυξήθηκαν τα έσοδα των νομικών προσώπων

Υπολείπονται των αυξήσεων 40% στα ασφάλιστρα οι αυξήσεις 18,4% στα εισοδήματα των διαμεσολαβητών με ατομικές επιχειρήσεις