back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Νέο run-off της DARAG στη Γερμανία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ημέρες μετά τις συμφωνίες στη Μεγάλη Βρετανία, o όμιλος DARAG, leader στον κλάδο του run-off, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση «κλειστού» χαρτοφυλακίου από την γερμανική αντασφαλιστική Schwarzmeer und Ostsee Versicherungs-Aktiengesellschaft (SOVAG).

- Advertisement -

Μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι διευθύνων σύμβουλος της SOVAG είναι ο Arndt Gossmann, τέως επικεφαλής της DARAG έως τον Απρίλιο του 2017, ο οποίος παράλληλα με την SOVAG «τρέχει» και τη δική του επενδυτική εταιρεία, ονόματι Gossmann @ Cie.

Όπως ανακοίνωσε η DARAG, το χαρτοφυλάκιο θα μεταβιβαστεί στον γερμανικό βραχίονα του ομίλου, την DARAG Deutsche Versicherungs- und Ruckversicherungs AG, με τη συναλλαγή να τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων της γερμανικής Εποπτικής Αρχής για τον Χρηματοοικονομικό κλάδο, της BaFin.

- Advertisement -

H DARAG θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου και θα παράσχει πλήρη βεβαιότητα, όπως απαίτησαν οι μέτοχοι της SOVAG μετά την αναδιάρθρωση της αντασφαλιστικής.

Το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε περιλαμβάνει ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά συμβόλαια που αφορούν σε διάφορους κλάδους (περιουσία, μεταφορές, ασφάλειες ΙΧ, εξειδικευμένες καλύψεις κ.α.), με πελάτες από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Μάλτα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αυστρία.

«Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της SOVAG ταιριάζει θαυμάσια με τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια της DARAG…Η συναλλαγή αυγή αναδεικνύει την βαθιά κατανόησή μας για τις ανάγκες της γερμανικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DARAG, Tom Booth, προσθέτοντας ότι «Η Γερμανία παραμένει μια πολύ σημαντική αγορά για την DARAG, καθώς υλοποιούμε την μακρόπνοη στρατηγική μας για επέκταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της SOVAG Arndt Gossmann σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η πώληση του run-off χαρτοφυλακίου μας συνιστά μεγάλο βήμα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μεταβιβάσαμε ένα χαρτοφυλάκιο σε άριστη οικονομική κατάσταση. Η ισχύς και η αξιοπιστία της DARAG αποτέλεσαν αποφασιστικό παράγοντα για την απόφασή μας, καθώς βρήκαμε σε αυτή έναν εξαιρετικό συνεργάτη που θα διασφαλίσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και των εκκρεμοτήτων που το συνοδεύουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz: Πώς ο κορωνοϊός αναγκάζει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις να «αλλάξουν πίστα»

Τα διδάγματα από την διοργάνωση του Euro 2020 και οι φόβοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με φόντο τους φόβους για νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της επέκτασης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Swiss Re: Έρχεται ισχυρή αύξηση στα ασφάλιστρα

Πάνω από τα 7 τρις. δολάρια το ύψος της παγκόσμιας αγοράς στο τέλος του 2022.

Διπλή κίνηση από την AIG για τη μονάδα ζωής και συντάξεων

Εισαγωγή στη Wall Street και παράλληλη πώληση μεριδίου 9.9% στη Blackstone έναντι 2,2 δις. δολ.

Έτοιμη η ΕΕ να εγκρίνει υπό όρους τον «γάμο» Aon-WTW

Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο και αν προχωρήσει θα καταστήσει την Aon στην μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία στον κόσμο, μπροστά από την Marsh & McLennan Co.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Πρόεδρος του ΔΣ ο Σωκράτης Κόκκαλης και ΑΜΚ 28 εκατ. ευρώ

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2025 στην έδρα της εταιρείας, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τον...

Allianz: Εξι φορές πιο ακριβές οι πυρκαγιές, τι να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Τα 10 θερμότερα χρόνια από το 1850 έχουν συμβεί όλα την τελευταία δεκαετία (2015-2024), με το 2024 να είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί

Η Allianz πώλησε το 50% UniCredit Allianz Vita SpA στην UniCredit

H UniCredit αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της να αποκτήσει όλες τις μετοχές της UniCredit Allianz Vita SpA

Γιατί οι τράπεζες «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστικό κλάδο

Έμπειρος τραπεζίτης, σχολιάζοντας την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζει με νόημα ότι «μετά από μια περίοδο δεκαπέντε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Πρόεδρος του ΔΣ ο Σωκράτης Κόκκαλης και ΑΜΚ 28 εκατ. ευρώ

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, που...

Νέος ΚΟΚ 2025: Τι αλλάζει και ποια είναι τα νέα πρόστιμα;

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025) φέρνει σημαντικές αλλαγές με στόχο να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα και να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη οδήγηση.

Allianz: Εξι φορές πιο ακριβές οι πυρκαγιές, τι να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Τα 10 θερμότερα χρόνια από το 1850 έχουν συμβεί όλα την τελευταία δεκαετία (2015-2024), με το 2024 να είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί

Οικοδόμηση ανθεκτικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Καθώς η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομική αστάθεια, κανονιστικές αλλαγές και προκλήσεις που σχετίζονται

Η Allianz πώλησε το 50% UniCredit Allianz Vita SpA στην UniCredit

H UniCredit αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της να αποκτήσει όλες τις μετοχές της UniCredit Allianz Vita SpA