back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Νέο run-off της DARAG στη Γερμανία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ημέρες μετά τις συμφωνίες στη Μεγάλη Βρετανία, o όμιλος DARAG, leader στον κλάδο του run-off, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση «κλειστού» χαρτοφυλακίου από την γερμανική αντασφαλιστική Schwarzmeer und Ostsee Versicherungs-Aktiengesellschaft (SOVAG).

- Advertisement -

Μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι διευθύνων σύμβουλος της SOVAG είναι ο Arndt Gossmann, τέως επικεφαλής της DARAG έως τον Απρίλιο του 2017, ο οποίος παράλληλα με την SOVAG «τρέχει» και τη δική του επενδυτική εταιρεία, ονόματι Gossmann @ Cie.

Όπως ανακοίνωσε η DARAG, το χαρτοφυλάκιο θα μεταβιβαστεί στον γερμανικό βραχίονα του ομίλου, την DARAG Deutsche Versicherungs- und Ruckversicherungs AG, με τη συναλλαγή να τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων της γερμανικής Εποπτικής Αρχής για τον Χρηματοοικονομικό κλάδο, της BaFin.

- Advertisement -

H DARAG θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου και θα παράσχει πλήρη βεβαιότητα, όπως απαίτησαν οι μέτοχοι της SOVAG μετά την αναδιάρθρωση της αντασφαλιστικής.

Το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε περιλαμβάνει ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά συμβόλαια που αφορούν σε διάφορους κλάδους (περιουσία, μεταφορές, ασφάλειες ΙΧ, εξειδικευμένες καλύψεις κ.α.), με πελάτες από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Μάλτα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αυστρία.

«Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της SOVAG ταιριάζει θαυμάσια με τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια της DARAG…Η συναλλαγή αυγή αναδεικνύει την βαθιά κατανόησή μας για τις ανάγκες της γερμανικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DARAG, Tom Booth, προσθέτοντας ότι «Η Γερμανία παραμένει μια πολύ σημαντική αγορά για την DARAG, καθώς υλοποιούμε την μακρόπνοη στρατηγική μας για επέκταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της SOVAG Arndt Gossmann σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η πώληση του run-off χαρτοφυλακίου μας συνιστά μεγάλο βήμα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μεταβιβάσαμε ένα χαρτοφυλάκιο σε άριστη οικονομική κατάσταση. Η ισχύς και η αξιοπιστία της DARAG αποτέλεσαν αποφασιστικό παράγοντα για την απόφασή μας, καθώς βρήκαμε σε αυτή έναν εξαιρετικό συνεργάτη που θα διασφαλίσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και των εκκρεμοτήτων που το συνοδεύουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz: Πώς ο κορωνοϊός αναγκάζει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις να «αλλάξουν πίστα»

Τα διδάγματα από την διοργάνωση του Euro 2020 και οι φόβοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με φόντο τους φόβους για νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της επέκτασης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Swiss Re: Έρχεται ισχυρή αύξηση στα ασφάλιστρα

Πάνω από τα 7 τρις. δολάρια το ύψος της παγκόσμιας αγοράς στο τέλος του 2022.

Διπλή κίνηση από την AIG για τη μονάδα ζωής και συντάξεων

Εισαγωγή στη Wall Street και παράλληλη πώληση μεριδίου 9.9% στη Blackstone έναντι 2,2 δις. δολ.

Έτοιμη η ΕΕ να εγκρίνει υπό όρους τον «γάμο» Aon-WTW

Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο και αν προχωρήσει θα καταστήσει την Aon στην μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία στον κόσμο, μπροστά από την Marsh & McLennan Co.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου