back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Ναυτασφαλίσεις: Η άνοδος στα ασφάλιστρα και άλλα 3 κρίσιμα σημεία

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για το σύνολο του 2021 όσον αφορά την ανάπτυξη στις ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες (εκτός από τα P&I).  Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης κατά 6,1% στα παγκόσμια ασφάλιστρα ναυτιλίας το 2020, σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 30 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Διεθνής Ένωση Ναυτικών Ασφαλίσεων (IUMI) δημοσίευσε στις 16 Νοεμβρίου την ανάλυσή της για το 2021 σχετικά την παγκόσμια αγορά ναυτιλιακών ασφαλίσεων – γνωστή ως Έκθεση Στατιστικής της IUMI.

- Advertisement -

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά στατιστικών δεδομένων από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της IUMI, για να παρέχει μια εικόνα της αγοράς ναυτιλιακών ασφαλίσεων στο πλαίσιο του παγκόσμιου εμπορίου και της ναυτιλίας.

Για το δεύτερο έτος, η IUMI Stats περιέχει επίσης ανάλυση από τη βάση δεδομένων βασικών αξιώσεων, η οποία τώρα περιλαμβάνει 9.000 αρχεία απαιτήσεων που ανέρχονται σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αφορούν μεγάλες ζημιές.

- Advertisement -

Άλλα βασικά σημεία

–  Ο τομέας του hull αυξήθηκε κατά 6% το 2020 και τα παγκόσμια ασφάλιστρα έφθασαν τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι το χάσμα μεταξύ των παγκόσμιων πριμοδοτήσεων και της παγκόσμιας χωρητικότητας είχε αρχίσει να μειώνεται. Ωστόσο, η οποιαδήποτε ανάκαμψη είχε ξεκινήσει από μια πολύ χαμηλή βάση και η επιστροφή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα ναυτιλιακής δραστηριότητας είναι πιθανό να αυξήσει τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα συχνότητας αξιώσεων.

– Όπως και στον τομέα του hull, o τομέας του cargo επέστρεψε επίσης σε break even position το 2020, έχοντας επιτύχει αύξηση 5,9% στα παγκόσμια ασφάλιστρα φτάνοντας τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

– Ένα ράλι της τιμής του πετρελαίου ανέτρεψε τις τύχες του κλάδου υπεράκτιων ασφαλίσεων ενέργειας το 2020 για να σταματήσει τα πολλά χρόνια μιας φθίνουσας βάσης ασφαλίστρων – το 2020 η βάση ασφαλίστρων καταγράφηκε στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η “βαριά ατζέντα” της -πρώτης διαδικτυακής- Γ.Σ. της I.U.M.I

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της I.U.M.I. επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  το 2020 στη Στοκχόλμη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της I.U.M.I. εξαιτίας

Πάρτε θέσεις να διεκδικήσετε μερίδια στις ναυτασφαλίσεις

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στις ναυτασφαλίσεις, ο νέος Κανονισμός IMO 2020

Hλεκτρονικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από την IUMI

Με εγκύκλιο που εξέδωσε, η ΕΕΑΕ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους  ότι η Διεθνής Ένωση Θαλάσσιων Ασφαλίσεων (IUMI) διοργανώνει

Στις Συμπληγάδες οι ναυτασφαλίσεις

Δεν θα σταματήσουν τα προβλήματα στις ναυτασφαλίσεις προβλέπει η Διεθνής Ενωση Ναυτασφάλισης (IUMI), η οποία εκπροσωπεί 43 (αντ)ασφαλιστικές παγκόσμιες Ενώσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης