back to top
24.8 C
Athens
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Να πάμε καλά μέσα, αλλά να πάμε καλά και έξω! 

O καταλυτικός ρόλος στην εκπλήρωση της πλήρους δυναμικότητας της εξωστρέφειας της οικονομίας που θα έχει η νέα Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, η Export Credit Greece (ECG), η οποία διαδέχτηκε τον ΟΑΕΠ –βάσει νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 31 Μαρτίου 2022–, ολοκληρώνεται το 2024.

Πίσω από αυτές τις πολύ σημαντικές στρατηγικές επιλογές βρίσκεται ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ (Export Credit Greece), τον οποίο φιλοξενούμε στην κεντρική μας συνέντευξη, προκειμένου να αναλύσουμε μαζί του τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Οργανισμού, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αυτές, όπως είπε, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης στην προσπάθεια διεθνοποίησής τους σε σχέση με τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Η Export Credit Greece συνεισφέρει στο ελληνικό οικοσύστημα εξαγωγών υποστηρίζοντας τον επιχειρηματία, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα του θα είναι ασφαλή σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Όπως εξηγεί ο κ. Σταματόπουλος, στόχος τους είναι, και παραμένει, η ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και φιλοδοξία τους να αποτελέσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης και του εξωτερικού εμπορίου, μαζί με τους άλλους φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών.

- Advertisement -

Η φιλοσοφία τους ακουμπά κάθε ελληνική επιχείρηση που θέλει να εξάγει, να έχει τη δυνατότητα να το κάνει, και η επιδίωξή τους είναι η επιτυχία των Ελλήνων επιχειρηματιών στον παγκόσμιο χάρτη.

Μάλιστα, σύντομα θα είναι έτοιμοι για την κυκλοφορία των νέων προϊόντων, που έχουν στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις ασφάλισης, εγγύησης και χρηματοδότησης. Νέα προϊόντα στον τομέα της εγγύησης, της ασφάλισης και της χρηματοδότησης, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων όσο και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εμπλέκονται στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Μ’ άλλα λόγια, θα διαθέτει ίδια κεφάλαια, δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν θα επιχορηγείται από το κράτος.

Όπως μας εξηγεί, θέλουν, περισσότερο από ποτέ, να σταθούν δίπλα στον μικρό και τον μεσαίο εξαγωγέα και όχι μόνο να του δώσουν τα προϊόντα που θα έπρεπε να ξέρει ότι υπάρχουν και θα έπρεπε να τα αναζητήσει, αλλά και να τον εκπαιδεύσουν στον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των πιστωτικών του εξαγωγικών κινδύνων. 

Άλλωστε, το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για την Export Credit Greece, καθώς η μεταρρύθμιση έγινε πράξη και πλέον η ECG έχει δημιουργήσει συγκεκριμένο οργανόγραμμα, προκειμένου να λειτουργεί με διαφάνεια για όλες τις διαδικασίες της εταιρείας, πάντοτε σε συμμόρφωση με τις διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Στόχος του κ. Σταματόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών είναι να πάμε καλά όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω, κι εμείς τους το ευχόμαστε ολόψυχα!

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευημερία! 

Aπό το περιοδικό Ιnsurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ανοίγει η κυνηγετική περίοδος 2025–2026 – Τι σημαίνει για τον ασφαλιστικό κλάδο

Επιτακτική η ανάγκη για εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν τους ποικίλους κινδύνους του κυνηγιού

Το καλοκαίρι δεν μυρίζει πάντα θάλασσα. Μυρίζει και καπνό!

Και τότε είναι που αναρωτιόμαστε: ήμασταν έτοιμοι; Όχι για τη φωτιά. Αλλά για την επόμενη μέρα

Μνημόνιο Export Credit Greece – ΕΤΕπ: Νέοι δρόμοι και για την ασφαλιστική αγορά

Η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές ενισχύει την ανάγκη για ειδικές ασφαλιστικές καλύψεις

Πόσες ήταν οι αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

Οι καταβληθείσες αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Από τη Θεσσαλία του 2023 στην Ήπειρο του 2025 – Μαθήματα για την ασφαλιστική αγορά

Διπλή πρόκληση για την αγορά: να αναπτύξει μηχανισμούς άμεσης αποζημίωσης και να προετοιμάσει την κοινωνία για την επόμενη καταστροφή

Κλιματική αλλαγή και ασφαλιστική αγορά: Η πρόκληση του 2025

Ανησυχητικό μήνυμα από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα - Η ασφαλιστική αγορά δεν μπορεί να περιμένει

Ανάπτυξη επιχειρήσεων: Η ευκαιρία και η ανάγκη για ασφάλιση

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, η ανάπτυξη και η ασφάλιση πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι

Ασφάλιση Ζωής: Η προστασία που δεν πρέπει να αγνοούμε

ΤΑ στελέχη της FeelSafe Insurance σημειώνουν την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτες και διαφανείς ασφαλιστικές λύσεις, που συνδυάζουν προστασία και αποταμίευση

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

SOS από ΕΕΘ για παραπλανητικά emails

Πώς υποκλέπτονται στοιχεία εταιρειών δήθεν για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο ΓΕΜΗ

Σύστημα πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ

Με προληπτική και ενεργητική πυροπροστασία το υπουργείο θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια του χώρου, των επισκεπτών και των εργαζομένων

Γιατί κάθε ταξίδι αξίζει να φτάνει με ασφάλεια – Ένα κοινωνικό μήνυμα από την Interasco

Η προετοιμασία του οχήματος πριν την επιστροφή στο σπίτι και η σωστή οδηγική συμπεριφορά προστατεύουν εμάς και τους συνανθρώπους μας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών – Ενίσχυση της ετοιμότητας συνιστά η ΕΑΕΕ

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και της ετοιμότητας ως βασικών πυλώνων της πολιτικής προστασίας

Η Ορίζων Ασφαλιστική φροντίζει τις επιχειρήσεις και το καλοκαίρι

Με το σύνθημα #ΜαζίΑσφαλώς, η Ορίζων Ασφαλιστική στέκεται δίπλα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου