back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025

Μπορούν να επιτεθούν οι ασφαλιστές στα Ransomware;

της Ελενας Ερμείδου

Διπλασιάστηκε σε ετήσια βάση το συνολικό κόστος αποζημιώσεων σε ransomware που κατέβαλλε η Beazley PLC το πρώτο εξάμηνο του 2020. Τα Ransomware πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα και ξεπηδούν από παντού. Τι μπορούν να κάνουν οι ασφαλιστές και τι οι επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Κατά την μελέτη Beazley Breach Insight, φέτος η σοβαρότητα των περιστατικών αυξήθηκε. Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν ήταν πιο περίπλοκα. Τα σημερινά συμβάντα εκβιασμού στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν απειλητικούς παράγοντες που εκμεταλλεύονται την πρόσβαση σε δίκτυα, εγκαθιστούν εξαιρετικά επίμονα κακόβουλα προγράμματα, στοχεύουν αντίγραφα ασφαλείας, κλέβουν δεδομένα και απειλούν να εκθέσουν προσωπικά δεδομένα που έχουν αποκρυπτογραφήσει, αν οι εταιρείες δεν συμβιβαστούν.

Σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων ransomware το τρίτο τρίμηνο του 2020 περιελάμβανε απειλές για αποκάλυψη δεδομένων που κλάπηκαν και  αποκρυπτογραφήθηκαν. Τα συγκεκριμένα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 22% στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο οι δραστηριότητες των cyber εγκληματιών μπορούν να διαταραχθούν δηλώνει η Beazley, τονίζοντας, «καθώς οι εγκληματίες γίνονται πιο περίπλοκοι, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανώσεις να υιοθετήσουν μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια και να λάβουν αυστηρά μέτρα για να σταματήσουν ή να ελαχιστοποιήσουν ένα συμβάν εκβιασμού στον κυβερνοχώρο σε κάθε στάδιο».

- Advertisement -

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων για την αναγνώριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης, την κρυπτογράφηση δεδομένων, την παρακολούθηση για εισβολές δικτύου και την ενημέρωση συστημάτων και εφαρμογών επιδιόρθωσης είναι όλα τα βήματα που μπορούν να λάβουν οι οργανισμοί για να καταστήσουν δυσκολότερο για τους εισβολείς να εκμεταλλευτούν την πρόσβαση, ακόμη και αν μπουν στο δίκτυο, τονίζει η μελέτη.

Σύμφωνα με την Beazley οι επιθέσεις ransomware σε πελάτες της αυξήθηκαν 25% τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 δισεκατομμύρια κωδικοί από Apple, Google & Facebook εκτέθηκαν στο διαδίκτυο

Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων όλων των εποχών φαίνεται πως σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια

NN Hellas: Πιστοποιείται για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, από την TÜV HELLAS

Την απόδοση πιστοποιητικού στην ΝΝ Hellas, μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, για τη συμμόρφωσή της με το πρότυπο

Σημαντική επέκταση συνεργασίας Howden με Cyberwriter για 52 χώρες

Η εκπαίδευση των πελατών βασικό στοιχείο επιτυχίας. Ομοίως και οι βελτιώσεις της πολιτικής ανάλυψης cyber κινδύνων ...

Oμάδα ransomware εκβιάζει με δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Η Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky (GReAT) ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, γνωστή για τις επιθέσεις σε διάφορους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα οφέλη της ασφαλιστικής κάλυψης για ζημιές από φυσικές καταστροφές

Τα ασφαλιστικά προϊόντα για την κάλυψη από φυσικές καταστροφές, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Panel ΙΙΙ με θέμα: «Η ανάγκη ασφαλιστικής επίλυσης του ενδεχόμενου φυσικής καταστροφής»

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Panel Β2 του 18ου Insurance Conference.

Τα οφέλη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για τις ασφαλιστικές

Ομιλία - Παρουσίαση με τίτλο: «Ο Νομικός Σύμβουλος ως καταλυτικός παράγοντας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών» έκανε ο κ. Βασίλειος Θ. Μπέκας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα οφέλη της ασφαλιστικής κάλυψης για ζημιές από φυσικές καταστροφές

Τα ασφαλιστικά προϊόντα για την κάλυψη από φυσικές καταστροφές, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Panel ΙΙΙ με θέμα: «Η ανάγκη ασφαλιστικής επίλυσης του ενδεχόμενου φυσικής καταστροφής»

Μ. Κοκολάκης, InTTrust: Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο

Ομιλία - Παρουσίαση κατά τη διάρκεια του 18th Insurance Conference #inco25 έκανε ο κ. Μάνος Κοκολάκης MSc, Customer Success Manager - InTTrust.

Ηλίας Γεωργουλέας: Δώστε προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία

Στόχος μας είναι ικανοποιημένοι πελάτες, ενθουσιασμένοι συνεργάτες, αυξημένες πωλήσεις προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Ο κρίσιμος ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων

Ο κ. Βαγγέλης Καζάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Allianz Trade, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference στον ρόλο της ασφάλισης πιστώσεων