back to top
16.9 C
Athens
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026

“Mπάσιμο” της Swiss Re στη βρετανική Fathom, με έναν στόχο…

Η Swiss Re εξαγοράζει την Fathom για να συμπληρώσει τις δικές της δυνατότητες στον τομέα των κινδύνων πλημμυρών

Η Swiss Re ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε την Fathom, με έδρα το Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, έναν κορυφαίο πάροχο πληροφοριών σχετικά με τον κίνδυνο και τα μοντέλα πλημμύρας.

- Advertisement -

Μέσω αυτής της συναλλαγής, το τμήμα Reinsurance Solutions της Swiss Re αποκτά πολύτιμη τεχνογνωσία και ένα ισχυρό σύνολο προϊόντων, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας τα δικά του δεδομένα για τις δυνατότητες  στον τομέα των κινδύνων πλημμύρας – βασικός μοχλός για τις συνεχώς αυξανόμενες απώλειες από φυσικές καταστροφές παγκοσμίως.

Ο Russell Higginbotham, Διευθύνων Σύμβουλος της Swiss Re Reinsurance Solutions, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένωση των δυνάμεών μας με την Fathom στην προσπάθειά μας να μειώσουμε το κενό προστασίας για κινδύνους φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες. Η έρευνα και τα καινοτόμα εργαλεία της Fathom με κορυφαία θέση στην αγορά σε αυτόν τον τομέα δημιουργούν μια εξαιρετική συνέργεια, χάρη στις γνώσεις κινδύνου και τις ψηφιακές δυνατότητες της Swiss Re. Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την ομάδα Fathom στον οργανισμό Swiss Re και προσβλέπω σε μια επιτυχημένη συνεργασία.”

- Advertisement -

Ο Stuart Whitfield, Διευθύνων Σύμβουλος της Fathom, δήλωσε: “Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να αναλύσουν, να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στον κίνδυνο πλημμύρας και στο μεταβαλλόμενο κλιματικό τοπίο. Χάρη στην ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ του ήθους και της προσέγγισής μας, είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μας με την Swiss Reinsurance Solutions για να φέρουμε τις εξελιγμένες γνώσεις μας σχετικά με τον κίνδυνο σε ακόμη περισσότερους πελάτες και να βοηθήσουμε στην παροχή μεγαλύτερης ανθεκτικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η συναλλαγή αποτελεί ένα περαιτέρω βασικό βήμα για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το όραμά μας να γίνουμε το χρυσό πρότυπο στην παροχή νοημοσύνης όσον αφορά τον κίνδυνο πλημμυρών.”

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Swiss Re, ο κλάδος αντασφάλισης/ασφάλισης κάλυψε περίπου το 40% των οικονομικών απωλειών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές το 2023, υποδηλώνοντας μεγάλο χάσμα προστασίας σε όλο τον κόσμο. Η Swiss Re εκτιμά ότι, παγκοσμίως, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ασφαλισμένες ζημίες 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για φέτος. Τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια USD από αυτές τις συνολικές ασφαλισμένες ζημίες μπορούν να αποδοθούν σε γεγονότα που σχετίζονται με πλημμύρες, ποσοστό που είναι περισσότερο από 30% υψηλότερο από τον ετήσιο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών.

Η προηγμένη μοντελοποίηση δεδομένων, σε συνδυασμό με επιστημονικά ισχυρά εργαλεία, επιτρέπει στους επαγγελματίες της ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο των πλημμυρών σε ανθρώπους, κτίρια και επιχειρήσεις. Η Fathom είναι αφοσιωμένη στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της σε αυτόν τον τομέα για να βοηθήσει τους πελάτες της να εντοπίζουν, να αναλύουν και να μετριάζουν αποτελεσματικά τους κινδύνους πλημμύρας. Σε στενή συνεργασία με την Swiss Re Reinsurance Solutions, η Fathom αποκτά πρόσβαση στο franchise πελατών της Swiss Re και μακροχρόνια τεχνογνωσία στον τομέα των φυσικών καταστροφών.

Ως μέρος αυτής της συναλλαγής, η Fathom θα διατηρήσει τη δική της επωνυμία και θα συνεχίσει τις καθιερωμένες ερευνητικές της δραστηριότητες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους ΟΤΑ

Η ενίσχυση των Δήμων αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το αυξανόμενο δημοσιονομικό βάρος των φυσικών καταστροφών

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

Στα 132 δισ. δολάρια οι ετήσιες ασφαλισμένες ζημιές παγκοσμίως – Η κλιματική κρίση καθιστά την ασφάλιση αναγκαία, όχι προαιρετική

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΑΕΚ επιβεβαιώνουν το αυξανόμενο οικονομικό αποτύπωμα της κλιματικής κρίσης στις κοινωνίες και στις αγορές

Γ. Παϊκόπουλος στο OPEN: Αναγκαία τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης

Χρόνιες παθογένειες της αγοράς αλλά και νέες προκλήσεις ανέδειξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

H Lagarde προτείνει μόνιμη έκδοση ευρωομολόγων και υποχρεωτικούς λογαριασμούς συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επ' ευκαιρία της άτυπης συνόδου κορυφής στο κάστρο Άλντεν Μπίζεν

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας: Όλες οι πληροφορίες για ατύχημα στο Κραν Μοντανά

Με τις απαντήσεις της η SVV ενημερώνει διεξοδικά τους πολίτες και διατρανώνει την ισχύ του θεσμού της ασφάλισης

Νέο Ταμείο για φυσικές καταστροφές προτείνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς

Το Ταμείο, σύμφωνα με τον κ. Αυτιά, θα διασφαλίζει άμεσες αποζημιώσεις σε κάθε πληγείσα περιοχή, ενώ παράλληλα θα επενδύει σε ανθεκτικές υποδομές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων 2019-2024» εστιάζεται σε μια καθοριστική περίοδο προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την ασφάλιση ως μοχλό σταθερότητας και ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ΓΣ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία