back to top
18.9 C
Athens
Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

Μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ του Σ.Ε.Μ.Α. και του Ε.Ι.Α.Σ.

Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, συνυπεγράφη την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, από τους εκπροσώπους των διοικήσεων των δύο (2) οργανισμών, κα Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.Σ., κο Νίκο Σωφρονά, Γενικό Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Σ. και κο Μιχάλη Τζωρτζωρή, Πρόεδρο Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Α., προς όφελος των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνογνωσίας των μελών του Συνδέσμου, των συνεργατών και των εργαζομένων τους.

Στη συνυπογραφή του Μνημονίου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κος Δημήτρης Γαβαλάκης, καθώς η προαναφερόμενη εκπαιδευτική συνεργασία τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

- Advertisement -

Το Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας επιστεγάζει το αμοιβαίο ενδιαφέρον των εν λόγω οργανισμών υπέρ της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της ασφαλιστικής αγοράς, τις κοινές και συστηματικές προσπάθειές τους προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και την αμοιβαία αντίληψη της διαρκούς κατάρτισης ως ισχυρότατου «μοχλού» περαιτέρω προόδου των ασφαλιστικών εργασιών, της ποιότητας και του πελατοκεντρικού προσανατολισμού τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα σημεία ενδιαφέροντος:

- Advertisement -
  1. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων εμπιστεύεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών την εκπόνηση κατάλληλου Προγράμματος Μετεκπαίδευσης Ασφαλιστικής Τεχνικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, υπέρ των μελών του Συνδέσμου, των συνεργατών και των εργαζομένων τους, επί θεμάτων του εργασιακού ενδιαφέροντός τους.
  2. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, ανταποκρινόμενο στην εμπιστοσύνη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, αναλαμβάνει την οργάνωση και υλοποίηση, κατά τους οικείους κανόνες ποιότητας, τέχνης και επιστήμης, του προαναφερόμενου Προγράμματος Μετεκπαίδευσης, είτε αυτοδυνάμως, είτε από κοινού με συνεργαζόμενες δομές Πανεπιστημίων της χώρας και διεθνείς οργανισμούς επαγγελματικών πιστοποιήσεων του ενδιαφέροντος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
  3. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων εμπιστεύεται το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ως Επιστημονικό Σύμβουλό του επί θεμάτων εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των μελών του, των συνεργατών και των εργαζομένων τους, καθώς και επί θεμάτων στρατηγικής ανάπτυξης και εξέλιξης των ανθρώπινων πόρων που εκπροσωπεί, ενώ το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών διατίθεται να συνεισφέρει την καλή μαρτυρία και εξειδίκευσή του υπέρ του Συνδέσμου και των σκοπών του, ώστε μέλη του διδακτικού δυναμικού του Ινστιτούτου να συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου, προς όφελος της προόδου και της περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνογνωσίας των μελών του, των συνεργατών και των εργαζομένων τους.

Οι ως άνω προβλέψεις του Μνημονίου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, αναμένεται να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην περαιτέρω ανέλιξη του έμψυχου δυναμικού της ασφαλιστικής αγοράς και, ειδικότερα, στη διαρκή πρόοδο ενός δυναμικού τμήματός της, των Μεσιτών Ασφαλίσεων και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ευρύτερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τεχνικές Ασφαλίσεις: Ένα στρατηγικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου για τις επενδύσεις

Προστιθέμενη αξία του μεσίτη ασφαλίσεων, να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ επενδυτών, εργολάβων, μελετητών, ασφαλιστικών, δημιουργώντας συνθήκες εμπιστοσύνης και ασφάλειας

Το ΔΣ του ΣΕΜΑ μετά την ανασυγκρότηση

Ο Δημήτριος Σπανός αντικαθιστά τον Νικόλαο Βαγιάννη, ενώ ο Μιχάλης Νικούλης προάγεται σε τακτικό μέλος ΔΣ

Έξοδος από τον λαβύρινθο

Στο δαιδαλώδες πλαίσιο συμμόρφωσης του κλάδου κατασκευών, οι πελάτες χρειάζονται ένα σταθερό χέρι να τους καθοδηγεί και να τους επιτρέπει να εργαστούν απρόσκοπτα

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece ο Νίκος Βαγιάννης

Ο κ. Βαγιάννης είχε ενεργό θεσμικό ρόλο ως Ταμίας του ΣΕΜΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Επιχειρήσεις: Mέχρι πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα;

Προϋπόθεση καταβολής του είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού του ιδιωτικού τομέα κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2025 μέχρι 30-04-2025

Χίος: 5 τραυματίες από έκρηξη σε χώρο κατασκευής ρουκετών – 4 σε σοβαρή κατάσταση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που τα άτομα κατασκεύαζαν ρουκέτες για το έθιμο του Βροντάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του