back to top
33.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Μεγάλη συμφωνία εξαγοράς μεταξύ Generali και Liberty Mutual

Ελενα Ερμείδου

Την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά ενισχύει ο Ομιλος Generali με νέες εξαγορές.

- Advertisement -

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του Ιταλικού Ομίλου και της Libery και της Liberty Mutual, συγκεκριμένα: για την εξαγορά των ιδιωτικών και εμπορικών ασφαλίσεων καθώς και της  Liberty Seguros, S.A Liberty Mutual Insurance  που εδρεύει στην Μαδρίτη, αντί του ποσού των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βάσει των όρων η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των μονάδων της Liberty Seguros στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την πώληση των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Liberty Mutual,   Liberty Mutual Reinsurance, Liberty Specialty Markets, Liberty Mutual Surety, Liberty IT, και Hughes Insurance. Οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις αγορές που ήδη απευθύνονται.

- Advertisement -

Εκτός των ΗΠΑ, Liberty Seguros η  Liberty Mutual είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση με το ύψος των ασφαλίστρων να αγγίζει το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ανθρώπινο δυναμικό στην συγκεκριμένη επιχείρηση φτάνει περίπου τα 1.700 άτομα με γραφεία στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η συναλλαγή η οποία προσέλαβε ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την BofA Securities και νομικούς συμβούλους την  Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP.

Η ολοκλήρωση της τελεί υπό την αίρεση των ρυθμιστικών αρχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

Here. Now. Στην Generali, το παρόν έχει αξία γιατί εδώ χτίζεται το μέλλον

Με το βλέμμα στο μέλλον και την καρδιά στο παρόν, η νέα παγκόσμια επικοινωνιακή πλατφόρμα της Generali επαμαπροσδιορίζει τον ρόλο της ασφάλισης,

Generali: “Here. Now”: H νέα παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια (video)

Εδώ, γιορτάζουμε το πάθος και την αφοσίωσή μας. Αυτή τη στιγμή πρόκειται να ανοίξει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Generali.

Η Generali ξεπέρασε τους στόχους του στρατηγικού πλάνου, επιτυγχάνοντας ιστορικό ρεκόρ λειτουργικού

Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με το Δείκτη Φερεγγυότητας στο 210% (220% το 2023), που διαμορφώνεται κυρίως από τις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη