back to top
22.9 C
Athens
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

Λ. Κυριακάκης, Interamerican: Ολική επαναφορά στον ασφαλιστικό κλάδο

Τεράστια είναι η δυναμική ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως αναφέρει ο κ. Ελευθέριος Κυριακάκης, Corporate Strategy Leader του Ομίλου Interamerican, και ειδικά ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων. 

Η Interamerican, όπως διευκρινίζει, έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες για το 2023: Μεταξύ αυτών, σχεδιάζει να δώσει έμφαση στον κλάδο της τεχνολογίας και στην επένδυση σε ψηφιακά εργαλεία, για να αναπτύξει προϊόντα που θα εξυπηρετούν άριστα τις ανάγκες των πελατών της. 

- Advertisement -

«Στην καθημερινότητα, όλοι μας βλέπουμε ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν κινείται πλέον στο στενό πλαίσιο του ασφαλιστικού προϊόντος, αλλά σε ένα ευρύτερο πλέγμα υπηρεσιών, που διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. 

Έχοντας περάσει από πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα και κλάδους στην καριέρα μου, εκτιμώ ότι ο ασφαλιστικός κλάδος την επόμενη δεκαετία θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση που στηρίχθηκε και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες ολικής επαναφοράς με μεγάλη ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει αυτήν την τεράστια δυναμική μέσα από τη συγκέντρωση που θα δούμε στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης

- Advertisement -

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης. Για εμάς, στην Interamerican, θα πρέπει να πω ότι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι γενικό. Έχουμε σαφέστατους στόχους και προτεραιότητες. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών είναι στις κύριες προτεραιότητες και αυτό γιατί θέλουμε να ξέρουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Ένας τρόπος για να μάθουμε τις ανάγκες τους είναι η ανάλυση των δεδομένων που οι ίδιοι μας παρέχουν. 

Έτσι, στην Interamerican, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ψηφιακά εργαλεία και την πολυκαναλική δομή, καθώς οδεύουμε προς έναν συνδυασμό μοντέλου phygital = physical + digital. Είμαστε συνοδοιπόροι με τους πελάτες και βλέπουμε ότι στην καθημερινότητά τους επιζητούν απλές διαδικασίες για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους. Τη φυσική παρουσία την επιλέγει ο πελάτες όταν θέλει κάποιος να του εξηγήσει κάτι που δεν είναι πλήρως κατανοητό. 

Το επόμενο, λοιπόν, βήμα που επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι: να έχουμε πολλά κανάλια και όλα αυτά τα κανάλια να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με αρωγό την τεχνολογία.

Κλάδοι με ευοίωνες προοπτικές

Αισιοδοξία διαφαίνεται για τον κλάδο της υγείας, της περιουσίας και των φυσικών καταστροφών και των επιχειρηματικών ασφαλίσεων. 

Aπό το αφιέρωμα “ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” του περιοδικού Insurance World (Έλενα Ερμείδου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

Interamerican: 100 υπολογιστές αποκτούν δεύτερη ζωή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα δόθηκε σε φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς και σε σχολεία απομακρυσμένων και οικονομικά ασθενέστερων περιοχών

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι νέοι κίνδυνοι αλλάζουν την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς – Η ατζέντα EIOPA-FINMA

Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ της ευρωπαϊκής και της ελβετικής εποπτικής αρχής σε συνάντηση στη Φρανκφούρτη

Αντιπυρική περίοδος έως 31 Οκτωβρίου – Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση στο 112 μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο δίκτυο του παρόχου

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο 11th Business Forum Greece-Sweden

Με κεντρικό θέμα «Europe 2026: Resilience, Innovation & Competitiveness», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στο Divani Caravel

Η Tina Weeks για τη σημασία των πραγματικών σχέσεων στο financial planning

Ενόψει του 2nd Financial Planning Forum της HFPA, 20 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη

NP Ασφαλιστική: Ξεκινούν τα σεμινάρια επανεκπαίδευσης του Tομέα Β΄

Οι εγγραφές στην e-asfalistiki academia έχουν ήδη ανοίξει – Δείτε το πρόγραμμα