back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

Κυκλάδες: Η INTERAMERICAN συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη

Την 4η εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων σε νησιά του Αιγαίου για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, που οργάνωσε η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη», υποστήριξε χορηγικά και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, η INTERAMERICAN.

Με κεντρικό μήνυμα «Ρύθμισε τον διαβήτη σου, προστάτεψε την καρδιά σου» και σκοπό την ενημέρωση σε συνδυασμό με διαγνωστικές εξετάσεις, ομάδα ιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού ταξίδεψε με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τις 12 έως και τις 18 Μαΐου σε Αμοργό, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο.

- Advertisement -

Στις τοπικές κοινωνίες οργανώθηκαν ομιλίες διαφώτισης και εκπαίδευσης για τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα και τις νέες θεραπείες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε συνολικά 500 άτομα, με έλεγχο γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμίας, συνδρόμου διαβητικού ποδιού και αρτηριακής πίεσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι διαγνώσθηκαν 184 πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη άτομα, ενώ 4 περιστατικά δεν είχαν προηγούμενο διάγνωσης.

- Advertisement -

Για την INTERAMERICAN, που εστιάζεται στην πρόληψη όχι μόνο λόγω της ασφαλιστικής δραστηριότητάς της στην υγεία, αλλά και της ανταπόκρισής της με κοινωνική υπευθυνότητα στις επιταγές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ειδικότερα του 3ου Στόχου για «καλή υγεία και ευημερία», που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, το ενδιαφέρον και η χορηγική συμμετοχή της σε ανάλογες πρωτοβουλίες είναι εύλογα.

Ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της εταιρείας, δηλώνει σχετικά: «Υποστηρίζουμε τη συστηματική ενημέρωση όχι μόνο των πελατών μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, ως οργανισμός που στοχεύει στην ποιότητα ζωής και το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία. Σε αυτή τη βάση, άλλωστε, εξελίσσουμε και τις προτάσεις μας, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και παροχών στον τομέα της υγείας μέσω συνεργασιών όπως αυτή της καμπάνιας για τον σακχαρώδη διαβήτη, πέρα από την ασφάλιση υγείας και τις υποδομές υπηρεσιών που η INTERAMERICAN διαθέτει για την πρωτοβάθμια φροντίδα».

Η εξάπλωση του διαβήτη τύπου ΙΙ, ειδικότερα, έχει λάβει πληθυσμιακά ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε παιδικές ηλικίες και στην εφηβεία, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σύμφωνα με στοιχεία (Harvard T.H. Chan, School of Public Health), από το 2010 έως σήμερα έχουν νοσήσει 285 εκατομμύρια άτομα και έως το 2030 προβλέπεται οι πάσχοντες να φθάσουν στα 439 εκατομμύρια, όταν το 1985 ανέρχονταν μόλις σε 30 εκατομμύρια. Ωστόσο, ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι, σε μεγάλο βαθμό, αναστρέψιμος. Η διατήρηση του σωματικού βάρους υπό έλεγχο, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η διακοπή ή έστω ο δραστικός περιορισμός του καπνίσματος αποτελούν βασικά μέτρα πρόληψης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

INTERAMERICAN: Mε σταθερό βήμα στον διάλογο για το αύριο στο Delphi Economic Forum X

Η INTERAMERICAN, κορυφαία εταιρεία στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασφάλισης στην Ελλάδα και μέλος του διεθνούς ασφαλιστικού Ομίλου Achmea

Interamerican: Aνοδικά η παραγωγή, ο πληθωρισμός έπληξε τους κλάδους Ζημιών και Υγείας

Παραγωγή 471 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η Interamerican το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται στην έκθεση Φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής

Π. Κούβαλης: Στην Interamerican, η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν στρατηγική μας προτεραιότητα

Ο Όμιλος INTERAMERICAN διακρίθηκε για τις καινοτόμες πρακτικές του στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του R. Gauci;

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Robert Gauci.

Το Ε.Ε.Α. δίπλα στη «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» και στο «Ίδρυμα Δωρεάς Μ. Κόκκορη»

Στιγμές αγάπης και χαράς μαζί με λαμπάδες και πασχαλινά δώρα προσέφερε η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε

Syndea: Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο!

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στη Syndea φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Στη Mega Brokers, επενδύουμε συστηματικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού περιβάλλοντος εργασίας

Μία ακόμη εταιρεία που στηρίζεται απόλυτα στο ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της είναι η Mega Brokers

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο