back to top
14.8 C
Athens
Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

KPMG: Νέα επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος η Έφη Αδαμίδου

Διαδέχεται την επιτυχημένη 10ετη πορεία της Γεωργίας Σταματέλου 

Τη θέση της Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου η Έφη Αδαμίδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Γεωργία Σταματέλου. 

- Advertisement -

Έπειτα από τη λήξη της δεύτερης θητείας της και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής του τμήματος, η Γεωργία Σταματέλου αποχωρεί από τη θέση αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της KPMG ως Country Lead Tax Mergers & Acquisitions (M&A) και Global Mobility Services (GMS). Η θητεία της ήταν πολύ σημαντική για το τμήμα καθώς το οδήγησε στην ανάπτυξή του, αλλά και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πλέον στελεχώνει 190 άτομα, ενώ έχει επιτύχει αύξηση εσόδων ύψους 44% την τελευταία τριετία. 

Η Έφη Αδαμίδου είναι Partner στην KPMG από το 2014 και διαθέτει μεγαλύτερη από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα Φορολογίας Εταιρειών με ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στην Τεκμηρίωση Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing), σε θέματα Ελληνικής και διεθνούς φορολογίας καθώς και στις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις. Έχει αναλάβει πολλά έργα Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα πιστωτικά ιδρύματα,  στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, καθώς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Η Γεωργία Σταματέλου, Partner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η Έφη Αδαμίδου αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «συμπλεύσει» σε τόσες πολλές προκλήσεις, έχουμε μεγαλώσει την ομάδα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, είμαι βαθιά πεπεισμένη πως η Έφη θα συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.» 

Με αφορμή την προαγωγή αυτή, η ‘Εφη Αδαμίδου, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γεωργία με την οποία έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του τμήματος, να εφαρμόσω περαιτέρω το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να προσφέρω τις πλέον ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες, αλλά και να επενδύω στο μεγαλύτερο κεφάλαιο το τμήματος μας: τους ανθρώπους.»  

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα ανέφερε «Συγχαίρω την Έφη Αδαμίδου για την προαγωγή της και την καλωσορίζω στο τιμόνι του Φορολογικού και Νομικού τμήματος. Με τη μακρά εμπειρία της στον κλάδο, την προσήλωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό της, είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμει στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε δυναμικά ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η θητεία της Γεωργίας Σταματέλου αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα στρατηγικής, η οποία κατάφερε με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά να καθιερώσει το φορολογικό τμήμα της εταιρείας ως κορυφαίο στην ελληνική αγορά, και να αναπτύξει ουσιαστικά τις νομικές υπηρεσίες της KPMG στην χώρα μας.»      

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αποδοχές & Παροχές 2025: Τα δεδομένα της KPMG που οδηγούν τις στρατηγικές αποφάσεις

Το 99% και το 94% των περίπου 150 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης υγείας και ζωής αντίστοιχα

KPMG: Σε υψηλό 4ετίας οι παγκόσμιες επενδύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαίων, πάνω από τις μισές στις ΗΠΑ

Παρά τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της δραστηριότητας συμφωνιών, σύμφωνα με το «Pulse of Private Equity» της KPMG

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins συνεργάζεται με την Extra Assistance για μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη

Η συμφωνία φέρνει υπηρεσίες οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος με ευνοϊκότερους όρους για τους ασφαλισμένους

Ρεκόρ αφερεγγυοτήτων το 2025 – Η Coface προτείνει AR ως «μηχανή απόδοσης» για επιχειρήσεις

Η διαχείριση των Εισπρακτέων Λογαριασμών αποτελεί στρατηγικό εργαλείο για κάθε επιχείρηση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Ρεκόρ επιδόσεων το 2025 με αύξηση κερδών 30% και παραγωγής 25,6%

Τι περιλαμβάνουν οι βασικοί άξονες της εταιρικής στρατηγικής για το 2026

Glassdrive: Καθαρή ορατότητα και ασφάλεια σε κάθε διαδρομή – Νέα καμπάνια για τα κρύσταλλα αυτοκινήτων

Η εταιρεία επανατοποθετεί στο επίκεντρο της οδικής ασφάλειας τη σημασία της σωστής συντήρησης των κρυστάλλων – Δείτε το διαφημιστικό σποτ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Ταξίδι επιβράβευσης στο Μπουένος Άιρες για τους κορυφαίους συνεργάτες της Interasco

Κατά τη βραδιά των βραβεύσεων ο Κ. Σαΐας έθεσε μακροπρόθεσμο παραγωγικό στόχο τα €100 εκατ., με υψηλά τεχνικά αποτελέσματα, φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Η Euroins συνεργάζεται με την Extra Assistance για μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη

Η συμφωνία φέρνει υπηρεσίες οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος με ευνοϊκότερους όρους για τους ασφαλισμένους

Συνάντηση ΕλΔΑΠ με τον Γ. Κεφαλογιάννη ένα βήμα πριν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Η επικείμενη υπογραφή αναμένεται να επισφραγίσει την ουσιαστική συμβολή του Δικτύου στο νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»