back to top
16.2 C
Athens
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

“Kαμπανάκι” στους (αντ)ασφαλιστές από Lloyd’s-ΑΟΝ και μια μεγάλη πρωτοβουλία

Μια νέα έκθεση από την εξειδικευμένη αγορά ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων Lloyd’s και την Aon, υπογραμμίζει μια σειρά από τομείς και κινδύνους που απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου να συνδράμει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Lloyd’s και Aon υπογραμμίζουν μια σειρά υφιστάμενων ασφαλιστικών λύσεων που είναι ήδη διαθέσιμες για την αντιμετώπιση ορισμένων από τους βασικούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση ασφάλισης κρίσιμων αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία και ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς που σχετίζεται με την ενεργειακή και πυρηνική ενέργεια.

- Advertisement -

Ωστόσο, άλλοι τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου οι πελάτες να αναπτύξουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Με βάση μια προηγούμενη έκθεση, αυτή η τελευταία αναφορά των Lloyd’s και Aon σκιαγραφεί μια σειρά από πρακτικές λύσεις που μπορεί να λάβει ο κλάδος αντασφαλίσεων, σε επτά βασικές δυνάμεις της αγοράς.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ηγηθούν την πρωτοβουλίας ενός φόρουμ καινοτομίας, σχεδιασμένο να παρέχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση νέων λύσεων που καλύπτουν τις αναδυόμενες ανάγκες των πελατών.

Η νέα πρωτοβουλία θα συνδυάσει τη μοναδική δύναμη σύγκλησης της αγοράς των Lloyd’s με την τεχνογνωσία και τη γνώση των πελατών της Aon.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) των Lloyd’s, σχολίασε: «Ο τύπος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σε αυτήν την έκθεση, μεταξύ της Aon και της Lloyd’s καταδεικνύει την πραγματική πρόταση για αξία στην ασφάλιση – τον διαμοιρασμό του κινδύνου μεταξύ πολλών για την προστασία των ατυχιών των λίγων.

«Τα Lloyd’s κατέχουν μια μοναδική θέση στον κλάδο, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά για να οδηγήσουν σε καινοτόμες, βιώσιμες ασφαλιστικές λύσεις σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης”.

«Τα Lloyd’s θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τεχνογνωσία και τους πόρους τους για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις συνέπειες της σύγκρουσης, μοιράζοντας τον κίνδυνο».

Σύμφωνα με τους δύο ομίλους, ο κλάδος έχει ήδη προχωρήσει με γοργό ρυθμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους και δεσμεύονται να συμβάλουν στον μετριασμό του ολοένα και πιο περίπλοκου κινδύνου παγκοσμίως, επιταχύνοντας την παράδοση καινοτόμων λύσεων.

«Οι απτές επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εμφανείς σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις βιομηχανίες. Αν και η ασφαλιστική αγορά αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για να στηρίξει τους ασφαλισμένους, η κρίση αποκάλυψε κενά που δείχνουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και πιο γρήγορα», δήλωσε ο Dominic Christian, Global Chairman of Aon’s Reinsurance Solutions.

«Η εστίαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μας διαδραματίζει τον καταλυτικό της ρόλο, βοηθώντας τους οργανισμούς να σταθούν όρθιοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές τοπίο κινδύνου και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

«Προσπαθούμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας προϊόντων για να βοηθήσουμε να καλύψουμε τα κενά προστασίας που έχουμε δει να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες από αυτήν την έκθεση θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του επείγοντος των αναγκών των πελατών», συνέχισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

AIG: Ο E. Andersen διαδέχεται τον P. Zaffino στη θέση του CEO

Ο Andersen έρχεται από την Aon, όπου διετέλεσε για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ανώτερες ηγετικές θέσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Συνταξιοδοτικά ταμεία και διασυνοριακή προοπτική: Το ελληνικό ενδιαφέρον στο 16ο Φόρουμ Κύπρου

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη των multi-employer IORPs και η ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα συνταξιοδότησης

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ

Αύξηση ανησυχίας αλλά και προσδοκιών για κοινή δράση καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, οι πολίτες προβληματίζονται για το μέλλον και επιθυμούν η ΕΕ να ενεργεί με ενότητα και φιλοδοξία

Η πρόληψη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας

Η διαδραστική πλατφόρμα Consumer Hub της Insurance Europe ξεναγεί σε ασφαλιστικές καινοτομίες σχεδιασμένες γύρω από τον άνθρωπο

Vision Zero: Ο ευρωπαϊκός στόχος για μηδενικούς θανάτους στους δρόμους έως το 2050

H Apeiron Insurance Project επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο σημερινός ρυθμός μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων μοιάζει ανεπαρκής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τεράστια συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ψηφοφορία του ΕΕΑ για τις προμήθειες

Το ΕΕΑ εμμένει στη θέση του ότι «η μάχη δεν πρέπει και δεν μπορεί να χαθεί» – Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ο Μίλτος Μαντατζής αναλαμβάνει Chief Operating Officer στην Infotrust ΑΕ

Η ανάληψη του ρόλου του COO αποτελεί φυσική συνέχεια για ένα στέλεχος που γνωρίζει σε βάθος τις λειτουργίες και τους ανθρώπους της εταιρείας

Στο κυνήγι των μαγισσών οι ασφαλιστές

Περιμένουν οι ασφαλιστές να αναδυθεί η καλή νεράιδα... Μέχρι πότε οι πολιτικοί θα σηκώνουν τέτοιες παραστάσεις;

Είναι τελικά ακριβό το ασφάλιστρο για cyber insurance;

Όπως επισημαίνει ο Ν. Γεωργόπουλος, η προληπτική cyber insurance λειτουργεί ως «ο φακός μέσα στο σκοτάδι του ψηφιακού λαβύρινθου»

Με την υπογραφή του ΕΕΑ η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην Αθήνα – Κυριακή 22/2 στις 17:00

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να χαρούμε σαν παιδιά το καρναβάλι και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούμε πως ξεφάντωνε κάποτε η Αθήνα»