back to top
23.5 C
Athens
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026

“Kαμπανάκι” στους (αντ)ασφαλιστές από Lloyd’s-ΑΟΝ και μια μεγάλη πρωτοβουλία

Μια νέα έκθεση από την εξειδικευμένη αγορά ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων Lloyd’s και την Aon, υπογραμμίζει μια σειρά από τομείς και κινδύνους που απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου να συνδράμει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Lloyd’s και Aon υπογραμμίζουν μια σειρά υφιστάμενων ασφαλιστικών λύσεων που είναι ήδη διαθέσιμες για την αντιμετώπιση ορισμένων από τους βασικούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση ασφάλισης κρίσιμων αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία και ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς που σχετίζεται με την ενεργειακή και πυρηνική ενέργεια.

- Advertisement -

Ωστόσο, άλλοι τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου οι πελάτες να αναπτύξουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Με βάση μια προηγούμενη έκθεση, αυτή η τελευταία αναφορά των Lloyd’s και Aon σκιαγραφεί μια σειρά από πρακτικές λύσεις που μπορεί να λάβει ο κλάδος αντασφαλίσεων, σε επτά βασικές δυνάμεις της αγοράς.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ηγηθούν την πρωτοβουλίας ενός φόρουμ καινοτομίας, σχεδιασμένο να παρέχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση νέων λύσεων που καλύπτουν τις αναδυόμενες ανάγκες των πελατών.

Η νέα πρωτοβουλία θα συνδυάσει τη μοναδική δύναμη σύγκλησης της αγοράς των Lloyd’s με την τεχνογνωσία και τη γνώση των πελατών της Aon.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) των Lloyd’s, σχολίασε: «Ο τύπος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σε αυτήν την έκθεση, μεταξύ της Aon και της Lloyd’s καταδεικνύει την πραγματική πρόταση για αξία στην ασφάλιση – τον διαμοιρασμό του κινδύνου μεταξύ πολλών για την προστασία των ατυχιών των λίγων.

«Τα Lloyd’s κατέχουν μια μοναδική θέση στον κλάδο, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά για να οδηγήσουν σε καινοτόμες, βιώσιμες ασφαλιστικές λύσεις σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης”.

«Τα Lloyd’s θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τεχνογνωσία και τους πόρους τους για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις συνέπειες της σύγκρουσης, μοιράζοντας τον κίνδυνο».

Σύμφωνα με τους δύο ομίλους, ο κλάδος έχει ήδη προχωρήσει με γοργό ρυθμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους και δεσμεύονται να συμβάλουν στον μετριασμό του ολοένα και πιο περίπλοκου κινδύνου παγκοσμίως, επιταχύνοντας την παράδοση καινοτόμων λύσεων.

«Οι απτές επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εμφανείς σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις βιομηχανίες. Αν και η ασφαλιστική αγορά αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για να στηρίξει τους ασφαλισμένους, η κρίση αποκάλυψε κενά που δείχνουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και πιο γρήγορα», δήλωσε ο Dominic Christian, Global Chairman of Aon’s Reinsurance Solutions.

«Η εστίαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μας διαδραματίζει τον καταλυτικό της ρόλο, βοηθώντας τους οργανισμούς να σταθούν όρθιοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές τοπίο κινδύνου και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

«Προσπαθούμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας προϊόντων για να βοηθήσουμε να καλύψουμε τα κενά προστασίας που έχουμε δει να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες από αυτήν την έκθεση θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του επείγοντος των αναγκών των πελατών», συνέχισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Γεωπολιτική αστάθεια, AI και νέα εποχή στις εμπορικές ροές – Οι προβλέψεις της Atradius για την ασφάλιση πιστώσεων του 2026

Η ασφάλιση πιστώσεων εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ενώ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί καλούνται να παρέχουν συντονισμένες λύσεις σε πολλαπλές αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εποπτεία, διαφάνεια και ανάπτυξη στο επίκεντρο της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη – Οι προκλήσεις που αλλάζουν το τοπίο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις της εποπτείας αυξάνονται, η διαφάνεια γίνεται ολοένα πιο κρίσιμη

EIOPA: Ελεύθερη η τιμολόγηση των ασφαλίστρων υγείας βάσει του άρθρου 21 της Solvency II

Τέλος στις αγορεύσεις των πολιτικών κομμάτων περί νομικών παρεμβάσεων στα ισόβια ασφάλιστρα υγείας βάζει η EIOPA

Αξιοκρατία ή «δικοί μας άνθρωποι»; Ο Πέτρος Παπανικολάου της Allianz Group ανοίγει τη συζήτηση 

Η αλλαγή ηγεσίας φέρνει συχνά νέες προτεραιότητες, αλλά και νέα πρόσωπα.

Η NN Hellas φέρνει το δίκτυο των ασφαλιστικών της διαμεσολαβητών στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επικοινωνίας

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση περνά στην επόμενη ψηφιακή της σελίδα. Η NN Hellas δημιουργεί ένα οργανωμένο online σημείο πρόσβασης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τις 10 Ιουλίου 2027 αλλάζουν οι κανόνες για το οικονομικό έγκλημα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος έχει ήδη ξεκινήσει για την ασφαλιστική αγορά.

Κάμερες: Η κλήση πάει στον ιδιοκτήτη, η ευθύνη όμως στον οδηγό

Η ολοένα μεγαλύτερη χρήση καμερών για την καταγραφή τροχαίων παραβάσεων αλλάζει τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων

Ταξιδεύετε συχνά; Δείτε πώς να ελέγξετε την ασφάλεια του καταλύματός σας

Κάθε ταξίδι σημαίνει και μια προσωρινή αλλαγή διεύθυνσης. Είτε μένετε σε ξενοδοχείο, είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, είτε φιλοξενείστε από κάποιον ...

Εποπτεία, διαφάνεια και ανάπτυξη στο επίκεντρο της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη – Οι προκλήσεις που αλλάζουν το τοπίο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις της εποπτείας αυξάνονται, η διαφάνεια γίνεται ολοένα πιο κρίσιμη

Cyber Insurance: Ένας παλιός κίνδυνος, μια αγορά που δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί

Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας κάτι: ο κυβερνοκίνδυνος δεν γεννήθηκε ούτε με την τεχνητή νοημοσύνη ούτε με τα ransomware των τελευταίων ετών