back to top
12.3 C
Athens
Τρίτη 24 Μαρτίου 2026

“Kαμπανάκι” στους (αντ)ασφαλιστές από Lloyd’s-ΑΟΝ και μια μεγάλη πρωτοβουλία

Μια νέα έκθεση από την εξειδικευμένη αγορά ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων Lloyd’s και την Aon, υπογραμμίζει μια σειρά από τομείς και κινδύνους που απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου να συνδράμει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Lloyd’s και Aon υπογραμμίζουν μια σειρά υφιστάμενων ασφαλιστικών λύσεων που είναι ήδη διαθέσιμες για την αντιμετώπιση ορισμένων από τους βασικούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση ασφάλισης κρίσιμων αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία και ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς που σχετίζεται με την ενεργειακή και πυρηνική ενέργεια.

- Advertisement -

Ωστόσο, άλλοι τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου οι πελάτες να αναπτύξουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Με βάση μια προηγούμενη έκθεση, αυτή η τελευταία αναφορά των Lloyd’s και Aon σκιαγραφεί μια σειρά από πρακτικές λύσεις που μπορεί να λάβει ο κλάδος αντασφαλίσεων, σε επτά βασικές δυνάμεις της αγοράς.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ηγηθούν την πρωτοβουλίας ενός φόρουμ καινοτομίας, σχεδιασμένο να παρέχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση νέων λύσεων που καλύπτουν τις αναδυόμενες ανάγκες των πελατών.

Η νέα πρωτοβουλία θα συνδυάσει τη μοναδική δύναμη σύγκλησης της αγοράς των Lloyd’s με την τεχνογνωσία και τη γνώση των πελατών της Aon.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) των Lloyd’s, σχολίασε: «Ο τύπος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σε αυτήν την έκθεση, μεταξύ της Aon και της Lloyd’s καταδεικνύει την πραγματική πρόταση για αξία στην ασφάλιση – τον διαμοιρασμό του κινδύνου μεταξύ πολλών για την προστασία των ατυχιών των λίγων.

«Τα Lloyd’s κατέχουν μια μοναδική θέση στον κλάδο, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά για να οδηγήσουν σε καινοτόμες, βιώσιμες ασφαλιστικές λύσεις σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης”.

«Τα Lloyd’s θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τεχνογνωσία και τους πόρους τους για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις συνέπειες της σύγκρουσης, μοιράζοντας τον κίνδυνο».

Σύμφωνα με τους δύο ομίλους, ο κλάδος έχει ήδη προχωρήσει με γοργό ρυθμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους και δεσμεύονται να συμβάλουν στον μετριασμό του ολοένα και πιο περίπλοκου κινδύνου παγκοσμίως, επιταχύνοντας την παράδοση καινοτόμων λύσεων.

«Οι απτές επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εμφανείς σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις βιομηχανίες. Αν και η ασφαλιστική αγορά αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για να στηρίξει τους ασφαλισμένους, η κρίση αποκάλυψε κενά που δείχνουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και πιο γρήγορα», δήλωσε ο Dominic Christian, Global Chairman of Aon’s Reinsurance Solutions.

«Η εστίαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μας διαδραματίζει τον καταλυτικό της ρόλο, βοηθώντας τους οργανισμούς να σταθούν όρθιοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές τοπίο κινδύνου και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

«Προσπαθούμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας προϊόντων για να βοηθήσουμε να καλύψουμε τα κενά προστασίας που έχουμε δει να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες από αυτήν την έκθεση θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του επείγοντος των αναγκών των πελατών», συνέχισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγή ηγεσίας στην American International Group – Νέος CEO ο Eric Andersen

Η κίνηση εντάσσεται σε πολυετές πλάνο διαδοχής και πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ενισχυμένες επιδόσεις και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη για την εταιρεία

AIG: Ο E. Andersen διαδέχεται τον P. Zaffino στη θέση του CEO

Ο Andersen έρχεται από την Aon, όπου διετέλεσε για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ανώτερες ηγετικές θέσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Συνταξιοδοτικά ταμεία και διασυνοριακή προοπτική: Το ελληνικό ενδιαφέρον στο 16ο Φόρουμ Κύπρου

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη των multi-employer IORPs και η ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα συνταξιοδότησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις 23 Απριλίου 2026 το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ – Βίντεο

Με το μήνυμα «Μαζί γράφουμε Ιστορία. Διαμορφώνοντας το Αύριο», η διοργάνωση αναμένεται να αναδείξει προκλήσεις και προοπτικές μιας περιόδου αυξημένων απαιτήσεων

Αλλαγή ηγεσίας εν μέσω ανάπτυξης για την KPMG International

Ο Gary Wingrove αναλαμβάνει καθήκοντα Global Chairman και CEO τον Οκτώβριο – Η παρακαταθήκη του απερχόμενου Bill Thomas

Τι μας λέει η Coface για τον πόλεμο στο Ιράν, ποιοι ωφελούνται, ποιοι χάνουν

Ακόμη και σε περίπτωση βραχύβιας κρίσης, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν πολύ πέρα ​​από την περίοδο των εχθροπραξιών

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Μνημόνιο Συνεργασίας και σεμινάριο DRG από το ΚΕΤΕΚΝΥ στην Κρήτη

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια φιλοξένησε το πρώτο σεμινάριο DRG στην Ελλάδα αποκλειστικά για φοιτητές Ιατρικής