back to top
28.5 C
Athens
Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Καμπάνια ΕΚΠΟΙΖΩ για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: «Μην τους αφήνεις! Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου!»

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές την ισχύ των δικαιωμάτων τους, προτρέποντάς τους να τα γνωρίζουν και να τα διεκδικούν όταν παραβιάζονται.

Με βάση τις καταγγελίες που λαμβάνει η Ένωση, ενδεικτικά αναφέρει ότι πολύ συχνά οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με θέματα όπως ελαττωματικά προϊόντα, παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, τραπεζικά ζητήματα όπως προμήθειες, καταχρηστικούς όρους συμβολαίων, υπηρεσίες που δεν ανταποκρίνονται σε όσα τους υποσχέθηκαν κ.ά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, επισημαίνει, που τα άτομα δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους είτε γιατί δεν τα γνωρίζουν είτε γιατί πιστεύουν ότι «δεν θα αλλάξει κάτι».

- Advertisement -

«Η πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι διαφορετική εάν σταματήσουμε να αφήνουμε να καταπατώνται τα δικαιώματα και οι αξίες μας» αντιτείνει η ΕΠΟΙΖΩ και, με γνώμονα τη δημιουργία μιας ισορροπημένης και δικαιότερης αγοράς, από τις 9 Μαρτίου υλοποιεί ενημερωτική καμπάνια με σύντομα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάρκειας μίας εβδομάδας. Μέσα από απλά και πρακτικά παραδείγματα, τα βίντεο ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους στις περιπτώσεις που αυτά παραβιάζονται, καθώς και για το πώς να τα διεκδικούν στην πράξη.

- Advertisement -

Δείτε όλα τα βίντεο της καμπάνιας στους επίσημους λογαριασμούς της ΕΚΠΟΙΖΩ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, TikTok).

Η καμπάνια έχει ως στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και να τους ενθαρρύνει, μέσω χρηστικών συμβουλών, να μην αποδέχονται πρακτικές που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους, που είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα.

Η προστασία αυτών των δικαιωμάτων δεν είναι θεωρητική, επισημαίνεται, αλλά ξεκινά από την ενημέρωση και καταλήγει στη διεκδίκησή τους. «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή είναι μια υπενθύμιση ότι η φωνή των καταναλωτών έχει δύναμη» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, προσθέτοντας ότι «είναι εδώ για να το αναδείξει και να συνεχίσει να παρεμβαίνει προς όφελος όλων μας».

Τέλος, η Ένωση καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιούν τα υποδείγματα γραπτών καταγγελιών στην ιστοσελίδα της. Για περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες: www.ekpizo.gr, τηλ.: 210 3304444, e-mail:  info@ekpizo.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΚΠΟΙΖΩ: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Εθνική Τράπεζα

Με νέα, αιχμηρή ανακοίνωση και κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση επανέρχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ στο ζήτημα της μηνιαίας χρέωσης λογαριασμών καταθέσεων

ΕΤΕ: Απάντηση στην ΕΚΠΟΙΖΩ για τη μηνιαία χρέωση λογαριασμών

Η τράπεζα κάνει λόγο για διαστρέβλωση της δικαστικής απόφασης και σκοπεύει να ασκήσει έφεση ως προς επιμέρους σκέλη της

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Η κατάσταση στην Ελλάδα

Η ΕΕΚΕ καταγράφει τις πολλαπλές οικονομικές προκλήσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά – Το 1,07% των καταγγελιών αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια

Η ΕΚΠΟΙΖΩ για την απόφαση του Αρείου Πάγου που φέρνει ανακούφιση σε χιλιάδες δανειολήπτες του ν. Κατσέλη

Μεταξύ άλλων η Ένωση αναφέρεται στον κομβικό ρόλο που είχε η παρέμβασή της, καθώς ανέδειξε τις σοβαρές συνέπειες του λανθασμένου υπολογισμού των τόκων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Κ. Κουτσόπουλος: Καταπολέμηση απάτης και εξοικονόμηση πόρων με την πλατφόρμα CoReact

Μια ΑΙ λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε ο CPO της Covariance στο #inco26

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF