back to top
28.4 C
Athens
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

Ιστορικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Allianz στο Β’ Τρίμηνο και Α’ Εξάμηνο του 2025

Ο Όμιλος Allianz ανακοίνωσε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2025, επιτυγχάνοντας ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας και επιβεβαιώνοντας τον στόχο για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους για το β’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,84 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 4,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 12,2%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών έφτασε τα 44,5 δισ. ευρώ, με οργανική αύξηση 8%, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Σε επίπεδο εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 98,5 δισ. ευρώ (+10,1%), η λειτουργική κερδοφορία στα 8,6 δισ. ευρώ (+9,3%), και τα καθαρά κέρδη στα 5,5 δισ. ευρώ (+9,5%). Η Allianz πέτυχε αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 13,99 ευρώ και διατήρησε τον δείκτη φερεγγυότητας Solvency II στο υψηλό επίπεδο του 209%.

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων των τομέων: στις ασφαλίσεις περιουσίας και ζημιών ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε στο 91,2%, ενώ στον κλάδο ζωής και υγείας διατηρήθηκε υψηλό περιθώριο νέας παραγωγής (5,7%). Ο τομέας διαχείρισης περιουσίας κατέγραψε καθαρές εισροές 42 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας.

- Advertisement -

Η διοίκηση του Ομίλου επιβεβαίωσε την πρόβλεψη λειτουργικής κερδοφορίας 16 δισ. ευρώ για το έτος και προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών έως 2 δισ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Oliver Bäte χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ως «ιστορικά», τονίζοντας την ισχυρή επίδοση στον τομέα των ασφαλίσεων περιουσίας και ζημιών και την επιτυχημένη στρατηγική επένδυση στο χαρτοφυλάκιο.

Από την πλευρά της, η Οικονομική Διευθύντρια Claire-Marie Coste-Lepoutre επεσήμανε ότι η Allianz πέτυχε ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας, επιδεικνύοντας βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market