back to top
23.5 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Interamerican: To επιχειρηματικό μοντέλο και η συνεισφορά της στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

της Χρύσας Ελευθερίου*

Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις σχετικά με την ικανότητα των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται σε θέματα διαφάνειας, να διαχειρίζονται υπεύθυνα τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις τους. Τα ενδιαφερόμενα μέρη των επιχειρήσεων εμφανίζονται πιο απαιτητικά και επιφυλακτικά, καθώς έχουν αυξανόμενη πρόσβαση στην πληροφορία και διενεργούν αξιολογήσεις και αναλύσεις, οι οποίες βασίζονται σε ποικίλες πηγές δεδομένων. 

- Advertisement -

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Interamerican έχει ως στόχο, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, τη θετική επίδραση και τη δημιουργία αξίας μακροπρόθεσμα για την ίδια, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τον μέτοχο και την ευρύτερη κοινωνία. Η λειτουργία της στηρίζεται στη μετατροπή των εισροών σε εκροές μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, στοχεύοντας παράλληλα στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της, τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών και δίκαιης μεταχείρισης, όπως και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. 

Η συνεισφορά στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs) αποτελεί ουσιαστική και καθοδηγητική προσέγγιση των κυρίαρχων προτεραιοτήτων, παγκοσμίως, για την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, την εξάλειψη της φτώχειας και τη δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Interamerican προσπαθεί μέσα από την καθημερινή λειτουργία και τις δραστηριότητές της να συνεισφέρει στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και να μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις. 

- Advertisement -

Για την Interamerican η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η επιστροφή αξίας στην κοινωνία είναι βασικές αρχές της επιχειρηματικής λειτουργίας της και όχι έργο μιας ομάδας μέσα στον Οργανισμό.

*Η Χρύσα Ελευθερίου είναι Sustainability & Stakeholder Relations Leader της Interamerican.

Από το περιοδικό IW («Χτίζοντας» τη φιλοσοφία της κοινωνικής υπευθυνότητας)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» η Eurolife 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2026 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)