back to top
15.6 C
Athens
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Τη συμβολή του Oμίλου Interamerican στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αποτυπώνει τεκμηριωμένα η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων» για την περίοδο 2019-2024. Αξιοποιώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία κοινωνικοοικονομικής αποτίμησης (SEIA), η Έκθεση καταγράφει τις άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες επιδράσεις της δραστηριότητας του Ομίλου.

Interamerican infographic

- Advertisement -

Η ανάλυση εστιάζεται στην περίοδο 2019-2024, η οποία αποτέλεσε μια καθοριστική φάση προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού για τον Οργανισμό. Σε ένα περιβάλλον διαδοχικών και αλληλένδετων κρίσεων, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία COVID-19, τον υψηλό πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενισχύθηκε συστηματικά η οργανωσιακή ανθεκτικότητα και το κοινωνικοοικονομικό του αποτύπωμα, όπως τεκμηριώνεται από τα αποτελέσματα της Έκθεσης.

Κύρια σημεία της Έκθεσης για την περίοδο 2019-2024:

- Advertisement -
  • Το 2024 καταγράφεται σαφής ενίσχυση του κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματος σε σύγκριση με το 2019, με τη συνολική επίδραση στο ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 17,5%, στην απασχόληση κατά 14,9% και 16% στα δημόσια έσοδα.
  • Η συνολική επίδραση της δραστηριότητας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας ανέρχεται σε €402 εκατ., ενώ για κάθε €1 άμεσης συνεισφοράς στο ΑΕΠ δημιουργούνται επιπλέον €2 προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.
  • Το αποτύπωμα στην απασχόληση αντιστοιχεί συνολικά σε 2.216 θέσεις εργασίας, άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες, με κάθε μία (1) άμεση θέση εργασίας  να δημιουργεί 1,9 επιπλέον έμμεσες θέσεις εργασίας.
  • Συνέβαλε στα δημόσια έσοδα με συνολική συνεισφορά €16,09 εκατ., μέσω άμεσων και έμμεσων φορολογικών εσόδων που προκύπτουν από το εύρος της οικονομικής του δραστηριότητας.

Κατά την εξαετή περίοδο αναφοράς, ο Όμιλος υλοποίησε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής ανθεκτικότητας και την κάλυψη κρίσιμων αναγκών, με συνολικές επενδύσεις ύψους €1,6 εκατ. σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης. Την ίδια στιγμή, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 όσο και σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως η κακοκαιρία «Daniel», αξιοποιήθηκαν εκτενώς οι υποδομές του Ομίλου και το ανθρώπινο δυναμικό του για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και των ευάλωτων ομάδων. Η συνεισφορά του Ομίλου επεκτείνεται, επίσης, με την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης και υπηρεσιών σε κοινωνικούς οργανισμούς.

Η δημοσίευση της Έκθεσης εντάσσεται στη στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη, επιβεβαιώνοντας ότι η αναπτυξιακή πορεία συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία μετρήσιμης αξίας για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο επιστημονικός και μεθοδολογικός έλεγχος της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικοοικονομικής και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας (ReSEES) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Η Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων της Interamerican (2019–2024) είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican: Open Day στη Θεσσαλονίκη για νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στο Διοικητικό Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας

Συνάντηση ΕλΔΑΠ με τον Γ. Κεφαλογιάννη ένα βήμα πριν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Η επικείμενη υπογραφή αναμένεται να επισφραγίσει την ουσιαστική συμβολή του Δικτύου στο νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»

Τα πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική εντάσσονται στο «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

Οργανωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Αύξηση έως 30% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου καταγράφει το Pricefox

Ποιοι είναι οι λόγοι των αλλαγών στα ασφάλιστρα το 2026 και πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Αύξηση έως 30% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου καταγράφει το Pricefox

Ποιοι είναι οι λόγοι των αλλαγών στα ασφάλιστρα το 2026 και πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την ασφάλιση ως μοχλό σταθερότητας και ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ΓΣ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία