back to top
13.4 C
Athens
Κυριακή 5 Απριλίου 2026

Inco22: Πως οι πλατφόρμες άλλαξαν την αγορά – που πλεονεκτούν και που, όχι

Η ψηφιοποίηση ήταν η ευκαιρία για την Cosmote να δώσει στους πελάτες της ψηφιακές υπηρεσίες. Μέσω του κινητού τηλεφώνου και της τεχνολογίας την οποία ήδη κατέχει η Cosmote κατέβηκε στη μεγάλη πελατειακή βάση που ήδη κατείχε, αξιοποίησε την επικοινωνία που είχε και την εμπιστοσύνη του κοινού και πρόσφερε την υπηρεσία.

Τα παραπάνω είπε μιλώντας στο 4ο Πάνελ της Inco22 με θέμα «ψηφιακή πώληση και πλατφόρμες στην αγορά», ο διευθυντής New Digital Business, E-Commerce & Consumer IOT, Σπύρος Λούρος, της Cosmote.

- Advertisement -

Ο κ. Λούρος είπε ότι οι πλατφόρμες έχουν πλεονεκτήματα και περιθώρια, αλλά η ειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς, δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα στον άνθρωπο: «Καταλάβαμε ότι η περιουσία, δεν είναι αυτοκίνητο», είπε. «Στην υγεία έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κι ίσως να μην φθάσουμε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για τις ασφαλίσεις σε κλάδους που απαιτούν την ανθρώπινη επαφή, την επικοινωνία και την εξειδίκευση.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Φαλκονάκη, Chief Growth & Marketing Officer, του Insurancemarket.gr, χρειάστηκε πολύ δουλειά και πολύ μελέτη για να αλλάξει η αγορά και ο τρόπος ασφάλισης στην Ελλάδα, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο ίδιος ανέφερε, ότι η αργήσαμε στην ψηφιοποίηση και η πανδημία έδωσε την ευκαιρία. Πρόσθεσε ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ακόμα «το πρώτο κύμα ψηφιοποίησης».

- Advertisement -

Όλη η πληροφορία να περάσει στον καταναλωτή, «να την έχει στο πιάτο», ήταν το μότο της κας Μυρτώς Περάτη επικεφαλής της Anytime Κύπρου. Η ψηφιοποίηση είπε, ήταν ένας μοχλός αλλαγής για τον Οργανισμό, σε επίπεδο αντικατάστασης συστημάτων, χρήσης ρομποτικών λύσεων και του cloud και αξιοποίηση των data analytics, που μετασχηματίζουν συνολικά τον τρόπο εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διακεκριμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μιλούν για τις σύγχρονες επιχειρηματικές καλύψεις

Ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν στο Panel IV σύγχρονες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές καλύψεις

Έρευνα COSMOTE – ELTRUN: Ωριμάζουν ψηφιακά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το 2022 παρατηρείται αύξηση 10% στον Μ.Ο. του Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας των ΜμΕ σε σχέση με το 2020. Ο Μ.Ο. των εταιρειών με βάση τον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας είναι σήμερα στο 4,49/10, ενώ το 2020 κυμαινόταν στο 4,06/10

Καμπάνα 9,2 εκατ. ευρώ σε COSMOTE – ΟΤΕ για περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στην Cosmote και 3.250.000 ευρώ στον ΟΤΕ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λόγω της διαρροής προσωπικών δεδομένων καταναλωτών.

Κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς εύχονται για τα 10 χρόνια insurancemarket.gr (videos)

Μιλούν ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής κ. Χρήστος Κάτσιος, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιντερσαλόνικα, και ο κ. Γιάννης Πετούλης, Διευθύνων Σύμβουλος στη Europ Assistance.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ενεργειακή ακρίβεια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο ΔΣ του ΕΕΑ

Ζητήθηκαν από την Πολιτεία πρόσθετες παρεμβάσεις αλλά και μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Επηρεάζονται άμεσα περίπου 700.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα, παροχές και τριετίες

KPMG: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Πρακτικής Άσκησης 2026

Η δίμηνη πρακτική έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στοχευμένη μάθηση και ουσιαστική επαγγελματική έκθεση, με προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

SOFMEDICA: Επέκταση στη Σλοβενία και ενίσχυση της πρόσβασης σε καινοτόμες λύσεις υγείας στη Νέα Ευρώπη

Mέρος της αποστολής της εταιρείας να φέρνει την τεχνολογία που σώζει ζωές πιο κοντά σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ποιοι μπορούν να πωλήσουν και ποιοι να σε πουλήσουν, αγαπητέ ασφαλιστή;

Ποιος από τους δύο τύπους πωλητή βγαίνει τελικά κερδισμένος, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος...

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων