back to top
27.1 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Η οικογένεια που απέσπασε εκατομμύρια από ασφαλιστικές!

Απατεώνες… κατ΄ επάγγελμα εις βάρος ασφαλιστικών είχαν γίνει τα μέλη της οικογένειας Μάιζ, με εγκέφαλο τον πατέρα της “φαμίλιας”, Γουίλιαμ.

Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2017, ο Μάιζ σκηνοθέτησε περισσότερα από 30 τροχαία, όπου εμπλέκονταν η σύζυγος, τα παιδιά, ο ανιψιός και μια ομάδα συνεργών του που άλλαζαν διαρκώς ρόλους, παριστάνοντας είτε τα θύματα είτε τους θύτες, αποσπώντας έτσι, μέσω συμβιβασμών χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. 

- Advertisement -

Ο ίδιος ο Μάιζ μάλιστα δεν δίσταζε να προκαλεί τραύματα στους συνεργούς του χρησιμοποιώντας ξυράφι ή κόφτη κουτιών, απλώνοντας αληθινό αίμα στα οχήματα προκειμένου να γίνεται πιο πειστικό το όλο σκηνικό.

Τους έβαζε ακόμη και να αδειάζουν μπουκάλια με τα ούρα τους πάνω από τα ρούχα τους για να φαίνεται σαν να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Σε αντάλλαγμα, μοιράστηκαν όλοι μαζί συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασαν από τις απάτες.

- Advertisement -

Το σχέδιο

Τα δήθεν θύματα, αφού νοσηλεύονταν, ανέφεραν ότι είχαν ασφαλιστικά συμβόλαια, χωρίς να έχουν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα.  Αργότερα, έχοντας λάβει αφού εξιτήριο, επέστρεφαν για να ζητήσουν το λογαριασμό για τη νοσηλεία που έλαβαν και ζητούσαν να πληρώσουν σε μετρητά, για να λάβουν έκπτωση. Ο ίδιος ο Μάιζ, παρίστανε τον εκπρόσωπο των θυμάτων και επικοινωνούσε με τις ασφαλιστικές των υποτιθέμενων θυτών – μέλη της συμμορίας. Ο ίδιος πρότεινε ένα συμβιβασμό – ευνοϊκό για τις ασφαλιστικές. Όλα αυτά συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια για την αύξηση του κόστους νοσηλείας και άλλων αξιώσεων, όπως απώλεια εισοδήματος ή ζημιές σε περιουσία. Το αποτέλεσμα: μια σταθερή ροή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Το τέλος της δράσης τους ήρθς το 2018, όταν εκδόθηκε ένταλμα έρευνας του FBI. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο κατήγγειλε τον Μάιζ και 22 συνεργούς του για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Τελικά το 2019 καταδικάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Η μάχη κατά της ασφαλιστικής απάτης είναι υπόθεση όλων

Το ζήτημα αφορά την ομαλή λειτουργία ολόκληρης της αγοράς και, τελικά, την προστασία των συνεπών ασφαλισμένων

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Έκθεση ETSC: Οι ποδηλάτες στην Ευρώπη «μένουν πίσω» καθώς διευρύνεται το χάσμα οδικής ασφάλειας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών καλεί σε άμεση δράση για μείωση ταχυτήτων και ανάπτυξη διαχωρισμένων ποδηλατοδρόμων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την πορεία, την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη 70 χρόνων γιόρτασε η Απόλλων ΑΕ

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη συγκίνηση, αναδρομές και αισιοδοξία...

O «οδικός χάρτης» των εξαγωγών σε ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον

Τα Greek Exports Forum and Awards διοργάνωσαν, για 14η συνεχή χρονιά, η ΕΝΔΥ ΟΕΥ του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Συνάντηση ΠΑΝΟΡΜΟΥ με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 το Διοικητικό Συμβούλιο του...

Έρευνα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση

Δείτε την έρευνα που παρουσιάστηκε στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς και το σχετικό βίντεο

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση σχετικά με τις ρυθμίσεις για την οδική βοήθεια

Εγκύκλιος Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τον ν. 5290/2026 (ΦΕΚ Α΄ 47) «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών…»