back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Η μεγαλύτερη επένδυση σε μονάδα IVF στην Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, o Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με το κορυφαίο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, σημείο αναφοράς στη χώρα για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, με 40 έτη εμπειρίας και έχοντας ιδρύσει το 1986 την πρώτη στην Ελλάδα σύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που λειτουργεί μέχρι σήμερα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν τη μεγαλύτερη και υπερσύγχρονη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα.

Η νέα Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Athens, όπως θα ονομάζεται, αποτελεί τη συνέχεια και την εξέλιξη της σημερινής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ που λειτουργεί εδώ και 35 συνεχή έτη ως πρότυπη μονάδα με ένα από τα καλύτερα εμβρυολογικά εργαστήρια στη χώρα και με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

- Advertisement -

Η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Athens, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αφού θα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται την τελευταία δεκαετία σε Μονάδα εξωσωματικής στην Ελλάδα.

Από τον state-of-the-art εξοπλισμό που θα διαθέτει, τον μοντέρνο σχεδιασμό που απαντά στις τελευταίες αρχιτεκτονικές τάσεις, μέχρι τις νέες φιλόξενες εγκαταστάσεις και την κορυφαία εξειδίκευση του επιστημονικού της προσωπικού, η νέα Μονάδα θα καταστεί, σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο, σημείο αναφοράς για τις θεραπείες υπογονιμότητας.

- Advertisement -

Η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Athens θα επεκταθεί πολύ σύντομα σε 5 περιοχές στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, μέσω του δικτύου κλινικών που ήδη αναπτύσσονται.

Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδας θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Μακράκης, Γυναικολόγος εξειδικευμένος σε θέματα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου ο Κλινικός Εμβρυολόγος, Δρ. Ιωάννης Σφοντούρης, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Η λειτουργία της νέας Μονάδας αναμένεται να ξεκινήσει την Άνοιξη του 2021.   

Ο Δρ. Ευάγγελος Μακράκης είναι Γυναικολόγος εξειδικευμένος σε θέματα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής με πολυετή κλινική και ερευνητική εμπειρία. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, καθήκοντα επιστημονικού υπεύθυνου πανεπιστημιακής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (με 1201 αναφορές και h-index 19), ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και διαλέξεων. Ο κ. Μακράκης διδάσκει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Γονιμότητας και Στειρότητας, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, ενώ είναι μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Ο Δρ. Ιωάννης Σφοντούρης, M.Med.Sci, PhD, είναι Κλινικός Εμβρυολόγος με εμπειρία 20 χρόνων στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην επιστημονική έρευνα και στην πανεπιστημιακή διδασκαλία.

Είναι κάτοχος της επίσημης Ευρωπαϊκής πιστοποίησης Senior Clinical Embryologist και είναι Συντονιστής (Coordinator) της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος “Embryology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE). Κατέχει τη θέση του Επίτιμου Επίκουρου Καθηγητή Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, και είναι Associate Editor στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction.

Έχει σειρά δημοσιευμένων μελετών σε επιστημονικές επιθεωρήσεις υψηλής απήχησης, καθώς και βραβευμένες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία φοιτητών και στην εκπαίδευση νέων εμβρυολόγων συμμετέχοντας ως διδάσκων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αγγλίας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μέτρα ΤΩΡΑ για τον κλάδο Υγείας

Για όλες τις πτυχές του προβλήματος των ασφαλίστρων υγείας μίλησαν εκτενώς θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της αγοράς από την Ύδρα

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά

Ισχυρές αναταράξεις και χαμηλό βαρομετρικό, πληροφορείται σήμερα ο Ανασφάλιστος ότι πλησιάζουν την περιοχή της ασφαλιστικής αγοράς. 

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Από το Burnout στην Ευημερία: Δωρεάν Webinar για Ασφαλιστικούς Πράκτορες από το Ε.Ε.Α.

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και χρήσιμο δωρεάν διαδικτυακό

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε: «Τι αντηλιακό να χρησιμοποιήσω ανάλογα με την επιδερμίδα μου»;

  Από τη Μυρτώ Χιονά, Ιδιοκτήτρια Massaha Wellness, χώρου εναλλακτικών θεραπειών Οι ακτίνες UVA και UVB επηρεάζουν την επιδερμίδα μας καθημερινά, ανεξάρτητα από τον καιρό. Οι...

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Από το Burnout στην Ευημερία: Δωρεάν Webinar για Ασφαλιστικούς Πράκτορες από το Ε.Ε.Α.

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και χρήσιμο δωρεάν διαδικτυακό

Εμπορική απαξίωση ενός οχήματος: Μια σημαντική λεπτομέρεια που αγνοούν πολλοί στη σημερινή αγορά μεταχειρισμένων

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αξία του οχήματος - Τι πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πωλητές και ποια σωστή πρακτική να εφαρμόσουν

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε: «Τι αντηλιακό να χρησιμοποιήσω ανάλογα με την επιδερμίδα μου»;

  Από τη Μυρτώ Χιονά, Ιδιοκτήτρια Massaha Wellness, χώρου εναλλακτικών...

ΓΣΕΕ κατά νέου εργασιακού ν/σ: “Κυνική παρέμβαση υπέρ εργοδοτών”

Κατηγορεί το Υπουργείο Εργασίας ότι ναρκοθετεί τον διάλογο για αποκατάσταση του πλαισίου ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων