back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

Η Interamerican τιμά τον Ιδρυτή της, Δημήτρη Κοντομηνά

Σε μια συγκινητική εκδήλωση την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, η Interamerican πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιδρυτή της, Δημήτρη Κοντομηνά, τιμώντας την προσφορά του στην Interamerican, αλλά και στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και κοινωνίας. 

Στην τελετή που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, κ. Χρήστου Θεοδωρόπουλου, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλη Παπαδάκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της οικογένειας του Δημήτρη Κοντομηνά και τίμησαν με την παρουσία τους στενοί φίλοι, εργαζόμενοι της Interamerican, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, αλλά και πρώην στελέχη και συνεργάτες από το δίκτυο πωλήσεων Agency της εταιρίας, μετατρέποντας την ημέρα αυτή σε ένα σύμβολο σύνδεσης του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος της Εταιρίας.

- Advertisement -
Ο κος Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican και οι πρώην Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Interamerican κ.κ. Γιώργος Κώτσαλος, Κώστας Μπερτσιάς και Μίνως Μωυσής

 

Την αποκάλυψη της προτομής του Δημήτρη Κοντομηνά πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και οι πρώην Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Interamerican κ.κ. Μίνως Μωυσής, Κώστας Μπερτσιάς και Γιώργος Κώτσαλος. 

- Advertisement -

 

προτομή του Δημήτρη Κοντομηνά στα κεντρικά γραφεία της Interamerican

 

Η Interamerican εμπνευσμένη από το πάθος του οραματιστή Δημήτρη Κοντομηνά, για την αριστεία και τιμώντας τη μνήμη του, ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες που φέρουν το όνομά του. Συγκεκριμένα, τη χορηγία υποτροφίας στο πρόγραμμα Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα παρέχεται στον αριστεύσαντα φοιτητή κάθε έτους και το βραβείο πωλήσεων «Δημήτρης Κοντομηνάς», το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το 2022 και θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ασφαλιστικό/ή σύμβουλο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη νέα παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής και Υγείας.

 

Η κα Ελπίδα Σπύρου, αρχιτέκτονας και ο κος Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής & Υγείας της Interamerican.

 

Η προτομή του Δημήτρη Κοντομηνά, φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό καλλιτέχνη Αντώνη Νταγαδάκη, ενώ τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του έργου επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Ελπίδα Σπύρου. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

 

Η κα Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ο κος Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο κος Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican και ο κος Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Corporate Marketing Leader της Interamerican.

 

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, αναφέρθηκε στη διαρκή κληρονομιά του Δημήτρη Κοντομηνά: «Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποτελεί σύμβολο καινοτομίας, αποφασιστικότητας και αληθινής φροντίδας. Το πρωτοπόρο πνεύμα του, η απεριόριστη γενναιοδωρία του και η ακλόνητη δέσμευση του στις αξίες του οργανισμού, είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες χτίστηκε και μεγαλώνει η Interamerican. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια και συνεχίζουμε το όραμά του».

 

Ο κος Βαγγέλης Σπύρου, εκδότης, ο κος Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, η κα Μαρία Σπύρου, εκπαιδευτικός και η κα Ελπίδα Σπύρου, αρχιτέκτονας.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Δημήτρη Κοντομηνά στα κεντρικά γραφεία της Interamerican.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Interamerican: Άμεση στήριξη στους ασφαλισμένους στις δύσκολες στιγμές

Σε περιπτώσεις πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών η εταιρεία δίνει έμφαση στην ταχύτητα και στην ουσιαστική εξυπηρέτηση

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ