back to top
32 C
Athens
Τρίτη 1 Ιουλίου 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε για τις υψηλές ESG επιδόσεις της

H Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε, για μία ακόμη φορά, για τις επιδόσεις που παρουσίασε εφαρμόζοντας αποτελεσματικά, βάσει κριτηρίων ESG, πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – την Bronze διάκριση για το «υπεύθυνο επιχειρείν», στο πλαίσιο της αξιολόγησης «CR Index 2022-2023», που διενήργησε για 15η χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

- Advertisement -

Το βραβείο παρέλαβαν, από τον κ. Eric Soderquist, Director του MBA International Program στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι κ.κ. Νατάσσα Μαυραγάνη, Ασπασία Σιγάλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συνεργάτης Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, αντίστοιχα.

Ο δείκτης Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς «Business in the Community», το οποίο ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο ενώ ήταν Πρίγκηπας της Ουαλίας, αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη που εισήχθη στην Ελλάδα το 2008, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI – Corporate Responsibility Institute). Πρόκειται για έναν δείκτη ο οποίος αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων.

- Advertisement -

Αποτελεί, δε, για τις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο καθώς παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο ενώ συμβάλει και στη βελτίωση των ESG Ratings.

Η επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κα Μαυραγάνη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Εταιρία μας βραβεύεται για μια ακόμα χρονιά. Για περισσότερα από 130 χρόνια, η Εθνική Ασφαλιστική λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την αγορά, με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος και θα συνεχίσουμε όλοι να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 και ενίσχυση μεριδίου αγοράς στο 14,6%

Στις ασφαλίσεις υγείας, η εταιρεία κατέγραψε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς ενώ και στις γενικές ασφαλίσεις ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο.

ΕΤΕ : Μπορεί να ενδιαφερθεί για την Εθνική Ασφαλιστική έστω και υπό προυποθέσεις;

Η ΕΤΕ δεν θέλει με τίποτε τα επόμενα χρόνια να υποστεί αφαίμαξη κεφαλαίων για να στηρίξει την κεφαλαιακή βάση της εταιρεία

Eθνική Ασφαλιστική: “Τρέχει με μεγάλες ταχύτητες” και στη Μόντσα

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και υψηλής αξίας ταξίδι προς τους συνεργάτες της πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική

Eθνική Ασφαλιστική: “Τρέχει με μεγάλες ταχύτητες” και στη Μόντσα

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και υψηλής αξίας ταξίδι προς τους συνεργάτες της πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Δωρεά της MEGA BROKERS στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων

Στην δωρεά 30 τηλεοράσεων στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων προχώρησε η MEGA Brokers

Interlife: Στις 2 Ιουλίου η αποκοπή για το μέρισμα 0,2 ευρώ

Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία: «ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ (INTERLIFE) Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό

Sofos Insurance Agency: Μπροστά από τις Εξελίξεις με Δράσεις Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Έναντι Φυσικών Καταστροφών

Η Sofos Insurance Agency, συνεπής στη φιλοσοφία της άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα και στις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στην ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Το FunkSec δείχνει το μέλλον του μαζικού ψηφιακού εγκλήματος

Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν για νέα ομάδα ransomware, που συνδυάζει ΤΝ, χαμηλά λύτρα και πώληση κλεμμένων δεδομένων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Διαμεσολαβητές: Πώς να… εξασφαλιστείς όταν ασφαλιστείς

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια και την αξία της καθοδήγησης από πιστοποιημένους επαγγελματίες θέτει στο επίκεντρο η ΕΑΔΕ

ΤτΕ: Η εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου την επόμενη 3ετία

Στη χρηματοοικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών και στην προστασία των ασφαλισμένων επικεντρώνει τις δράσεις της η Τράπεζα της Ελλάδος