back to top
2.6 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Η Ελλάδα είναι η πιο προσιτή χώρα για συνταξιοδότηση

  • Μια έκθεση των μεσιτών ασφαλίσεων ζωής Reassured αποκάλυψε τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιούχους το 2023 με βάση το κόστος ζωής, τις τιμές των ακινήτων, το προσδόκιμο ζωής, τα επίπεδα πληθυσμού, την ετήσια ηλιοφάνεια και το κόστος μεταφοράς.
  • Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για μια προσιτή συνταξιοδότηση.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε πίσω, καταλαμβάνοντας την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση.

Με περισσότερες από 100 χώρες για να διαλέξει κανείς (όλες διαθέτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής), η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας για να ζήσουν τα χρυσά τους χρόνια μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αλλά ποια ακριβώς χώρα στον κόσμο είναι η καταλληλότερη από οικονομικής άποψης για όσους πρόκειται να ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους ζωή;

- Advertisement -

Για να βοηθήσει, η Reassured, μεσίτης ασφαλίσεων ζωής, ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Reassured μπορεί τώρα να αποκαλύψει τις 10 πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση:

- Advertisement -
Κατ. Χώρα Ετήσια ηλιοφάνεια (ώρες) Δείκτης κόστους ζωής Δείκτης κόστους ζωής Κόστος διαμονής (€) Κόστος μεταφορών (€) % Πληθυσμός άνω των 65 ετών Συνολική βαθμολογία
1 Ελλάδα 2773 81 54.6 307.66 26.68 23 6.806
2 Πορτογαλία 2806 81 45.3 524.09 35.58 23 6.712
3 Μάλτα 3054 83 61.4 618.06 23.12 19 6.689
4 Ιταλία 2473 82 61.3 450.98 31.13 24 6.482
5 Ισπανία 2769 82 50.6 534.93 35.58 20 6.467
6 Κούβα 2842 78 52.6 179.57 18.16 16 6.366
7 Κύπρος 3314.1 81 55.9 598.78 35.58 14 6.358
8 Ιαπωνία 1876.7 85 64.6 384.04 57.11 30 6.288
9 Αλβανία 2544 77 37.4 181.83 12.08 16 6.272
10 Πουέρτο Ρίκο 2963.8 78 67 438.62 48.42 22 6.264

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία είναι ήδη ένας δημοφιλής προορισμός για συνταξιοδότηση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή. Με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών, είναι σίγουρο οτι θα χαλαρώνετε με καλή παρέα.

Η Ελλάδα έχει χιονισμένα βουνά, χρυσές παραλίες, εξαιρετικό φαγητό και αρχαία ιστορία, δίνοντάς υπεραρκετά πράγματα για να εξερευνήσετε τώρα που ζείτε μια ζωή αναψυχής με περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία, ένας κλασικός προορισμός τόσο για τους ομογενείς όσο και για τους συνταξιούχους, η Πορτογαλία φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων φιλικών προς τη συνταξιοδότηση που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Η Πορτογαλία κατατάσσεται στην 9η θέση όσον αφορά τις ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας, λαμβάνοντας συνολικά 2.806, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης.

Η Ιταλία, πατρίδα μερικών από τις καλύτερες κουζίνες και τον καλύτερο πολιτισμό στην Ευρώπη, κατατάσσεται ως το 4ο καλύτερο σημείο συνταξιοδότησης. Με ένα σχετικά φθηνό κόστος διαμονής της τάξης των €511,92 ανά μήνα. Η Ιταλία έχει επίσης το τρίτο υψηλότερο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στα 82 έτη και το δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής, το νησί της Αφροδίτης είναι ένας απίστευτος προορισμός για συνταξιούχους και όχι μόνο.

Αν επιθυμείτε κάτι πιο εξωτικό για τη συνταξιοδότησή σας, η Κούβα (6η), η Ιαπωνία (8η) και το Πουέρτο Ρίκο (10η) περιλαμβάνονται στους καλύτερους προσιτούς προορισμούς συνταξιοδότησης.

Ο Phil Jeynes, διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Reassured, σχολιάζει την έρευνα: “Με το σημερινό υψηλό κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί Βρετανοί αναζητούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να συνταξιοδοτηθούν. Η έρευνά μας εντόπισε μια σειρά από απίστευτους προορισμούς για να διαλέξετε για να ζήσετε αυτά τα χρυσά χρόνια με περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να απολαύσετε τη ζωή σε μια νέα χώρα”.

Την πλήρη έκθεση και τα στοιχεία μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.reassured.co.uk/most-affordable-countries-to-retire-to/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφαλιστικές και Διαμεσολάβηση: Να σπάσει «το γυάλινο κουτί» της απομόνωσης των διαμεσολαβητών από τα τραπεζικά προϊόντα

Πως μπορούν να πουλήσουν τραπεζικά προιόντα οι διαμεσολαβητές και τι κινήσεις πρέπει να κάνουν οι ασφαλιστικές 

To παράδειγμα της ΑΟΝ Ελλάδος

Συντονισμένη με το  Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνει στο Λονδίνο η Morgan Stanley με το Χ.Α , η ΑΟΝ σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τις τάσεις των M&A  στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Σοφοκλέους ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, τον κόσμο και τις διεθνείς αγορές.

Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

ΤτΕ: Πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης διαμεσολαβητών το 2024

Ανακοινώνεται ότι, κατά το έτος 2024, οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου