back to top
13.5 C
Athens
Σάββατο 11 Απριλίου 2026

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Ανάπτυξη χωρίς ασφάλειες είναι αδύνατη

της Ελενας Ερμείδου

Την συγκρότηση κοινοπραξίας μεταξύ Πολιτείας – ΕΑΕΕ – Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης – όλης της αγοράς, υπό την στήριξη της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και του Κράτους ζήτησε ο κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers στην ετήσια εκδήλωση της Μεσιτικής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ασφάλιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων .

- Advertisement -

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε ο κος Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του για την ασφαλιστική αγορά του 2018, αναλύοντας εν πρώτοις τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα τις εξελίξεις στην τεχνολογία, την νομοθεσία, την οικονομία.

Ανασφάλιστα, συντάξεις, νοσοκομειακές καλύψεις, ευθύνες και περιουσία τοποθετούνται στο επίκεντρο της αγοράς. Δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη της οικονομίας.

- Advertisement -

Ανασφάλιστα –κλείνει η ψαλίδα

«Το 2018 το κεφάλαιο  με τα ανασφάλιστα θα κλείσει» είπε στηριζόμενος στους ελέγχους που θα διενεργεί η πολιτεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Στα 600 χιλιάδες έπεσαν τα ανασφάλιστα από 1,5 εκατομμύριο που ήταν τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα πέσουν και άλλο και η ψαλίδα θα κλείσει.

Συντάξεις –στο επίκεντρο της οικονομίας

Το 2018 θα είναι η χρονιά των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων υπογράμμισε, μιλώντας για την οικονομία και επισημαίνοντας ότι από το 2000-2015 το ελληνικό κράτος συνέβαλλε  στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή  στο 60% του χρέους της χώρας. Το συνταξιοδοτικό αποτελεί από τις κύριες αιτίες της οικονομικής κρίσης, αλλά και όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση απειλεί με την σειρά την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Αν δεν λυθεί το συνταξιοδοτικό με το σημερινό μοντέλο, διεμήνυσε η επόμενη γενεά και εμείς δεν θα πάρει κανείς σύνταξη»

Η υποχρεωτικότητα και οι απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης

Οι πωλήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων, θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι αστικές ευθύνες και οι ασφάλειες περιβάλλοντος λόγω νομοθεσίας. Η κρίση, και όχι μόνο επιβάλλει και την ασφάλιση της περιουσίας των επιχειρήσεων.

Η τεχνολογία είναι συμβόλαιο επιτυχίας

Στο νέο μείγμα που συνθέτει την ασφαλιστική αγορά ρόλο κλειδί έχει η τεχνολογία. «Το συμβόλαιο της επόμενης ημέρας με τον σύγχρονο ασφαλιστή είναι αυτό με την τεχνολογία και όποιος δεν το πετύχει δεν θα έχει μέλλον» διατύπωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου, διευκρινίζοντας ότι η εποχή έχει πολλές προκλήσεις και αυτοί που θα τερματίσουν θα είναι αυτοί που ακούν τα μηνύματα της εποχής και προσαρμόζονται.

Google, Amazon δεν ήρθαν για να φύγουν, ήρθαν να μείνουν και μπαίνουν στο παιχνίδι. Ο κος Χατζηθεοδοσίου συνέστησε στην αγορά να δει τις εξελίξεις, όλες αυτές στην σωστή τους διάσταση. Μάλιστα παρομοίασε το επάγγελμα του ασφαλιστή με αυτό του κοσμοναύτη όπου παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ακόμα και στο διάστημα, θέλοντας να τονίσει τις σημαντικές πτυχές της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα τι είναι τεχνολογία, είπε: πως «τεχνολογία είναι μία έννοια που δεν έχει τίποτα σταθερό και εξελίσσεται με ταχύτητα φωτός. Εμείς θα πρέπει να τρέχουμε για να βρούμε το καινούργιο και το διαφορετικό, καλούμαστε όλο μαζί λοιπόν, ασφαλιστές, εταιρείες και διαμεσολαβητές, να σταθεροποιηθούμε στην αστάθεια του περιβάλλοντος και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας».

Απαντώντας στο άλλο μεγάλο ερώτημα όπως είπε, στο τι είναι καινοτομία, είπε  «είναι να δεχτείς ως υπαρκτό το ανύπαρκτο και να χτίσεις πάνω του μία νέα πραγματικότητα. Η καινοτομία σε εμάς στην Mega Brokers είναι η λύση σε ότι  κάποιοι θεωρούν μύθο. Τα στελέχη οι εργαζόμενοι στην mega brokers το βλέπουμε και μέσα από αυτό δημιουργούμε τον ασφαλιστή του αύριο για αυτό δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προσπάθεια μας για το καλύτερ».

Δεν απέφυγε και αυτή την φορά καθώς πρόκειται για μείζον θέμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη θα θίξει τα προβλήματα της βαριάς φορολόγησης των ασφαλιστών και των υπέρογκων εισφορών προς το κράτος, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εμπόλεμη οικονομική κατάσταση, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Μελέτη EAEE: Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Για ευρήματα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως κοινωνία και οικονομία κάνει λόγο ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Ερρίκος Μοάτσος

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη MEGA BROKERS, μια πράξη προσφοράς και ζωής

Μια δράση «με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Νέα δεδομένα για το κουτί πρώτων βοηθειών στα οχήματα – Ενισχύονται οι απαιτήσεις από τον Ιούνιο

Η Εθνική Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στο δρόμο δεν εξαντλείται στη σωστή οδήγηση, αλλά προϋποθέτει και προετοιμασία για το απρόβλεπτο

Ο παγκοσμίου φήμης ομιλητής Matt Halloran στο MDRT Power Talk

Μια σημαντική ευκαιρία για τα μέλη του MDRT να έρθουν σε επαφή με μια σύγχρονη, ανθρώπινη προσέγγιση της επικοινωνίας και της σχέσης με τον πελάτη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων