back to top
29.3 C
Athens
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Η ανακύκλωση της αγοράς και τα συγχωροχάρτια

Όλα ανακυκλώνονται στην αγορά. Τα διαζύγια των τραπεζών με τις ασφαλιστικές δεν άντεξαν στον χρόνο, μπήκαν στον μηχανισμό της ανακύκλωσης και βγήκαν με άλλο πρόσωπο.

Ασφαλιστικές και τράπεζες ξαναδίνουν όρκους βαθιάς πίστης με στόχο οι τράπεζες να εκμεταλλευτούν ότι μπορούν και να αυξήσουν τα έσοδα τους.

- Advertisement -

Οι στρεβλώσεις με τα ασφάλιστρα υγείας δεν τιθασεύτηκαν ποτέ, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια, ευνοούμενες από το μονοπωλιακό καθεστώς, μάλιστα πολύ χειρότερες.

Τα 350.000 ανασφάλιστα κυκλοφορούν στους δρόμους, μία και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραμένουν κολλημένες.

- Advertisement -

Συζεύξεις τραπεζών με ασφαλιστικές – το πρόσφατο παράδειγμα της γειτονικής μας Κύπρου

Πριν 10 χρόνια δαιμονοποιήθηκαν οι τράπεζες που είχαν θυγατρικές ασφαλιστικές. Τελευταία, πήραν τα συγχωροχάρτια και επαναλαμβάνουν όσα ξέρουν να κάνουν καλά.

Ας πάμε πίσω στον Απρίλιο, στην γείτονα μας χώρα, η  εξαγορά της CNP Ασφαλιστικής από την Ελληνική Τράπεζα αντί του ποσού των 182 εκατομμυρίων ευρώ μας λέει πολλά. Την περασμένη εβδομάδα ήλθε η Πειραιώς και επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική.

Κανείς δεν το περίμενε και ακόμα και τώρα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα εμπόδια μπορεί να είναι ανυπέρβλητα. Η Πειραιώς δεν έχει καταθέσει ακόμα δεσμευτική προσφορά, αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αν αυτό που γίνεται  με στόχο το οικονομικό όφελος έχει στόχο και το κοινωνικό όφελος και το όφελος των ασφαλισμένων.

Συγχωροχάρτια και στα νοσήλια

Τα προβλήματα με τα νοσήλια και τα ασφάλιστρα υγείας ανακυκλώνονται.  Εσκασαν και πάλι και βγήκαν στην επιφάνεια. Παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει πριν δέκα περίπου χρόνια, η κατάσταση χειροτέρευσε μία και οι κανόνες του μονοπωλίου  στην ιδιωτική υγεία το ευνοούν.  Τι έγινε για να μην ανακυκλωθούν; εφαρμόστηκαν στα ιατρικά πρωτόκολλα, έγιναν νέες επενδύσεις σε κλίνες;  Τα προβλήματα ενισχύθηκαν από τις ιδιωτικές κλινικές. Τα συγχωροχάρτια μοιράζονται από την κυβέρνηση. Οι ασφαλιστικές βρέθηκαν  απολογούνται στην θέση άλλων.

Ανακυκλώσεις μηχανισμών

Τα ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν, χωρίς να φοβούνται ότι θα εντοπιστούν, αφού δεν δουλεύει ο μηχανισμός ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Οι πολιτικοί ανακυκλώνουν τα λόγια τους.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά μόνο αυτά αρκούν ώστε η ασφαλιστική αγορά να έχει το 2025 πολλά προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει μόνο της. Τα συγχωροχάρτια δεν δίνουν λύση, κρύβουν το πρόβλημα. Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να ασκήσει με νέους τρόπους πιέσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Με 200% ζημιές στην υγεία, η ασφαλιστική αγορά που πάει;

Η μεγαλύτερη νίκη της ασφαλιστικής αγοράς είναι, να μπορέσει να συγκεντρώσει όλη της δύναμη για να μείνει ΕΚΕΙ που είναι και να κάνει ΕΔΩ αυτό που πρέπει να κάνει

Ξένοιαστο καλοκαίρι με δωρεάν τεχνικό έλεγχο από τη SUZUKI

Με το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου Drive ‘N Smile Summer Edition όλοι οι κάτοχοι SUZUKI προετοιμάζουν το όχημά τους για καλοκαιρινές μετακινήσεις

Εμπορική απαξίωση ενός οχήματος: Μια σημαντική λεπτομέρεια που αγνοούν πολλοί στη σημερινή αγορά μεταχειρισμένων

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αξία του οχήματος - Τι πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πωλητές και ποια σωστή πρακτική να εφαρμόσουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ