back to top
13.8 C
Athens
Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Η 16χρονη app designer από τη Λάρισα και η εφαρμογή-χάρτης απινιδωτών

Μια πολύτιμη εφαρμογή, που μπορεί να σώσει ζωές, ανέπτυξε μια 16χρονη μαθήτρια από τη Λάρισα. Ο λόγος για την Αναστασία Κοσμέτου, κόρη διασώστριας του ΕΚΑΒ και πυροσβέστη, ανέπτυξε το app «Easy to help», το οποίο όχι μόνο δίνει πληροφορίες για πρώτες βοήθειες, αλλά δείχνει και τα σημεία σε μεγάλες πόλεις όπου βρίσκονται απινιδωτές.

Ειδικότερα, η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη μόνο σε κινητά με λειτουργικό android και διατίθεται δωρεάν, περιέχει πληροφορίες για την παροχή πρώτων βοηθειών αντιμετώπισης περιστατικών όπως η λιποθυμία, η καρδιακή ανακοπή, τα εγκαύματα, οι αιμορραγίες, ο πνιγμός από ξένο σώμα, τα κατάγματα, τα τσιμπήματα εντόμων και η επιληψία.

- Advertisement -

Όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία, η 16χρονη app designer εργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο πάνω στην εφαρμογή, η οποία προβάλει και τα σημεία στην πόλη της Λάρισας και άλλες μεγάλες πόλεις, τα οποία βρίσκονται κοντά στο χρήση και στα οποία υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, ενώ θυμίζει πως απαιτείται η κλήση στο 166.

«Επέλεξα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που θα περιλαμβάνει τα σημεία που βρίσκονται οι απινιδωτές σε μια πόλη προκειμένου να γίνονται τα σημεία γνωστά σε όσους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των 29 απινιδωτών από τον Δήμο Λαρισαίων, θα τους προσθέσω και αυτούς στην εφαρμογή μου. Όλα τα σημεία που περιέλαβα είναι ελεγμένα από το ΕΚΑΒ, ότι πραγματικά βρίσκεται στο σημείο απινιδωτής», δηλώνει η Αναστασία Κοσμέτου στην εφημερίδα.

- Advertisement -

Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή είναι, εκτός από τη Λάρισα, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, ενώ έχει εντάξει και τις περιοχές της Κρήτης. Ωστόσοπρος το παρόν στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν μόλις 7 σημεία με απινιδωτές (το σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία, το Δικαστικό Μέγαρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλκαζάρ, Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγιάς).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένα app εκτιμά δυνητικούς κινδύνους με βάση στοιχεία από φυσικές καταστροφές

Εφαρμογή που χρησιμοποιεί ανοιχτά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη εκτιμά δυνητικούς κινδύνους με βάση στοιχεία από φυσικές καταστροφές.

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

Οχυρωνόμαστε ενάντια στις εποχικές αλλεργίες

  Πολλοί άνθρωποι έχουν την προδιάθεση να αναπτύξουν, έστω και μία φορά στη ζωή τους, κάποια αλλεργική αντίδραση. Συνήθως, υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, στις περισσότερες όμως...

Κ. Μακέδος: Iσχυρή δέσμευση η επένδυση στην ασφάλεια και στην υποστήριξη των μελών του ΤΜΕΔΕ

Σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες 1η Απριλίου 2025 οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις, που προσφέρει το Ταμείο Μηχανικών

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ερώτηση σφήνα: Πώς περιμένουν να αυξήσουν τα μερίδια τους οι ασφαλιστικές;

Η απάντηση στην ερώτηση σφήνα του Ανασφάλιστου για πως περιμένουν να αναπτυχθούν οι ασφαλιστικές  δεν μπορεί να είναι μόνο μία, είναι πολλές

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

«Να ξαναγίνουμε ο εθνικός πρωταθλητής στην Ιδιωτική Ασφάλιση» το μήνυμα που Δ. Μαζαράκη από το βήμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου

«Δημιουργώντας… αστέρια»! Αυτό τον τίτλο επέλεξε φέτος η Επιθεώρηση του κ. Χρήστου Χρυσολόγου, δεδομένης της σταθερής δυναμικής της

H EUROINS Ελλάδος μέγας χορηγός του «13ΟY KALLITHEA RUN»

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Ασφαλιστική Εταιρεία Euroins Ελλάδος στηρίζει έναν θεσμό που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Καλλιθέας

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.