back to top
29.5 C
Athens
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

Γαλλικό… άρωμα στα Lloyd’s σε Λονδίνο και Βρυξέλλες!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια σημαντική προσθήκη στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου Lloyd’s, με τον διορισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας Christian Noyer ως μη εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ τόσο των Lloyd’s όσο και της νέας θυγατρικής με έδρα τις Βρυξέλλες Lloyd’s Brussels.

- Advertisement -

O κ. Noyer είναι επίτιμος διοικητής της Banque de France από το 2015, ύστερα από 10ετή θητεία στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας. Είναι επίσης μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου της Γαλλίας, καθώς και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για θέματα σχετικά με το Brexit.

Κατά την 40ετή σταδιοδρομία του, ο Noyer κατείχε πλειάδα υψηλόβαθμων θέσεων, όπως την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη σύσταση του θεσμού το 1998 (με πρώτο πρόεδρο τον Ολλανδό Wim Duisenberg) και την προεδρία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS την περίοδο 2010-2015.

- Advertisement -

«Συγχαίρουμε τον Christian για τον διορισμό του και προσβλέπουμε στην ανεκτίμητη συνεισφορά του», ανέφερε η Lloyd’s στο ανακοινωθέν της.

Η νέα άφιξη στην νεοσύστατη θυγατρική των Βρυξελλών έρχεται καθώς η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνο εξακολουθεί να αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο για την έδρα των δραστηριοτήτων της στην ΕΕ μετά το Brexit, μετά την παραίτηση του γενικού εμπορικού διευθυντή (και νυν CEO της Lloyd’s Brussels) Vincent Vandendael, που θα αναλάβει επικεφαλής της Everest Insurance στις αρχές του 2019.

H ίδρυση της  Lloyd’s Brussels SE σημαίνει ότι η Lloyd’s μπορεί να αναλαμβάνει κινδύνους στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ανεξάρτητα από τους όρους της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το επόμενο έτος. Η Lloyd’s Brussels, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου, είναι μια ξεχωριστά κεφαλαιοποιημένη και εποπτευόμενη ασφαλιστική εταιρεία που θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει κινδύνους στην ΕΕ αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2019. Προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της Lloyd’s Brussels, η μητρική Lloyd’s έχει ζητήσει άδεια από την εποπτική αρχή της Μ. Βρετανίας Prudential Regulation Authority (PRA), να εγκρίνει σχέδια για δάνειο ύψους 110 εκατ. στερλινών στην Lloyd’s Brussels εντός του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Γ. Στουρνάρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν η κρίση επιμείνει» – Αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου

Οι αποφάσεις, τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ, απαιτούν λεπτές ισορροπίες, ιδίως σε περιβάλλον εξωγενών σοκ

Η τρέχουσα κρίση δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες

Ο (γεω)πολιτικός μετασχηματισμός έχει εισέλθει σε ιστορικό σημείο καμπής, μαζί με την αναδιάταξη στη διεθνή οικονομική σκακιέρα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Insurance Europe: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της προληπτικής εποπτείας των ασφαλιστών στην Ευρώπη

Η ειδική εκδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά

HDI Global: «Πράσινο» από τους Lloyd’s για νέο συνδικάτο

Το συνδικάτο θα συσταθεί και θα διοικείται σε συνεργασία με την PoloWorks, η οποία διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και εμπειρία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η δημογραφική αλλαγή φέρνει το financial planning στο επίκεντρο

Η ανάγκη αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του 2nd Financial Planning Forum, που διοργανώνεται στις 20 Οκτωβρίου 2026 στο Μουσείο Μπενάκη

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Έκθεση Mastercard: 1 στους 10 καταναλωτές θα χρησιμοποιεί συστηματικά AI agents για αγορές και πληρωμές έως το 2030

Νεότεροι καταναλωτές δείχνουν ήδη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις προτάσεις της ΤΝ σε σχέση με εκείνες φίλων ή γονιών

Το Μαγικό Σύνθημα: Σταματώ – Σκέφτομαι – Ρωτώ!

Συμβουλές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τον Ν. Γεωργόπουλο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο

«Η κυβέρνηση ξέχασε ξανά τους νοσηλευτές» – Σκληρή ανακοίνωση στη ΔΕΘ 2026

Για πολιτική επιλογή και όχι απλώς παράλειψη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ Γεώργιος Τσόλας