back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη 7 Μαΐου 2026

Γαλλικό… άρωμα στα Lloyd’s σε Λονδίνο και Βρυξέλλες!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια σημαντική προσθήκη στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου Lloyd’s, με τον διορισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας Christian Noyer ως μη εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ τόσο των Lloyd’s όσο και της νέας θυγατρικής με έδρα τις Βρυξέλλες Lloyd’s Brussels.

- Advertisement -

O κ. Noyer είναι επίτιμος διοικητής της Banque de France από το 2015, ύστερα από 10ετή θητεία στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας. Είναι επίσης μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου της Γαλλίας, καθώς και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για θέματα σχετικά με το Brexit.

Κατά την 40ετή σταδιοδρομία του, ο Noyer κατείχε πλειάδα υψηλόβαθμων θέσεων, όπως την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη σύσταση του θεσμού το 1998 (με πρώτο πρόεδρο τον Ολλανδό Wim Duisenberg) και την προεδρία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS την περίοδο 2010-2015.

- Advertisement -

«Συγχαίρουμε τον Christian για τον διορισμό του και προσβλέπουμε στην ανεκτίμητη συνεισφορά του», ανέφερε η Lloyd’s στο ανακοινωθέν της.

Η νέα άφιξη στην νεοσύστατη θυγατρική των Βρυξελλών έρχεται καθώς η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνο εξακολουθεί να αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο για την έδρα των δραστηριοτήτων της στην ΕΕ μετά το Brexit, μετά την παραίτηση του γενικού εμπορικού διευθυντή (και νυν CEO της Lloyd’s Brussels) Vincent Vandendael, που θα αναλάβει επικεφαλής της Everest Insurance στις αρχές του 2019.

H ίδρυση της  Lloyd’s Brussels SE σημαίνει ότι η Lloyd’s μπορεί να αναλαμβάνει κινδύνους στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ανεξάρτητα από τους όρους της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το επόμενο έτος. Η Lloyd’s Brussels, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου, είναι μια ξεχωριστά κεφαλαιοποιημένη και εποπτευόμενη ασφαλιστική εταιρεία που θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει κινδύνους στην ΕΕ αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2019. Προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της Lloyd’s Brussels, η μητρική Lloyd’s έχει ζητήσει άδεια από την εποπτική αρχή της Μ. Βρετανίας Prudential Regulation Authority (PRA), να εγκρίνει σχέδια για δάνειο ύψους 110 εκατ. στερλινών στην Lloyd’s Brussels εντός του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Γ. Στουρνάρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν η κρίση επιμείνει» – Αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου

Οι αποφάσεις, τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ, απαιτούν λεπτές ισορροπίες, ιδίως σε περιβάλλον εξωγενών σοκ

Η τρέχουσα κρίση δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες

Ο (γεω)πολιτικός μετασχηματισμός έχει εισέλθει σε ιστορικό σημείο καμπής, μαζί με την αναδιάταξη στη διεθνή οικονομική σκακιέρα

Στο ίδιο ποσοστό οι ευρωπαϊκές απατηλές συναλλαγές, αυξημένη η αξία τους – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Καλές οι επιδόσεις της χώρας μας στις ασφαλείς συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΚΤ και ΕΑΤ για το 2024

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Καμπανάκι από τραπεζίτες και υπουργούς Οικονομικών για το private credit

Τράπεζες, ασφαλιστικές, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και private equity είναι εκτεθειμένες σε μια σειρά αυξανόμενων κινδύνων, σύμφωνα με το FSB

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευστάθιος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου: «Ένας θεσμός που στην πράξη εγγυάται την αξιοπιστία της ασφάλισης»

Στην επέτειο των 50 χρόνων ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από ένα συνέδριο (12/5) που φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, αγορά και επιστημονική κοινότητα

Eurobank: Υπεγράφη η οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Αμετάβλητη η ασφαλιστική αγορά, τι αλλάζει με τις ΕΠΥ

Kαταγράφηκε 4% αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των ασφαλίσεων με συμμετοχή στα κέρδη και 16% μείωση των λοιπών ασφαλίσεων ζωής

«Φρένο» στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM

Σε ποιους παράγοντες αποδίδει τη σημαντική μείωση η Τράπεζα της Ελλάδος