back to top
25.1 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των ασφαλιστών»

Στην πρώτη γραμμή των σημαντικών μαχών που δίνει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δηλώνει ότι βρίσκεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ξεκαθαρίζοντας ότι με τον ίδιο ζήλο θα στηρίξει και οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση λάβουν τα σωματεία του κλάδου:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, από την πρώτη στιγμή, στήριξε τους επαγγελματίες του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και τα σωματεία που τους εκπροσωπούν, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από τις αποφάσεις τριών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες, μέσω μεταβολών που συνδέονται με το δικαίωμα συμβολαίου, τροποποίησαν και μείωσαν παράνομα και καταχρηστικά τις αμοιβές που καταβάλλονται για ήδη διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια.

- Advertisement -

Σε πρώτη φάση, το Ε.Ε.Α. οργάνωσε δημόσια εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της σοβαρότητας του θέματος, στηρίζοντας το σύνολο της εκπροσώπησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Παράλληλα, προχώρησε στην εκπόνηση σχετικής γνωμοδοτικής μελέτης και υποστήριξε, μέσα από ανοιχτή διαδικασία, την καταγραφή της βούλησης των επαγγελματιών σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης του κλάδου.

Το Επιμελητήριο στήριξε τόσο την επιθυμία για συνέχιση των νομικών διεκδικήσεων, αναλαμβάνοντας το 100% του όποιου κόστους απαιτείται, όσο και την ανάπτυξη διαλόγου με τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Επιπλέον, σε συνεργασία με τα Σωματεία της διαμεσολάβησης, εκπόνησε και παρέδωσε τα αναγκαία νομικά κείμενα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ενιαία έκφραση νομικής αντίρρησης απέναντι στον τρόπο υπολογισμού των καταβαλλόμενων προμηθειών.

- Advertisement -

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, το Ε.Ε.Α. υποστήριξε με την παρουσία του τόσο το αίτημα για επανεξέταση από την εταιρεία της απόφασης της όσο και την προοπτική εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, επικροτώντας κάθε πρωτοβουλία ώστε το δικαίωμα συμβολαίου να πάψει να λειτουργεί ως μηχανισμός τροποποίησης των προμηθειών σε ήδη διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια.

Με τον ίδιο ζήλο και με όποιον τρόπο επιλέξουν τα Σωματεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα στηρίξει τις αποφάσεις για τον κλάδο. Είτε αυτές κινούνται προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του θέματος, μέσα από σωστά διαμορφωμένη δομή συμβάσεων, είτε περιλαμβάνουν οποιαδήποτε κίνηση νομικής διεκδίκησης, είτε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το Ε.Ε.Α. θα σταθεί αρωγός στη βούληση των επαγγελματιών και των θεσμικών τους εκπροσώπων.

Όπως έχει αποδειχθεί σε όλες τις σημαντικές μάχες του κλάδου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Σέβεται πλήρως το πλαίσιο που θέτουν τα Σωματεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και ταυτόχρονα συμβάλλει, με κάθε δυνατό τρόπο, στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας, προς όφελος των επαγγελματιών, των συμφερόντων τους, αλλά και της υγιούς ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς συνολικά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.  &  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

ΣΕΣΑΕ: Με υψηλό ενδιαφέρον και συμμετοχή η εκδήλωση για τις μικροεκφράσεις προσώπου

H ομιλία της Ρ. Οικονόμου είχε στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη παρατηρητικότητας και επικοινωνιακής ακρίβειας

Οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που εντάσσονται στη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Δημοσιεύτηκε η σχετική τροποποιητική απόφαση του ΥΠΕΘΟ, μετά την κινητοποίηση του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Η Atradius στο πλευρό των εθελοντών δασοπροστασίας στις Αφίδνες

Μέσα από παρουσιάσεις και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε βασικές διαδικασίες πρόληψης, αντιμετώπισης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Προστασία των πολιτών άνω των 60 ετών

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ηλικιακή ομάδα που καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών στη χώρα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Θεμιστοκλέους: Κάτω από 4 ώρες ο χρόνος στα Επείγοντα – Καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από ποτέ

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Η Atradius στο πλευρό των εθελοντών δασοπροστασίας στις Αφίδνες

Μέσα από παρουσιάσεις και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε βασικές διαδικασίες πρόληψης, αντιμετώπισης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Προστασία των πολιτών άνω των 60 ετών

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ηλικιακή ομάδα που καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών στη χώρα