back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025

Ευέλικτες μορφές εργασίας: ‘Eνα trend που ήρθε για να μείνει…

Για τη σχέση work-life-balance και ευέλικτων μορφών εργασίας, μίλησε ο  Χρήστος Μισαηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της  IWG (International Workplace Group), στο Fortune Greece CEO Initiative 2021.

Θέμα του πάνελ ήταν «Ανασχεδιάζοντας τον χώρο Εργασίας», με τοποθετήσεις να ακολουθούν γύρω από την εργασιακή κουλτούρα, την συμπερίληψη στον χώρο εργασίας και τις ευέλικτες μορφές εργασίας στην μετά την πανδημία εποχή.

- Advertisement -

Οι εταιρείες πρέπει όχι μόνο να βρουν ταλέντα αλλα και να τα διατηρήσουν τόνισε ο κ. Μισαηλίδης και αναφέρθηκε σε μελέτη της IWG σε 120 χώρες που δείχνει ότι σήμερα το value chain επιλογής εργοδοτη και εργασίας έχει αλλάξει.

Το 80% των υπαλλήλων προτιμά να επιλέξει βάσει των ευέλικτων τρόπων εργασίας που προσφέρονται παρά να κάνει την επιλογή του βάσει του brand της εταιρείας ή του μισθού.

- Advertisement -

Ο κος Μισαηλίδης τόνισε ότι η υπόεκμετάλλευση των γραφειακών χώρων των εταιριών προϋπήρχε και προ πανδημίας ,καθώς σε σχετικές έρευνες το συμπέρασμα ήταν ότι στην πραγματικότητα ένα 30% των χώρων αυτών παρέμενε κενό για 2 ημέρες την εβδομάδα.  Συνέχισε λέγοντας ότι η εργασία από την άλλη δεν μπορεί να είναι απόλυτα εξ αποστάσεως και ότι ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τάση. Είναι δεδομένο, όπως είπε, ότι μια εταιρεία πρέπει να έχει δικά της γραφεία, όπου οι άνθρωποι της θα συνδέονται και ήδη μεγάλες πολυεθνικές – και στη χώρα μας – επιλέγουν μικρότερα γραφεία και προχωρούν σε χρήση περιφερειακών γραφείων πιο κοντά στον χώρο διαμονής των υπαλλήλων, μειώνοντας τις μετακινήσεις και βελτιώνοντας τη σχέση εργασίας και προσωπικής ζωής για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το τί βλέπει να αλλάζει μέσα από τις νέες τάσεις μορφών εργασίας, ο κ. Μισαηλίδης απάντησε πως σίγουρο είναι ότι θα αλλάξουν τα μοντέλα που κρίνεται η αποδοτικότητα των εργαζομένων. Κάποτε η παρουσία ενός υπαλλήλου στον εργασιακό χώρο ήταν αρκετή ως ενδειξη αποδοτικότητας. Πλέον, με τις ευέλικτες μορφές εργασίας όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν τα νέα κριτήρια αξιολόγησης κάθε εργαζομένου που θα τα δούμε να υλοποιούνται το 2022.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ρόλος του HR αλλάζει: Από το «παράρτημα» στη στρατηγική κορυφή

Τα νέα δεδομένα που αποτυπώνονται σε παγκόσμια έρευνα της IWG επιβεβαιώνουν αυτό που εδώ και χρόνια ωριμάζει στο εσωτερικό των επιχειρήσεων

Πώς η υβριδική εργασία υποστηρίζει ένα πιο πράσινο μέλλον

Πρόσφατη έρευνα της IWG αναδεικνύει ότι τόσο οι ηγέτες επιχειρήσεων όσο και οι εργαζόμενοι είναι ευθυγραμμισμένοι για την προστασία του πλανήτη

Το μέλλον της εργασίας: «Μικτό Μοντέλο» με συναπόφαση εργοδότη – εργαζόμενου

Νέα Έρευνα από την Focus Bari | YouGov σε συνεργασία με την Edenred και τον ΣΔΑΔΕ 

Κ. Χατζηδάκης: 3 πρωτοβουλίες για τη μετάβαση της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή

Οι ρυθμίσεις για την τηλεργασία, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στα πλαίσια ενός νέου μοντέλου κατάρτισης των εργαζομένων είναι οι τρεις βασικότερες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα Metron Analysis για το ΕEA: Απαισιοδοξία επικρατεί στις νεότερες ηλικίες για την πορεία της χώρας

Τα ευρήματα προβληματίζουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου

Διευκρινίσεις σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο D&O των ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν λόγο για τυπική διαδικασία, που είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν

10th Business Forum Greece-Sweden | Crosscurrents: Policy, Power, Innovation

Tο 10ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας επισφράγισε για άλλη μια χρονιά τη μακρόχρονη σύμπραξη των δύο χωρών, αναδεικνύοντας νέες ευκαιρίες

Ασπίς Πρόνοια: Kαταδίκη δύο στελεχών επενδύσεων, αθώωση των υπολοίπων

Ποινή κάθειρξης 12 και 7 ετών, για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος - Αθώα τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα Metron Analysis για το ΕEA: Απαισιοδοξία επικρατεί στις νεότερες ηλικίες για την πορεία της χώρας

Τα ευρήματα προβληματίζουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου

ΦΡΟΝΤΙΖΩ: Δωρεάν φροντίδα για ηλικιωμένους με χρόνια νοσήματα στα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διά ζώσης συνεδρίες αλλά και εξ αποστάσεως φροντίδα

Ημερίδα για την ELD συνδιοργανώνουν στις 17/11 οι ασφαλιστικές ενώσεις Ελλάδας και Ιταλίας

Δείτε το πρόγραμμα της διαδικτυακής εκδήλωσης και κάντε την εγγραφή σας

Ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιούς Μακροζωίας: Επιστήμη, πρόληψη και ευεξία για ένα βιώσιμο μέλλον

Σκοπός του νέου φορέα, η παραγωγή γνώσης, η διαμόρφωση νέων προτύπων πρόληψης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Ρεκόρ σημείωσαν τα αποτελέσματα 3μήνου-9μήνου της Allianz – Βίντεο

Πλέον η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον €17 δισ. για το σύνολο του έτους