back to top
16.4 C
Athens
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026

EY: Advisory Partner στο πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως Advisory Partner στο πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και start-ups, στην ελληνική κεφαλαιαγορά, για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Το πρόγραμμα Roots διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

- Advertisement -

Ο ρόλος του Advisory Partner είναι κρίσιμος για την υλοποίηση και την επιτυχία του προγράμματος, καθώς εξασφαλίζει στις εταιρείες που συμμετέχουν, την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου χρηματοπιστωτικού μέσου για την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων. Οι Advisory Partners, θέτουν έμπειρα στελέχη τους στη διάθεση των εταιρειών, ως Mentors και ως Investment Advisors, με σκοπό τη υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα θα υποστηρίζεται από έναν Mentor, ο οποίος θα τη βοηθήσει να τελειοποιήσει την επιχειρηματική της στρατηγική, καθώς και από έναν Investment Advisor, που θα συμβάλλει στον σχεδιασμό της βέλτιστης χρηματοοικονομικής δομής, αλλά και της επενδυτικής της πρότασης, για την άντληση κεφαλαίων μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Τα στελέχη, πέραν του συμβουλευτικού τους ρόλου, προάγουν, επίσης, την καινοτομία και τις συνέργειες, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

- Advertisement -

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΕΥ στο πρόγραμμα Roots, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε:

«Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – ανάμεσά τους και πολλές ελπιδοφόρες start-ups – καλούνται να πρωταγωνιστήσουν στη δημιουργική επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Στην ΕΥ, δουλεύουμε καθημερινά με τις επιχειρήσεις αυτές, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές τους να αναπτυχθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν αξία, μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, στηρίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως Advisory Partners, βοηθώντας αξιόλογες ελληνικές ΜμΕ και start-ups να μετουσιώσουν το όραμά τους σε αξία, για τις ίδιες, την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

Η συμμετοχή της ΕΥ στο πρόγραμμα Roots, εντάσσεται στη διαρκή δέσμευσή της για τη στήριξη των ελληνικών ΜμΕ. Πέραν της καθημερινής της συνεργασίας με ένα μεγάλο αριθμό ΜμΕ, η ΕΥ Ελλάδος, έχει εκπονήσει, επίσης, μία σειρά από εξειδικευμένες μελέτες και έρευνες για τις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ΜμΕ, και έχει υποβάλλει προτάσεις για την ανάπτυξή τους.

Μεταξύ αυτών, το 2017, η ΕΥ Ελλάδος παρουσίασε τη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με τίτλο: «Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Συμβολή στην οικονομία, εξελίξεις και προκλήσεις», ενώ το 2019, ολοκλήρωσε για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), τη μελέτη: «Ελληνικές εξαγωγές & νέο μοντέλο ανάπτυξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκδήλωση ενδυνάμωσης της νέας γενιάς από το Leadership Forum και την ΕΑΣΕ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Α. Τρύφων, ΕΑΣΕ και Designia Insurance Broker, και ο Α. Σαρακάκης, του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων

FTSE Russel: Το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις Αναπτυγμένες Αγορές

Η εξέλιξη εκτιμάται μεταξύ άλλων ότι θα προσελκύσει σημαντικά θεσμικά κεφάλαια και θα αυξήσει τη ρευστότητα

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Όταν ο κίνδυνος χτυπά την επιχείρηση, η ασφάλιση πρέπει να είναι ήδη εκεί

Σε αυτή την ανάγκη απαντά η ΟΡΙΖΩΝ με το πρόγραμμα Business Tailor, ένα ευέλικτο πλαίσιο ασφαλιστικής προστασίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

Πώς η NN Hellas μετασχηματίζεται σε digital‑first οργανισμό

Η CIO της NN Hellas εξηγεί πώς το cloud, τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, εξυπηρετούνται οι πελάτες και λειτουργούν οι ομάδες.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

O ΠΣΑΣ για τον «Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων(Α.Ε.Λ.Α.)»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), εκπροσωπώντας θεσμικά το σώμα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη χώρα

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

CrediaBank: Ενέκρινε η Γ.Γ. Εμπορίου τη συγχώνευση με απορρόφηση της Europe Holdings

Την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Το ελληνικό «φιλότιμο» ως θεμέλιο της σύγχρονης ηγεσίας

Υπάρχουν λέξεις που δύσκολα μεταφράζονται, όχι επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες έννοιες σε άλλες γλώσσες, αλλά επειδή συμπυκνώνουν έναν ολόκληρο