back to top
33.7 C
Athens
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

EY: Advisory Partner στο πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως Advisory Partner στο πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και start-ups, στην ελληνική κεφαλαιαγορά, για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Το πρόγραμμα Roots διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

- Advertisement -

Ο ρόλος του Advisory Partner είναι κρίσιμος για την υλοποίηση και την επιτυχία του προγράμματος, καθώς εξασφαλίζει στις εταιρείες που συμμετέχουν, την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου χρηματοπιστωτικού μέσου για την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων. Οι Advisory Partners, θέτουν έμπειρα στελέχη τους στη διάθεση των εταιρειών, ως Mentors και ως Investment Advisors, με σκοπό τη υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα θα υποστηρίζεται από έναν Mentor, ο οποίος θα τη βοηθήσει να τελειοποιήσει την επιχειρηματική της στρατηγική, καθώς και από έναν Investment Advisor, που θα συμβάλλει στον σχεδιασμό της βέλτιστης χρηματοοικονομικής δομής, αλλά και της επενδυτικής της πρότασης, για την άντληση κεφαλαίων μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Τα στελέχη, πέραν του συμβουλευτικού τους ρόλου, προάγουν, επίσης, την καινοτομία και τις συνέργειες, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

- Advertisement -

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΕΥ στο πρόγραμμα Roots, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε:

«Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – ανάμεσά τους και πολλές ελπιδοφόρες start-ups – καλούνται να πρωταγωνιστήσουν στη δημιουργική επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Στην ΕΥ, δουλεύουμε καθημερινά με τις επιχειρήσεις αυτές, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές τους να αναπτυχθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν αξία, μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, στηρίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως Advisory Partners, βοηθώντας αξιόλογες ελληνικές ΜμΕ και start-ups να μετουσιώσουν το όραμά τους σε αξία, για τις ίδιες, την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

Η συμμετοχή της ΕΥ στο πρόγραμμα Roots, εντάσσεται στη διαρκή δέσμευσή της για τη στήριξη των ελληνικών ΜμΕ. Πέραν της καθημερινής της συνεργασίας με ένα μεγάλο αριθμό ΜμΕ, η ΕΥ Ελλάδος, έχει εκπονήσει, επίσης, μία σειρά από εξειδικευμένες μελέτες και έρευνες για τις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ΜμΕ, και έχει υποβάλλει προτάσεις για την ανάπτυξή τους.

Μεταξύ αυτών, το 2017, η ΕΥ Ελλάδος παρουσίασε τη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με τίτλο: «Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Συμβολή στην οικονομία, εξελίξεις και προκλήσεις», ενώ το 2019, ολοκλήρωσε για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), τη μελέτη: «Ελληνικές εξαγωγές & νέο μοντέλο ανάπτυξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σπάει σε δυο οργανισμούς η EY

Σε δυο διαφορετικές οντότητες - οργανισμούς διαχωρίζεται ο κολοσσός EY, με το καθένα ξεχωριστά να περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ειδικοτητών.

Εντείνονται οι προσδοκίες της κοινωνίας για δράση των επιχειρήσεων σε θέματα ESG

Το 84% των ανώτατων στελεχών που συμμετείχαν σε παγκόσμια έρευνα της EY, αναφέρουν ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν σήμερα μεγαλύτερες προσδοκίες από τις επιχειρήσεις, ωστόσο το 43% εκτιμούν ότι τα διοικητικά συμβούλια δε δεσμεύονται επαρκώς να ενσωματώσουν κριτήρια ESG.

Πρεμιέρα για το εταιρικό ομόλογο της ΕlvalHalcor

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες μέλη της Διοίκησης και στελέχη της εταιρείας ΕlvalHalcor, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του πρώτου εταιρικού της ομολόγου.

ΕΥ: Αυτές είναι προτεραιότητες των διοικήσεων σήμερα, ιδιαίτερα αναφορά στη κυβερνοασφάλεια

Η πρόσφατη έρευνα του ΕΥ Center for Board Matters, Board Agenda 2021, κατέγραψε τις απόψεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική (EMEIA) και αναδεικνύει τις προτεραιότητες, αλλά και τους στρατηγικούς κινδύνους και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γιατί οι τράπεζες «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστικό κλάδο

Έμπειρος τραπεζίτης, σχολιάζοντας την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζει με νόημα ότι «μετά από μια περίοδο δεκαπέντε

Στα 3,25 δισ. ευρώ η ασφαλιστική παραγωγή του κλάδου ζωής και υγείας

Στα 3,248 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών από τα προγράμματα ζωής και υγείας το 2024

Βαρόμετρο Πρακτικών Πληρωμών, Atradius Hellas: Το 55% των τιμολογίων εξοφλούνται εκπρόθεσμα

Μόλις τέσσερα στα δέκα τιμολόγια πληρώνονται εμπρόθεσμα στην Ελλάδα, με την εμπορική πίστωση να αποτελεί την κυρίαρχη μορφή χρηματοδότησης

Ορόσημο για την Hellas Direct: Στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρ. Κύπρου, με €20 εκατ. ομόλογο Tier 2

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct (HD Insurance PLC) ανακοινώνει την επιτυχή έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση ομολόγου Tier 2 ύψους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Κοκολάκης, InTTrust: Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο

Ομιλία - Παρουσίαση κατά τη διάρκεια του 18th Insurance Conference #inco25 έκανε ο κ. Μάνος Κοκολάκης MSc, Customer Success Manager - InTTrust.

Ηλίας Γεωργουλέας: Δώστε προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία

Στόχος μας είναι ικανοποιημένοι πελάτες, ενθουσιασμένοι συνεργάτες, αυξημένες πωλήσεις προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Ο κρίσιμος ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων

Ο κ. Βαγγέλης Καζάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Allianz Trade, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference στον ρόλο της ασφάλισης πιστώσεων

Κωνσταντίνος Καλογεράκης: Το τελευταίo trend είναι το agentic ΑΙ και το claimsautomation

"From Manual to Modern: Transforming Insurance with Cloud and AI" ήταν ο τίτλος της ομιλίας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference