back to top
23.4 C
Athens
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025

Εξειδίκευση και tailor-made προϊόντα το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς

H καχεξία των παραδοσιακών κλάδων ζωής και γενικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής ύφεσης οδηγεί τις ασφαλιστικές σε αλλαγές πλεύσεων και κατευθύνσεων. Νέοι κλάδοι όπως η cyber insurance, η micro insurance, η peer to peer insurance (συγχώρεσε τα αγγλικά, αναγνώστη μου, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη άλλες δόκιμες ελληνικές λέξεις για να περιγράψουν επακριβώς) βγαίνουν στο προσκήνιο σε Αμερική και Ευρώπη. Δεν θα αργήσει ο καιρός που μια ομάδα ποδοσφαιρόφιλων τζογαδόρων θα δημιουργήσει τη δική της μικρο-ασφαλιστική κοινότητα.

Στην Ελλάδα, η μεγάλη στροφή γίνεται με την εξάπλωση του κλάδου Υγείας. Μαθαίνουμε ότι η ζήτηση και στην περιφέρεια για προϊόντα υγείας είναι τεράστια. Οι άνθρωποι βλέπουν την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις. Επίσης υπάρχει μεγάλη στροφή προς τις ασφαλίσεις κλάδων της ελληνικής οικονομίας που ακόμη κρατάνε, όπως ο τουρισμός (κάνει θραύση η αστική ευθύνη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ενόψει και της θερινής περιόδου) και η ναυτιλία (επιβατηγός και εμπορική).

- Advertisement -

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι το μέλλον δεν βρίσκεται μόνο στην κάλυψη τεράστιων κοινωνικών ομάδων, αλλά και στην εξειδίκευση ανά κατηγορία. Πώς μπορεί μια εταιρεία να καλύψει τις ανάγκες ενός ετερογενούς πληθυσμού μιας μεγαλούπολης όπως η Αθήνα; Απλώς βγάζοντας απλά προϊόντα για όλους και εξειδικευμένα προϊόντα ανά κατηγορία. Στα προϊόντα για όλους μπορεί να βοηθήσει και ο τραπεζικός κλάδος. Στα εξειδικευμένα προϊόντα θα είναι κυρίως η διαμεσολάβηση και το agency. Έτσι θα λυθεί κατά κάποιον τρόπο και η κόντρα μεταξύ τραπεζών και διαμεσολαβούντων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ν. Σπυράτος, ERGO: Η ασφαλιστική διείσδυση στις ΜμΕ είναι εξαιρετικά χαμηλή

Στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή, στην οποία η χρήση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής,

Ν. Γεωργόπουλος: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και o ρόλος του διοικητικού συμβουλίου

Στον ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο, η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο (cyber resilience) έχει αναδειχθεί σε κρίσιμο ζήτημα για τα διοικητικά συμβούλια.

Cyber ​​Insurance: Γιατί αξίζει να έχουμε την αίσθηση ευθύνης

Ο Tom De Laet, Incident Response Team Lead EMEA της Check Point Software, αναλύει την κατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς στον κυβερνοχώρο

N. Σπυράτος: Ως κλάδος, έχουμε το know-how και την ειδίκευση να αναλάβουμε cyber κινδύνους

Το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας είναι, πλέον, ζωτικής σημασίας. Ζούμε σε μια εποχή που οι απειλές και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γιατί οι ασφαλιστές ζητούν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους;

Πολλά θέματα είναι μπερδεμένα κουβάρι και δεν λένε να ξεμπερδευτούν, κι ας γίνονται συζητήσεις...

Ποιοι μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην ασφαλιστική αγορά;

Πώς φταίει η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση, όταν ο δρόμος της ανάπτυξης δεν έχει οριοθετηθεί;

Τα τρία μέτωπα των ασφαλιστικών υγείας

Τα θέματα με τον Δείκτη Υγείας, τις αποζημιώσεις και τον καθορισμό των ασφαλίστρων βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο...

H «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» αναζητά έμπειρο στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης & Γενικών Ατυχημάτων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (Όμιλος Intracom) επιδιώκει να ενισχύσει την ομάδα της με ένα ακόμη έμπειρο και καταρτισμένο στέλεχος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Vivian Lab: Με νέα χρηματοδότηση, δημιουργεί τον πρώτο AI Coach για την εμμηνόπαυση και τη μακροζωία

Το Vivian Lab συγκέντρωσε €850.000 σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Eleven VC και τη συμμετοχή καταξιωμένων επενδυτών

THE NEW ERA OF LEADERSHIP: Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο της GAMA Hellas – Cyprus έρχεται ανανεωμένο

Σε συνεργασία με την ΕΣΑΠΕ, η εκδήλωση υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου σκέφτονται, ηγούνται και εμπνέουν τις ομάδες τους

Ασφάλεια αυτοκινήτου: 6 καλύψεις που μπορούν να σε γλιτώσουν από χιλιάδες ευρώ

Η Pricefox αναλύει πόσο θα κόστιζαν χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου διάφορες συχνές επισκευές

Ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Εθνική Ασφαλιστική

Ο Α. Αϊλαμάκης αναλαμβάνει Chief Strategy & Transformation Officer και ο Α. Δένδης Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»