back to top
15.6 C
Athens
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026

Εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica το Ερρίκος Ντυνάν

Νέος Όμιλος στον χώρο της Υγείας, με περισσότερους από 2.500 εργαζομένους και 1.380 κλίνες νοσηλείας, δημιουργείται με την εξαγορά των νοσοκομείων της Euromedica από το «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ημιθέα Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του «Ερρίκος Ντυνάν», για την εξαγορά έχει επιτευχθεί καταρχήν συμφωνία με τη Farallon που ελέγχει τη Euromedica, η οποία θα περιοριστεί πλέον στη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων της.

- Advertisement -

Βάσει της συμφωνίας, η διαδικασία εξαγοράς που είναι σε εξέλιξη προβλέπει την απόκτηση από το «Ερρίκος Ντυνάν» έξι Γενικών και Μαιευτικών Κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ενός Κέντρου Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και των συμμετοχών σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες προμηθειών, που ανήκουν σήμερα στη Euromedica.

Επισημαίνεται ότι η ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε και η Euromedica είχαν ξεκινήσει από πέρυσι διαβουλεύσεις για τη συγχώνευσή τους και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, στο οποίο το «Ερρίκος Ντυνάν» θα είχε πλειοψηφική μετοχική θέση. Με τη νέα καταρχήν συμφωνία, τα διαγνωστικά κέντρα αποσπώνται και παραμένουν στον έλεγχο της Euromedica, ενώ όλα τα νοσοκομεία της εξαγοράζονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ερρίκος Ντυνάν».

- Advertisement -

Η ανακοίνωση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ως εξής:

«Η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ανακοινώνει ότι ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Farallon για την εξαγορά του βασικού κορμού του Ομίλου EUROMEDICA, μετά την απόσχιση των Διαγνωστικών Κέντρων. Η εξαγορά αφορά 6 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, 1 Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες Προμηθειών, Πληροφορικής και Εκμετάλλευσης Ακινήτων.

Στόχος της εξαγοράς είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψηςμέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας.

Ο νέος αυτός όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία εξαγοράς είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων από το Νόμο εγκρίσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Ερρίκος Ντυνάν: Με τη χρυσή σφραγίδα του JCI και στην επόμενη τριετία

Ένα σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του νοσοκομείου να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Ερρίκος Ντυνάν: Δωρεά οργάνων χαρίζει ελπίδα σε πέντε ασθενείς

Μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» στήθηκε στο νοσοκομείο μετά τον θάνατο 61χρονης ασθενούς από την Εύβοια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι – Τι ζητά τώρα η ασφαλιστική αγορά

Την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις, ταχύτερη προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές και ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας ανέδειξε η Insurance Europe

Eurolife FFH: 4ος κύκλος εκπαίδευσης για στελέχη ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη Βόρεια Ελλάδα

Μια πρωτοβουλία που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την επαγγελματική ανάπτυξη των συνεργατών της εταιρείας

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), προκειμένου να επανεξεταστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ισόβιων ασφαλιστηρίων υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Καθημερινό περπάτημα – Ένας απλός τρόπος να κινούμαστε περισσότερο

Πέρα από τη φυσική μας κατάσταση, τονώνει την καρδιακή λειτουργία και ενισχύει την ευεξία μας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι – Τι ζητά τώρα η ασφαλιστική αγορά

Την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις, ταχύτερη προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές και ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας ανέδειξε η Insurance Europe

Μια ευέλικτη λύση ασφάλισης πιστώσεων από την Atradius

Μια ευέλικτη λύση ασφάλισης πιστώσεων, η οποία επεκτείνει την υφιστάμενη κάλυψη, παρέχοντας ένα συμπληρωματικό πιστωτικό όριο («top-up»), λανσάρει στην αγορά η Atradius.

Νέα έκθεση της KPMG αναδεικνύει τη φορολογική ετοιμότητα ως καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας της εταιρικής αξίας

Η KPMG International δημοσίευσε την έκθεση “2026 KPMG Global Tax Readiness Dividend”, η οποία αναδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορολογικών

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας η Ελλάδα – Επίσκεψη ευρωβουλευτών της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας σε Αθήνα και Τρίπολη

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου ευρωβουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΜΙΝΕΤΤΑ: Δεν κατάφερε να αποφύγει τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας και ζωής

Στο ντόμινο των αυξήσεων ασφαλίστρων υγείας, μεταξύ άλλων ασφαλιστικών, όπως έγραψε σε πρόσφατα δημοσιεύματα του το IW.gr έχει μπει και η MINETTA