back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη 14 Ιουλίου 2026

Εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica το Ερρίκος Ντυνάν

Νέος Όμιλος στον χώρο της Υγείας, με περισσότερους από 2.500 εργαζομένους και 1.380 κλίνες νοσηλείας, δημιουργείται με την εξαγορά των νοσοκομείων της Euromedica από το «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ημιθέα Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του «Ερρίκος Ντυνάν», για την εξαγορά έχει επιτευχθεί καταρχήν συμφωνία με τη Farallon που ελέγχει τη Euromedica, η οποία θα περιοριστεί πλέον στη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων της.

- Advertisement -

Βάσει της συμφωνίας, η διαδικασία εξαγοράς που είναι σε εξέλιξη προβλέπει την απόκτηση από το «Ερρίκος Ντυνάν» έξι Γενικών και Μαιευτικών Κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ενός Κέντρου Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και των συμμετοχών σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες προμηθειών, που ανήκουν σήμερα στη Euromedica.

Επισημαίνεται ότι η ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε και η Euromedica είχαν ξεκινήσει από πέρυσι διαβουλεύσεις για τη συγχώνευσή τους και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, στο οποίο το «Ερρίκος Ντυνάν» θα είχε πλειοψηφική μετοχική θέση. Με τη νέα καταρχήν συμφωνία, τα διαγνωστικά κέντρα αποσπώνται και παραμένουν στον έλεγχο της Euromedica, ενώ όλα τα νοσοκομεία της εξαγοράζονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ερρίκος Ντυνάν».

- Advertisement -

Η ανακοίνωση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ως εξής:

«Η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ανακοινώνει ότι ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Farallon για την εξαγορά του βασικού κορμού του Ομίλου EUROMEDICA, μετά την απόσχιση των Διαγνωστικών Κέντρων. Η εξαγορά αφορά 6 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, 1 Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες Προμηθειών, Πληροφορικής και Εκμετάλλευσης Ακινήτων.

Στόχος της εξαγοράς είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψηςμέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας.

Ο νέος αυτός όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία εξαγοράς είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων από το Νόμο εγκρίσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Ερρίκος Ντυνάν: Με τη χρυσή σφραγίδα του JCI και στην επόμενη τριετία

Ένα σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του νοσοκομείου να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Ερρίκος Ντυνάν: Δωρεά οργάνων χαρίζει ελπίδα σε πέντε ασθενείς

Μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» στήθηκε στο νοσοκομείο μετά τον θάνατο 61χρονης ασθενούς από την Εύβοια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η πρόληψη δεν είναι πολυτέλεια!

Χιλιάδες γυναίκες αναβάλλουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο, είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε επειδή δεν αντιμετωπίζουν κάποιο εμφανές σύμπτωμα

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Panormos Cluster: Οδηγός επιβίωσης για τον καύσωνα με έμφαση στην πρόληψη

Βασικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων από τις υψηλές θερμοκρασίες

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Interasco: Ασφαλιστική κάλυψη για φοιτητές που συμμετέχουν στο Erasmus

Ολοκληρωμένη, ευέλικτη κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό

Η πρόληψη δεν είναι πολυτέλεια!

Χιλιάδες γυναίκες αναβάλλουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο, είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε επειδή δεν αντιμετωπίζουν κάποιο εμφανές σύμπτωμα

Μαζαράκης: Βιωσιμότητα, πρόσβαση και εμπιστοσύνη οι 3 προκλήσεις για την ασφάλιση υγείας

Τι αναφέρει σε άρθρο του στο ygeiamou.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

NP Ασφαλιστική: Νέα λειτουργία στο NP Portal διευκολύνει τους Συνεργάτες στην ασφάλιση οχημάτων

Άμεση πρόσβαση σε πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece