back to top
14.3 C
Athens
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025

Eurolife FFH: Δημιουργεί δέκα νέους παιδικούς σταθμούς σε ακριτικές περιοχές

Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί κάνουν ένα νέο μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους, με τη Eurolife FFH να υιοθετεί συνολικά δέκα απομακρυσμένες περιοχέςτης Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023), όπου οι γυναίκες κάτοικοι που θέλουν να γίνουν μητέρες, δεν έχουν εύκολη ή τακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας, κέντρα υγείας και μαιευτήρια. Παράλληλα με την υιοθεσία των περιοχών, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis δεσμεύονται για τη δημιουργία αντίστοιχου αριθμού παιδικών σταθμών στις ίδιες περιοχές, με στόχο τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν το δικό τους χώρο, όπου θα απασχολούνται δημιουργικά.

- Advertisement -

Έχοντας κάνει την αρχή από την Πάτμο, όπου ο αριθμός των γεννήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα από την έναρξη του προγράμματος, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επεκτείνουν από φέτος τη δράση τους και στους Λειψούς, το Καστελόριζο, τα Άγραφα, την Ανάφη, το Κουφονήσι, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και την Κάσο.

Νέες δράσεις Eurolife FFH και HOPEgenesis: Όταν ένα θέλω έχει αξία, πρέπει να παίρνει ζωή

- Advertisement -

Το νέο πρόγραμμα παρουσίασαν ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, και ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος & Ιδρυτής της HOPEgenesis. Με ομιλίες και δηλώσεις τους συμμετείχαν η Δρ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων, ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, εκπροσωπώντας τις τρεις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν φέτος παιδικοί σταθμοί.

Στόχος της ενέργειας είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας, δίνοντας ένα κίνητρο στις νέες οικογένειες, ώστε να πάρουν την απόφαση να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Με την υποστήριξη της Eurolife FFH, η HOPEgenesis θα προσφέρει σε όλες τις ωφελούμενες των παραπάνω περιοχών τακτική παρακολούθηση και υποστήριξη από γυναικολόγους κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική φροντίδα.

Η Πάτμος μετράει ήδη 40 γεννήσεις, ενώ αναμένονται άλλες 11 το επόμενο διάστημα. Τον Οκτώβριο του 2020, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis εγκαινίασαν τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό του νησιού, ο οποίος σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο Δήμαρχος Πάτμου και δύο ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν με δηλώσεις τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας την αξία της δράσης για την τοπική κοινωνία του νησιού. Ο Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, ανέφερε σχετικά ότι «η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επενδύουν με τη δράση τους σε κοινωνικές αξίες και στηρίζουν την ακριτική Ελλάδα, λειτουργώντας με πραγματικό σχέδιο για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας. Όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην Πάτμο, γεννούν ελπίδα για το μέλλον του νησιού μας».

Με αφορμή την ολοκλήρωση του παιδικού σταθμού στην Πάτμο, η Eurolife FFH σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας CSE, υλοποίησαν μελέτη για το κοινωνικό αποτύπωμα της κοινής δράσης της με τη HOPEgenesis για το διάστημα 2019-2020. Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Social Return on Investment(SROI), ένα διεθνές πρότυπο για τη μέτρηση της αξίας που δημιουργεί στην κοινωνία ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, υπολογίστηκε ότι για κάθε €1 που επενδύει η Eurolife FFH, δημιουργείται κοινωνική αξία ισοδύναμη με €3,80. Τα αποτελέσματα του SROI παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο & Ιδρυτή του Κέντρου Αειφορίας CSE.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (φωτ.), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, ανέφερε ότι «θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουμε, ώστε να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά και να πετυχαίνουν το καλύτερο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους. Η Eurolife FFH επενδύει με συνέπεια στην κοινωνική της υπευθυνότητα, γι’ αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το αύριο για κάθε άνθρωπο. Η συνεργασία μας με τη HOPEgenesis είναι η απόδειξη της εταιρικής μας δέσμευσης και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μια σύμπραξη ανάμεσα σε μια ΜΚΟ, τους τοπικούς φορείς και μια ιδιωτική εταιρεία, μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα και να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων».

Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, δήλωσε ότι «η Εurolife FFH από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την οργάνωσή μας και υποστήριξε έμπρακτα τον αγώνα μας για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, επεκτείνεται σε πολλούς τομείς και στηρίζει ακόμα περισσότερες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ΣΕΣΑΕ γιόρτασε την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης προσφέροντας 2.000 μερίδες φαγητό

Για 11η χρονιά, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ο Αλ. Σαρρηγεωργίου στο Columbia, για την ασφάλιση, την ΤΝ και την ανθεκτικότητα

O Πρόεδρος και CEO της Eurolife FFH συμμετείχε σε ένα ξεχωριστό fireside chat στο πλαίσιο της Climate Week NYC

«Oscar»: Ο νέος ψηφιακός βοηθός της Eurolife FFH που είναι πάντα δίπλα στους πελάτες

Ο Oscar είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα μέσα από την πλατφόρμα Eurolife Connect

Η Eurolife FFH εξελίσσει τις υπηρεσίες της για τους εταιρικούς πελάτες ομαδικών συμβολαίων

Η εταιρεία παραμένει σταθερά δίπλα στους ασφαλισμένους της με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ERGO παρούσα στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, δίπλα στον Άνθρωπο και στην Κοινωνία

Πιστή στις αξίες της, η ERGO ενδυναμώνει τη σχέση της με την κοινωνία επενδύοντας σε δράσεις με θετικό πρόσημο για τον αθλητισμό, τον άνθρωπο και το μέλλον

Ασφάλεια για όλη την πολυκατοικία: Το νέο πρόγραμμα της ΜΙΝΕΤΤΑ

Τα καινούρια προγράμματα ασφάλισης κοινόχρηστων χώρων στοχεύουν στην ουσιαστική προστασία των πολυκατοικιών και των ενοίκων τους

«Αλλάζουμε το κλίμα μέσα μας»: Η Εθνική Ασφαλιστική στέλνει μήνυμα πρόληψης απέναντι στα φυσικά φαινόμενα

Η εταιρεία αναδεικνύει την ιδιωτική ασφάλιση ως το «απόλυτο life hack», που προσφέρει ηρεμία και σταθερότητα σε κάθε ανατροπή

Αυξημένη κατά 7,55% η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου της Interlife

Ιδιαίτερα ανοδικά αποτελέσματα στον Κλάδο Αυτοκινήτου και στους Λοιπούς Κλάδους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα Metron Analysis για το ΕEA: Απαισιοδοξία επικρατεί στις νεότερες ηλικίες για την πορεία της χώρας

Τα ευρήματα προβληματίζουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου

ΦΡΟΝΤΙΖΩ: Δωρεάν φροντίδα για ηλικιωμένους με χρόνια νοσήματα στα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διά ζώσης συνεδρίες αλλά και εξ αποστάσεως φροντίδα

Ημερίδα για την ELD συνδιοργανώνουν στις 17/11 οι ασφαλιστικές ενώσεις Ελλάδας και Ιταλίας

Δείτε το πρόγραμμα της διαδικτυακής εκδήλωσης και κάντε την εγγραφή σας

Ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιούς Μακροζωίας: Επιστήμη, πρόληψη και ευεξία για ένα βιώσιμο μέλλον

Σκοπός του νέου φορέα, η παραγωγή γνώσης, η διαμόρφωση νέων προτύπων πρόληψης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Ρεκόρ σημείωσαν τα αποτελέσματα 3μήνου-9μήνου της Allianz – Βίντεο

Πλέον η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον €17 δισ. για το σύνολο του έτους