back to top
24.3 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Έσοδα 31,6 δισ. ευρώ για την ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του έτους

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 31,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

- Advertisement -

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου Thomas Buberl,  η ΑΧΑ εξακολουθεί να εμφανίζει κερδοφόρα ανάπτυξη στους κλάδους προτεραιότητας του σχεδίου της “Φιλοδοξία 2020” (Ambition 2020), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των εσόδων από τους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων κατά 3% (στα 7,1 δισ. ευρώ) και τον κλάδο υγείας κατά 7% (στα 3,4 δισ. ευρώ.)

Στον κλάδο ζωής και αποταμιεύσεων, η αξία των νέων δραστηριοτήτων σημείωσε σημαντική αύξηση 4% χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και ένα πιο κερδοφόρο επιχειρηματικό μείγμα. Θετικό πρόσημο είχαν οι καθαρές ροές στον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού, με ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 8,6%, στο 1 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Η χρηματοοικονομική ευρωστία της ΑΧΑ επιβεβαιώθηκε από τη διαμόρφωση του δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II στο 196%, εντός των στόχων του ομίλου, ενώ η ταχεία ενδυνάμωση του προφίλ της ΑΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές αντανακλάται στην αύξηση της αξίας των νέων δραστηριοτήτων του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και την Κίνα κατά 63%.

“Τον Απρίλιο, η ΑΧΑ χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο σε όρους διαχείρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής, κάτι που αποτυπώνει την πίστη του ομίλου στον θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφάλιση στην κοινωνία, που αποτελεί κλειδί του οράματός μας να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους”, κατέληξε ο κ. Buberl.

Τα σχέδια για τις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ εξάλλου δρομολογεί την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της AXA στις ΗΠΑ, μέσω εισαγωγής μειοψηφικού μεριδίου των μονάδων ασφαλειών ζωής και διαχείρισης ενεργητικού στο α’ εξάμηνο του 2018, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες πρωτοβουλίες προχωρούν και ανταγωνιστές της AXA όπως η Metlife, που σκοπεύει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο την μονάδα ασφαλειών ζωής της. Η κίνηση της ΑΧΑ μπορεί να αμβλύνει τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών για το εάν είναι απαραίτητο για τον όμιλο να έχει δυο ξεχωριστές μονάδες διαχείρισης ενεργητικού, την AXA IM που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και την ΑΧΑ ΑΒ πο δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ θα είναι σε καλύτερη θέση ως εισηγμένη εταιρεία στη χώρα”, τόνισε ο κ. Buberl ο οποίος έχει αποκλείσει μεγάλες εξαγορές και έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την κερδοφορία της ΑΧΑ μέσω της τιμολογιακής πολιτικής και μέτρων για την μείωση του κόστους.

Τα έσοδα από την αρχική δημόσια εγγραφή των μονάδων στις ΗΠΑ θα επανεπενδυθούν στους κλάδους υγείας, ζωής και γενικών ασφαλειών, ενώ μέρους του ρευστού θα μπορούσε να επιστραφεί στους μετόχους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Barclays, οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στις ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Alliance Bernstein- αντιπροσωπεύουν κέρδη 1,1 δισ. ευρώ ή το 19% των συνολικών κερδών του ομίλου το 2016

Σχετικές δημοσιεύσεις

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Mία μεγάλη γιορτή

Εικόνες με στιγμιότυπα από την γιορτή της ενοποιημένης πλέον NN Hellas, με την εξαγορασμένη πρώην Metlife

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)