back to top
9.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Έσοδα 31,6 δισ. ευρώ για την ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του έτους

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 31,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

- Advertisement -

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου Thomas Buberl,  η ΑΧΑ εξακολουθεί να εμφανίζει κερδοφόρα ανάπτυξη στους κλάδους προτεραιότητας του σχεδίου της “Φιλοδοξία 2020” (Ambition 2020), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των εσόδων από τους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων κατά 3% (στα 7,1 δισ. ευρώ) και τον κλάδο υγείας κατά 7% (στα 3,4 δισ. ευρώ.)

Στον κλάδο ζωής και αποταμιεύσεων, η αξία των νέων δραστηριοτήτων σημείωσε σημαντική αύξηση 4% χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και ένα πιο κερδοφόρο επιχειρηματικό μείγμα. Θετικό πρόσημο είχαν οι καθαρές ροές στον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού, με ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 8,6%, στο 1 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Η χρηματοοικονομική ευρωστία της ΑΧΑ επιβεβαιώθηκε από τη διαμόρφωση του δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II στο 196%, εντός των στόχων του ομίλου, ενώ η ταχεία ενδυνάμωση του προφίλ της ΑΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές αντανακλάται στην αύξηση της αξίας των νέων δραστηριοτήτων του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και την Κίνα κατά 63%.

“Τον Απρίλιο, η ΑΧΑ χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο σε όρους διαχείρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής, κάτι που αποτυπώνει την πίστη του ομίλου στον θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφάλιση στην κοινωνία, που αποτελεί κλειδί του οράματός μας να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους”, κατέληξε ο κ. Buberl.

Τα σχέδια για τις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ εξάλλου δρομολογεί την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της AXA στις ΗΠΑ, μέσω εισαγωγής μειοψηφικού μεριδίου των μονάδων ασφαλειών ζωής και διαχείρισης ενεργητικού στο α’ εξάμηνο του 2018, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες πρωτοβουλίες προχωρούν και ανταγωνιστές της AXA όπως η Metlife, που σκοπεύει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο την μονάδα ασφαλειών ζωής της. Η κίνηση της ΑΧΑ μπορεί να αμβλύνει τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών για το εάν είναι απαραίτητο για τον όμιλο να έχει δυο ξεχωριστές μονάδες διαχείρισης ενεργητικού, την AXA IM που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και την ΑΧΑ ΑΒ πο δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ θα είναι σε καλύτερη θέση ως εισηγμένη εταιρεία στη χώρα”, τόνισε ο κ. Buberl ο οποίος έχει αποκλείσει μεγάλες εξαγορές και έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την κερδοφορία της ΑΧΑ μέσω της τιμολογιακής πολιτικής και μέτρων για την μείωση του κόστους.

Τα έσοδα από την αρχική δημόσια εγγραφή των μονάδων στις ΗΠΑ θα επανεπενδυθούν στους κλάδους υγείας, ζωής και γενικών ασφαλειών, ενώ μέρους του ρευστού θα μπορούσε να επιστραφεί στους μετόχους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Barclays, οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στις ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Alliance Bernstein- αντιπροσωπεύουν κέρδη 1,1 δισ. ευρώ ή το 19% των συνολικών κερδών του ομίλου το 2016

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Mία μεγάλη γιορτή

Εικόνες με στιγμιότυπα από την γιορτή της ενοποιημένης πλέον NN Hellas, με την εξαγορασμένη πρώην Metlife

Σε «θέση μάχης» τα νέα σχήματα στην ασφαλιστική αγορά

Οι εσωτερικές και τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνταν μετά τις πρόσφατες εξαγορές στον κλάδο βαίνουν προς ολοκλήρωση και οι μεγάλες εταιρείες παίρνουν θέση ενόψει του φθινοπώρου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου