back to top
30.2 C
Athens
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

ERGO Hellas: Γερός παίκτης για Munich Re και ERGO Int

Ελενα Ερμείδου

Καθαρό αποτέλεσμα ύψους 1.271 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Munich Re το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την ERGO να συνεισφέρει κατά 219 εκατομμύρια ευρώ. Σε διεθνές επίπεδο η ERGO  Int ανακοίνωσε 12 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα.  Στο αποτέλεσμα της ERGO  Int επέδρασαν οι σοβαρές ζημιές στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στην Πολωνία και άλλες υψηλές αξιώσεις προς τον κλάδο νομικής προστασίας τις οποίες ζημιές εν μέρει αντισθάθμισαν τα ισχυρά αποτελέσματα της ERGO Ελλάδας και του Βελγίου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Munich Re να προσοδοκά καθαρά αποτελέσματα ύψους 4 δισεκατομμυρίων για την οικονομική χρήση 2023.

- Advertisement -

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Munich Re κατέγραψε καθαρό αποτέλεσμα 1.271 εκατομμύρια ευρώ  (1,480 εκ.).  Η μείωση αποδίδεται στο μεγάλο όγκο ζημιών από φυσικές καταστροφές.  Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές συμβάσεις ενισχύθηκαν στα 14.273 εκατομμύρια ευρώ  (13,261 εκ.).  Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 1.809 εκατομμύρια  (1.863 εκ.).

Το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1,768 εκ. (1,864 εκ.). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά αντασφάλιστρα  παρά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο 86,5%,  (86%). Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 28,182 εκ. συγκριτικά με τις αρχές του έτους που υπολογίστηκαν στα 27.245 εκ.  Ο δείκτης φερεγγυότητας πλησίον του 254% (260%, 31η Δεκ. 2022). Οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,3% (23.6%).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Munch Re έχει ήδη προγραμματίσει την επαναγορά μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αντασφάλειες: Καθαρό αποτέλεσμα 1,051 εκ. ευρώ

Οι αντασφάλειες συνεισέφεραν στο συνολικό αποτέλεσμα κατά 1.051 εκ.  (1.324 εκ.). Τα έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα 9.232 εκ. (8.656 εκ.). Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα στο 1.248 εκ.  (1.588 εκ.),  και το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1.467 εκ. (1.598 εκ).  Τον Απρίλιο, κατά την περίοδο της ανανέωσης των αντασφαλιστικών συμβάσεων η Munich Re πέτυχε αύξηση των εγγεγραμμένων αντασφαλίστρων 11,1% στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

ERGO: Καθαρό αποτέλεσμα 219 εκ.

Η ERGO έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 219 εκατομμύριων  (156 εκ. ). Τα ασφαλιστικά έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα  5,041 εκατομμύρια  (4,605 εκ.),με συμμετοχή όλων των επιμέρους κλάδων  Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Γερμανία συνεισέφερε σημαντικά με καθαρό αποτέλεσμα 166 εκατομμυρίων  (-64 εκ.). Ο κλάδος Ζωής και Υγείας στην Γερμανία με 41 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα  (137 εκ).

Διεθνώς η ERGO Int έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 12 εκατομμυρίων (84 εκ)  το οποίο επηρρεάστηκε από ζημιές στον κλάδο Περιουσίας  και Ατυχημάτων στην Πολωνία, των αξιώσεων στον κλάδο νομικής προστασίας καθώς και κατά περίπτωση αποτελεσμάτων στον κλάδο υγείας της Ισπανίας.  Οι ζημιές ωστόσο που εμφάνισε η ERGO Int αντισταθμίστηκαν από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισαν ERGO Ελλάδος και η ERGO Βελγίου.

Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 561 εκατομμύρια ευρώ  (275 εκ), και το λειτουργικό αποτέλεσμα στα 301 εκατομμύρια ευρώ (267 εκ) . Στο κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων ο δείκτης εξόδων και ζημιών προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 81,2%  (106,3%);  Και για την  ERGO International, στο  95,4% (88,7%).

Επενδυτικό αποτέλεσμα στο  1.612 εκ. 

Το επενδυτικό αποτέλεσμα της Munich Re αυξήθηκε στα 1.612 εκατομμύρια  (258 εκ.) επωφελούμενο από τις υψηλότερες αποδόσεις και την αύξηση των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Munich Re είναι υπολογισμένων για πρώτη φορά βάσει των λογιστικών προτύπων IFRS 9 και IFRS 17.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Munich Re: Σαρώνουν οι καταστροφές, 95% άνω του μέσου όρου 10ετίας

Τι ποσοστό ζημιών αντιπροσωπεύει το κάθε φαινόμενο

Θετικά σημάδια για Munich Re και ERGO πριν την ανακοίνωση της 8ης Αυγούστου

Η Munich Re ξεπέρασε τις προσδοκίες και τους στόχους. Η ERGO βρίσκεται εντός των οικονομικών στόχων για το 2025 ...

ERGO: Σε Ελσίνκι και Τάλιν το φετινό ταξίδι επιβράβευσης του εταιρικού δικτύου πωλήσεων

Ε. Μοάτσος προς διακριθέντες: «Xτίζουμε ένα δίκτυο πιο ανθεκτικό, πιο ευέλικτο και έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο»

Στην ERGO Group AG το 100% της NEXT Insurance

Ολοκληρώθηκε από την ERGO Group AG («ERGO») η εξαγορά  του 100% της  NEXT Insurance από την Munich Re Group. ....

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν ένα τιμολόγιο μένει ανεξόφλητο: Υπαρκτός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων

Κατά την Coface, η διαχείριση εμπορικών απαιτήσεων πρέπει να είναι κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού κάθε επιχείρησης και να συνδυάζεται με ασφαλιστικές λύσεις

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Plenum Investments: Πάνω από 11% οι αποδόσεις cat bonds τον Ιούνιο, 56 νέα ομόλογα

Η συνολική απόδοση της αγοράς καταστροφικών ομολόγων είναι σήμερα 19% με 20% χαμηλότερη συγκριτικά με ένα έτος πριν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δεκάδες μέλη του ΠΣΑΣ μοιράζονται σκέψεις και ανησυχίες – Δυναμική ανταπόκριση στο πρώτο ερωτηματολόγιο

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και το νέο ερωτηματολόγιο που τίθεται στη διάθεση των μελών του ΠΣΑΣ

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εκρηκτικό μείγμα κλιματικής κρίσης, αμέλειας και εγκληματικής δράσης»

Για το κλιματικά δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Main Event Sponsor η Allianz Κύπρου στο EuroBasket 2025

H Allianz δίνει το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος

Στρατηγική συνεργασία ΚΕΤΕΚΝΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Υπογραφή μνημονίου

Ευρωπαϊκά προγράμματα τίθενται στον πυρήνα μιας συνεργασίας με όραμα την καινοτομία

ΠΙΣ: Εκρηξη αποχωρήσεων γιατρών από το ΕΣΥ

Τα μέτρα του 2024 όχι μόνο δεν απέδωσαν, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επιδείνωσαν το ισοζύγιο του προσωπικού