back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025

Επιτροπή ειδικών: Χωρίς μάσκες και τεστ οι μαθητές στα σχολεία

Στα σχολικά θρανία χωρίς μάσκες και self tests επιστρέφουν μετά από δυο χρόνια πανδημίας οι μαθητές. Η εφαρμογή μάσκας θα είναι προαιρετική και δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου και θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού.  Σήμερα, οι ειδικοί συζήτησαν το πώς θα πρέπει να κινούνται στους χώρους του σχολείου και οριστικοποίησαν τα πρωτόκολλα του νέου σχολικού έτους. Τελικά επικράτησε η άποψη  για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία  χωρίς περιορισμούς: Προαιρετική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ η υποβολή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο συστήνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα. Το σενάριο για διενέργεια τεστ την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους δεν επιβεβαιώθηκε.

- Advertisement -

Οι ειδικοί όρισαν πως η σχολική κοινότητα   θα πρέπει να διαχειριστεί ένα περιστατικό  κορονοϊού. Εφόσον κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να επιστρέψει φορώντας μάσκα για άλλες πέντε ημέρες.

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την επιστροφή στα σχολεία

Καθώς πλησιάζει η περίοδος επιστροφής στα σχολεία, οι ειδικοί της Kaspersky έχουν εντοπίσει σημαντική αύξηση των δόλιων δραστηριοτήτων.

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

8th MedTech Conference: Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία

  Οι σκόπελοι και οι προκλήσεις για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αναδείχθηκαν στο 8th MedTech Conference με τίτλο «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία».

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το insurancemarket επιβραβεύει την ομάδα του με bonus

Ένα ευχαριστώ που μετράει, για μια χρονιά γεμάτη προσπάθεια και επιτυχίες!

Life Plan: Τελετή Απονομής Βραβείων, τιμώντας τους συνεργάτες της

Με μεγάλη επιτυχία η Life Plan πραγματοποίησε, για άλλη μια χρονιά, την Τελετή Απονομής  Βραβείων τιμώντας τους συνεργάτες της.

Οι τάσεις και τα δημοφιλέστερα πακέτα που επέλεξαν οι πελάτες του COSMOTE Insurance το 2024

Τις τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς καταγράφει το COSMOTE Insurance, αναλύοντας τις επιλογές χιλιάδων πελατών του που επέλεξαν ασφάλιση αυτοκινήτου

Οι προτάσεις του Ι. Βοτσαρίδη για το μέλλον της ασφάλισης

Τρεις προτάσεις για το μέλλον της ασφάλισης παρέθεσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση & Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνεργασία για το Μέλλον!

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αποτελεί, πλέον, εργαλείο και για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Το insurancemarket επιβραβεύει την ομάδα του με bonus

Ένα ευχαριστώ που μετράει, για μια χρονιά γεμάτη προσπάθεια και επιτυχίες!

Π.Ο.Σ.Ε. ΕΦΚΑ- Καμία Ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς στον e-ΕΦΚΑ

Μετά την δημόσια ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών για εμπλοκή εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ Αγρινίου

Life Plan: Τελετή Απονομής Βραβείων, τιμώντας τους συνεργάτες της

Με μεγάλη επιτυχία η Life Plan πραγματοποίησε, για άλλη μια χρονιά, την Τελετή Απονομής  Βραβείων τιμώντας τους συνεργάτες της.

Be Insurance: πώς υποστηρίζει πράκτορες, με ποια τράπεζα συνεργάζεται

Υποστηρίζει την ανάπτυξη των ασφαλιστικών πρακτόρων με συγκεκριμένες ενέργειες αναφέρει σήμερα στο IW.gr o Γ. Μπράβος