back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Επιστολή Προέδρου Ε.Ε.Α. προς Χρ. Σταϊκούρα, Αδ. Γεωργιάδη, Φ. Κουρμούση για παράταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ»

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζητεί παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

- Advertisement -

“Αξιότιμοι κύριοι,

Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία έπληξε τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες βρέθηκαν σε δεινή θέση και ξεκίνησαν έναν αγώνα επιβίωσης.

- Advertisement -

Στη χειρότερη θέση όλων όμως είναι οι δανειολήπτες που προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα δάνειο για την επιχείρησή τους, έβαλαν υποθήκη την πρώτη κατοικία τους, την οποία τώρα κινδυνεύουν να χάσουν. Για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος που έχει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους. Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκριση καθώς περισσότεροι από 120.000 δανειολήπτες έχουν υπαχθεί σε αυτό, ενώ το τελευταίο διάστημα- σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε- «μπαίνουν» περίπου 5.000 ενδιαφερόμενοι ημερησίως, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Αυτό το πρόγραμμα όμως που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα ανθρώπων που αυτή την κρίσιμη περίοδο δίνουν μία άνιση μάχη, φτάνει στο τέλος του καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ισχύσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί μία παράταση χρόνου, ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Θα είναι κάτι θετικό και για την επιχειρηματικότητα και για την οικονομία αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι.
Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.
Με τιμή,

Για το Ε.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

5.000 ευρώ, σε κάθε εργαζόμενο του ΕΕΑ που αποκτά παιδί

Οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που αποκτά παιδί

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου εφ’ όλης της ύλης στο IWtalks

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλά στο IWtalks

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αναγορεύεται Επίτιμος διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επίτιμος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναγορευτεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.