back to top
15.7 C
Athens
Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

«Επιχειρηματίας της Χρονιάς»: Άνοιξαν οι αιτήσεις

Η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει, για ένατη φορά, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» – τον μοναδικό θεσμό που αναδεικνύει και τιμά την επιχειρηματική αριστεία, και επιβραβεύει επιχειρηματίες που με τη δράση τους διαμορφώνουν το αύριο και λειτουργούν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για την ελληνική επιχειρηματικότητα και κοινωνία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την ώρα που η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και μετασχηματισμού, οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να πρωταγωνιστήσουν εκ νέου, επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ανθρώπινο κεφάλαιο, για να δημιουργήσουν ευρύτερη, μακροπρόθεσμη αξία. Ως καταλύτες στο εγχείρημα αυτό, θα λειτουργήσουν άνθρωποι που συνδυάζουν την έμπνευση με την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να δώσουν σάρκα και οστά στο όραμά τους. Τους ανθρώπους αυτούς, που αναδεικνύουν την «Τέχνη της Επιχειρηματικότητας» (#Artepreneurship), φιλοδοξεί να τιμήσει ο διαγωνισμός Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023.

- Advertisement -

Η υποβολή υποψηφιοτήτων άρχισε. Κάθε ιδιοκτήτης/τρια ή μέτοχος ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, που αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τις επιδόσεις της, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στον διαγωνισμό, ενώ υποψηφίους μπορεί να υποδείξει και το ευρύ κοινό. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, είναι η 27/10/2023.

Η Τελετή Απονομής του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2023 και των βραβείων των επιμέρους κατηγοριών, θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024 στην Αθήνα. Ο νικητής ή νικήτρια του βραβείου Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023, θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο σκέλος του προγράμματος, EY World Entrepreneur Of The Year™, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024 στο Μόντε Κάρλο.

- Advertisement -

Ο θεσμός EY Entrepreneur Of The Year

Ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The Year, με πάνω από 20.000 συμμετοχές σε περισσότερες από 60 χώρες και 145 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, έχοντας αναδείξει – κατά τα σχεδόν 40 χρόνια της ιστορίας του – προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην παγκόσμια οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Η Κριτική Επιτροπή και τα κριτήρια επιλογής

Η αξιολόγηση των υποψηφίων στην Ελλάδα πραγματοποιείται από ανεξάρτητη 9μελή Κριτική Επιτροπή, βάσει κριτηρίων που περιλαμβάνουν: την οικονομική απόδοση και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, το επιχειρηματικό πνεύμα, τον στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή ανάπτυξη, το μοντέλο διοίκησης, την καινοτομία, τον κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η σημασία της εταιρικής διακυβέρνησης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της VNK Capital και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2008, ο οποίος έχει, επίσης, διατελέσει και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021.

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, οι κ.κ. Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας 2021, Γιώργος Δουκίδης –Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου – Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πρόεδρος, Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μαρίνα Μαυρομμάτη – Διευθύνουσα Σύμβουλος, Printec Group, Γιώτα Παπαρίδου – Πρόεδρος Δ.Σ., Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Γεώργιος Στάσσης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔEΗ Α.Ε., Βασίλειος Φoυρλής – Πρόεδρος, Fourlis, Πρόεδρος, Trade Estates AEEAΠ, και Βασίλειος Ψάλτης – Διευθύνων Σύμβουλος, Αlpha Bank.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για το 2023, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, επεσήμανε:

«Η ελληνική επιχειρηματικότητα απέδειξε, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ότι διαθέτει την ανθεκτικότητα για να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις, και την προσαρμοστικότητα για να ανταποκριθεί στις αλλαγές που αναδιαμορφώνουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία. Η ΕΥ Ελλάδος τιμά τους Έλληνες επιχειρηματίες που διαθέτουν την έμπνευση, το όραμα και τη θέληση για να πρωταγωνιστήσουν στην επανεκκίνηση και τον μετασχηματισμό της οικονομίας μας. Τους ανθρώπους εκείνους που, ως άλλοι καλλιτέχνες, αξιοποιούν το πάθος τους και τη δημιουργικότητά τους, παράγοντας έργο με μακροπρόθεσμη αξία για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα EY: Προτεραιότητα η εφαρμογή του 5G για τις επιχειρήσεις

Η τρίτη έκδοση της παγκόσμιας έρευνας της EY, “Reimagining Industry Futures Study”, αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο

Gaston Taratuta: Ποιος είναι ο Αργεντίνος “Επιχειρηματίας της Χρονιάς”

O ιδρυτής και CEO της Aleph, Gaston Taratuta, από την Αργεντινή, κατέκτησε τον τίτλο EY World Entrepreneur Of The YearTM 2022

Πιστοποίηση ISO 14001 έλαβε η ΕΥ Ελλάδος

Τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 14001:2015 έλαβε πρόσφατα η ΕΥ Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της δέσμευση για τη

Ανθεκτικές οι 500 μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις (ΚΑΙ μία ελληνική) παγκοσμίως

Παρά την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, οι οικογενειακές επιχειρήσεις κατάφεραν να διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins Ελλάδος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επικοινωνεί άμεσα με το Δίκτυο της

Η Euroins Ελλάδος, δημιούργησε ένα καινοτόμο ενημερωτικό βίντεο με χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο παρουσιάζει

Interamerican: Eπενδύει στο εταιρικό δίκτυο πωλήσεών της. «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

Η INTERAMERICAN πραγματοποίησε το Interamerican Open Day τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στα κεντρικά της γραφεία, επιβεβαιώνοντας

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στα γραφεία της φοιτητές του ENSAM στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της, την Πέμπτη 8 Μαΐου, 23 φοιτητές του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού προγράμματος

Ημέρα Αιμοδοσίας στην NP Ασφαλιστική

Η NP Ασφαλιστική διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, ημέρα αιμοδοσίας στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας στο Μαρούσι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ INSURANCE BROKERS A.E. και της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Έρχεται εμφύλιος μεταξύ εργαζομένων του ΕΟΔΥ;

Την αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΟΔΥ προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ

ΣΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο ΣΕΜΑ για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς