back to top
21.8 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Ασφαλίσεων Κατοικίας

σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Τρίτη και Πέμπτη, 7 και 9 Ιανουαρίου 2025, 16:00 – 19:20

- Advertisement -

Οι Ασφαλίσεις Κατοικίας γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Στη σημαντική άνοδό τους συμβάλλουν η εύλογη αναγνώριση των κινδύνων που απειλούν το πλέον καίριο περιουσιακό μας στοιχείο, η ένταση και η συχνότητα εμφάνισης ισχυρών καιρικών και φυσικών φαινομένων που καθιστούν την πιθανότητα επέλευσης τέτοιων κινδύνων συνεχώς μεγαλύτερη, απρόβλεπτοι παράγοντες που εντείνουν περαιτέρω τους κινδύνους φθοράς της κατοικίας μας, καθώς και ο υψηλός δείκτης ιδιοκτησίας ακινήτων που διευκολύνει τη συνειδητοποίηση των κινδύνων αυτών και την ανάγκη ασφάλισής τους. Επί πλέον, στη αισθητή αύξηση του ενδιαφέροντος ασφάλισης κατοικιών, έχουν συνεισφέρει τα προσφάτως παρασχεθέντα φορολογικά κίνητρα, τα οποία καθιστούν το κόστος ασφάλισης κατοικιών αξιοπρόσεκτα προσιτό.

Ευνόητα, οι προαναφερόμενες τάσεις οδηγούν τις Ασφαλίσεις Κατοικίας σε λίαν υψηλό σημείο ενδιαφέροντος της στρατηγικής των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων πωλήσεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Κατοικίας, προς όφελος της τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων, διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Δώρα Αποστολοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας Μεσιτών Ασφαλίσεων Special Risk Solutions (SRS) S.A., Σύμβουλος Risk Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων, με πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων Πολυεθνικών Ομίλων, διαθέτουσα σημαντική εξειδίκευση Product Engineering επί των Ασφαλίσεων Πυρός και Αστικής Ευθύνης.

Σημειώνεται το πολυδιάστατο ενδιαφέρον του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, καθώς ο αναλυόμενος Κλάδος Ασφαλίσεων Κατοικίας καταλαμβάνει καίρια θέση μεταξύ του συνόλου των κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας και συνιστά σημαντικό «μοχλό» ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών Περιουσίας και Πυρός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

ΕΕΑ: Σεμινάριο με στόχο ασφαλέστερους δρόμους και καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί ειδικό τεστ αξιολόγησης και διαχείρισης συμπεριφορών, συνοδευόμενο από πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων

Ανώτερη Σχολή Coordinators: Στο επίκεντρο η ολιστική προσέγγιση στις ασφαλίσεις υγείας

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Εργασιών» είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πολύπειρο Μ. Τάτση

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΕΑ: Σεμινάριο με στόχο ασφαλέστερους δρόμους και καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί ειδικό τεστ αξιολόγησης και διαχείρισης συμπεριφορών, συνοδευόμενο από πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων

ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ναυτικών Κινδύνων και Ειδικών Κινδύνων Ναυσιπλοΐας

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 2 έως 18 Ιουνίου, σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Webinar ηγεσίας από την GAMA Global Hellas για την επίτευξη στόχων

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, με βασικό ομιλητή τον Mason Novess της Michigan Farm Bureau

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ συνεχίζει να επενδύει στην εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα δύο σπονδυλωτά webinars με θέμα «Οι Επιδράσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η πρόκληση και η ευκαιρία της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

Ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα στο 2o Διεθνές Κοινό Συνέδριο Χρηματοπιστωτικού Δικαίο

Ο ΣΕΣΑΕ προσκαλεί στην ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση της ασφαλιστικής αγοράς

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Golf Prive της Γλυφάδας – Έως τις 26 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Μυλωνά

Την απώλεια του ιδρυτικού του μέλους γνωστοποίησε το Ινστιτούτο, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική και κοινωνική προσφορά του

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης