back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Δεν αρκέστηκε στην επιτυχημένη διεκδίκηση της ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021-2027 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά άμεσα στη διοργάνωση πανελλαδικού δωρεάν διαδικτυακού σεμιναρίου, μέσω του οποίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις.

Η πρωτοβουλία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της τροποποιητικής απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟΟ 86875/ΕΞ 2026/02.06.2026), με την οποία αποκαταστάθηκε η αρχική παράλειψη και εντάχθηκαν οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη Δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά».

- Advertisement -

Πρόκειται για μια σημαντική θεσμική επιτυχία, η οποία επετεύχθη μετά από τις συντονισμένες παρεμβάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ΕΕΑ είχε αναδείξει εξαρχής την αστοχία του προγράμματος, καθώς από τους επιλέξιμους κλάδους απουσίαζε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρά τη σημαντική συμβολή της στην οικονομική δραστηριότητα και την επιχειρηματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σχετική επιστολή του ΕΕΑ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ ακολούθησε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Γαβαλάκη με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Βασίλη Σιαδήμα, κατά την οποία τέθηκε αναλυτικά το ζήτημα της μη συμπερίληψης του κλάδου. Η σημερινή ένταξη των σχετικών ΚΑΔ στη δράση αποτελεί ουσιαστικά τη δικαίωση αυτής της προσπάθειας.

- Advertisement -

Ωστόσο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών φαίνεται πως δεν σταματά στη θεσμική διεκδίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνεται πανελλαδικό webinar που επιδιώκει να μετατρέψει τη θετική αυτή εξέλιξη σε πραγματικό όφελος για τους επαγγελματίες της αγοράς, παρέχοντας δωρεάν τεχνική ενημέρωση και πρακτική καθοδήγηση για όλα τα στάδια της διαδικασίας ένταξης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας, οι επιλέξιμες δαπάνες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή προετοιμασία του φακέλου χρηματοδότησης. Στόχος είναι να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Με αυτόν τον τρόπο, το ΕΕΑ ολοκληρώνει έναν κύκλο παρεμβάσεων που ξεκίνησε με τη διεκδίκηση της ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο πρόγραμμα και συνεχίζεται με την έμπρακτη υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τον σταθερό προσανατολισμό της διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στην ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στην αναβάθμιση των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...

Προμήθειες, value for money και εποπτεία: το νέο ευρωπαϊκο τρίγωνο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η «αξία» του ασφαλιστικού προϊόντος για τον πελάτη μπαίνει όλο και πιο έντονα στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών, με την Insurance Europe

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11: «αν ήξερες!» τι χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Η σειρά vidcast «Αν Ήξερες!» του insuranceworld.gr επιστρέφει με νέο κύκλο, συνεχίζοντας να ανοίγει συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το underwriting αλλάζει και η ασφάλιση περνά στην εποχή της πρόληψης

Σε ένα ασφαλιστικό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς, με την κλιματική κρίση, τις φυσικές καταστροφές, τους κυβερνοκινδύνους, την τεχνολογία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Ναι στην ενίσχυση της βιομηχανίας. Πόσο δίκαιο είναι όμως να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης οι ενεργοβόρες ΜμΕ;»

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία με ένα ενεργειακό «πακέτο» ύψους 95 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Αθήνα

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την πόλη της Αθήνας; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της χαρακτηριστικά;

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...