back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

EIAΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ακραίων Καιρικών και Φυσικών Φαινομένων

σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Τρίτη και Πέμπτη, 21 και 23 Ιανουαρίου 2025, 16:00 – 19:20

- Advertisement -

Η πολυετής ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον συνιστά κύριο παράγοντα της επελθούσας κλιματικής αλλαγής. Πλέον, η κλιματική αλλαγή και οι ευρείες επιπτώσεις της έχουν τόσο πολύ ενταθεί και οξυνθεί, ώστε παραπέμπουν σε κλιματική κρίση και σε δυσβάστακτες επιδράσεις στη ζωή μας, στην οικονομία και την κοινωνία μας.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και ξεσπούν, όχι μόνον δεν είναι μακριά μας, αλλά αντιθέτως επηρεάζουν το παρόν μας, τους υφιστάμεθα έντονα και νοιώθουμε το βαρύ και επώδυνο αποτύπωμά τους. Πράγματι, τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα που εμφανίζονται με εντυπωσιακή συχνότητα και σφοδρότητα, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, τείνουν να αποτελούν «εκφράσεις» της κλιματικής κρίσης και διατηρούν ανεξίτηλες στη μνήμη μας τις οδυνηρές ανθρώπινες απώλειες και τις επελθούσες μεγάλες φυσικές καταστροφές στα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία των πληττομένων, ενδεικτικά στις κατοικίες και στις επιχειρήσεις τους, μεταξύ άλλων.

- Advertisement -

Εν μέσω των συνθηκών αυτών, η ασφάλιση και η ασφαλιστική τεχνική αναδεικνύονται σε αναγκαίες και ισχυρές «ασπίδες» προστασίας μας έναντι του τεράστιου κόστους που επισύρουν οι κίνδυνοι επέλευσης ακραίων καιρικών και φυσικών φαινομένων και η απορρέουσα απειλή διάλυσης κάθε ανθρώπινης δημιουργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ακραίων Καιρικών και Φυσικών Φαινομένων, προς όφελος της τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας, από κοινού. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Τρίτη και Πέμπτη, 21 και 23 Ιανουαρίου, 16:00 – 19:20, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή των σπουδαστών του.

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Διονύσης Μάτσας, Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με εξειδικευμένες διδακτορικές σπουδές, επί κεφαλής της Διεύθυνσης Underwriting και Ζημιών του Κλάδου Τεχνικών Κινδύνων της Εταιρίας HDI Global.

Συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, αφού το θεματικό του αντικείμενο είναι εξόχως επίκαιρο και η τεχνογνωσία που εγγυάται στο εκπαιδευτικό του κοινό, συμβάλλει ουσιωδώς στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών αυτού του κρίσιμου κλάδου ασφαλιστικής δραστηριότητας.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ. (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (eias.gr), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2026 του ΕΙΑΣ

Σεμινάρια, ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά και διαλέξεις σε συνεργασία με το CII και την ΕΑΕΕ

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, In Motion for Safety: Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο ΠΑΠΕΙ με συμμετοχή της Τροχαίας Αττικής

Οι εκπρόσωποί της κατά τον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της εντατικής αστυνόμευσης και των ελέγχων που διενεργούνται

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Γιατί στην Ελλάδα οδηγούμε δεξιά;  

Το γιατί στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου δεν είναι μια επιλογή που προέκυψε

Η ανθεκτικότητα καθορίζει το μέλλον των επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις σήμερα δεν καλούνται απλώς να αναπτυχθούν μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Πρέπει να διατηρούν τη σταθερότητα και τη

Νέο Υβριδικό Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαναπιστοποίησης) από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ συνεχίζει δυναμικά τη δέσμευσή του στη διαρκή επαγγελματική εκπαίδευση και επαναπιστοποίηση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Ναι στην ενίσχυση της βιομηχανίας. Πόσο δίκαιο είναι όμως να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης οι ενεργοβόρες ΜμΕ;»

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία με ένα ενεργειακό «πακέτο» ύψους 95 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Αθήνα

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την πόλη της Αθήνας; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της χαρακτηριστικά;

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...